دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی: اولین قربانی توافق هستهای وین، فعالان حقوق بشر خواهند بود
تقاطع: ابوالفضل اسلامی، دیپلمات پیشین سفارت جمهوری اسلامی در ژاپن میگوید نه تنها بیانیهای در حمایت از توافق هستهای وین امضا نکرده بلکه معتقد است این توافق موجب «تداوم حیات» رژیم حاکم بر ایران خواهد شد.
آقای اسلامی که بعد از روی کار آمدن دولت احمدینژاد در سال ۱۳۸۴ از ایران خارج شد و در سال ۱۳۸۸ حمایت خود را از معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری آن سال اعلام کرد، در گفتگو با “تقاطع” تصریح کرده که قرار گرفتن نامش در کنار نام سه دیپلمات پیشین دیگر جمهوری اسلامی در زیر بیانیهای با عنوان «حمایت مجمع دیپلماتهای سبز ایران از توافق اتمی» بدون اطلاع وی صورت گرفته و او با محتوای آن بیانیه مخالف است.
وی که سابقهی عضویت در “اداره خلع سلاح وزارت خارجه” جمهوری اسلامی را در کارنامهی خود دارد تاکید میکند که از آغاز اعتقاد داشته «هدف رژیم ایران از برنامهای اتمیاش، معامله با غرب جهت گروگان گرفتن مردم ایران بوده است».
او در بیانیهای که در همین خصوص منتشر کرده مینویسد: «این روزها هیاهوی “جنگ جنگ” نایاک و عوامل سپاه و اطلاعات، آنچنان مردم را به وحشت انداخته که حتی مادران جوانانی که در کهریزکهای ایران زیر شکنجه شهید شدند، از کنگره آمریکا تقاضا دارند توافق اوباما-خامنهای را تصویب کند و ١٢٠ میلیارد دلار را به رژیمی بدهد که ماهها است حقوق سرکوبگران و شکنجهگرانش دیر شده است. ای کاش این مادران میدانستند که هیچگاه خارجیان راضی به مرگ رژیم نبودهاند؛ برعکس دلارهای نفتی خارجیان تاکنون موجب بقای رژیم بوده است.»
ابوالفضل اسلامی با تاکید بر اینکه «شرایط امروز اروپا و آمریکا به هیچ وجه با زمان ریاست جمهوری جورج بوش قابل مقایسه نیست» میافزاید: «اصلا وقتی رژیم فقط با چند ماه قطع دلارهای نفتی، به راحتی تسلیم شد و اتم را داد و مجبور شد ذخیرهی اورانیوم خود را أکسید کند، دیگر چه حاجتی به جنگ!؟»
این دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی در بیانیهی خود به سابقهی تاثیرگذاری فشار خارجی بر رفتار جمهوری اسلامی اشاره کرده و نوشته است: «سالها ترورهای زنجیرهای رژیم در داخل و خارج ادامه داشت تا ترور میکونوس که منجر به خروج سفرای اروپایی از تهران شد. به محض این خروج دستهجمعی، رژیم، ترورها را متوقف کرد تا سفرا بازگردند و دلارهای نفتی قطع نشود.»
او سپس تاثیر قطع درآمدهای نفتی جمهوری اسلامی بعد از اعمال تحریمهای شدید بینالمللی را اینگونه برشمرده است: «با قطع دلارهای نفتی و کسر حقوق بسیجیان و سرکوبگران، توان رژیم در مقابله و سرکوب مردم کاهش یافته بود؛ گروههای تروریستی نظیر حزبالله، حماس، گروههای جهادی در عراق، افغانستان و سایر کشورهای منطقه درمانده شده بودند به طوری که حماس راهی عربستان شد. سپاه در تأمین میلیاردها دلار هزینه تولید اورانیوم و توسعه موشکهای دوربرد و تهیه سلاح و تجهیزات سرکوب درمانده شده بود؛ و سفارتها و دستگاههای تبلیغاتی رژیم در خارج و سازمانهای تروریستی وابسته به سپاه قدس در معرض ریزش بودند.»
آقای اسلامی در ادامه نتیجه گرفته که «اگر سیاست منافقانه و هیاهوی خطر جنگ نبود و مذاکرات اتمی با تامل بیشتری انجام میشد، رژیم ایران مجبور میگردید، رعایت حقوق شهروندی ایرانیان را نیز در توافق بپذیرد».
وی در بخش پایانی بیانیهی خود خاطرنشان کرده که با اجرایی شدن توافق هستهای وین، «دلارهای نفتی مانند خون به بدن در حال مرگ جمهوری اسلامی تزریق میشود و با از سرگیری معاملات با غرب، حکومت جان تازهای خواهد گرفت».
ابوالفضل اسلامی در انتهای این بیانیه مینویسد: «مادران عزادار ای کاش میدانستند که رژیم ١٢٠ میلیارد دلار دریافتی را صرف تحکیم مواضع خود و تجهیز سپاه و بسیج برای تشدید سرکوبهای داخلی خواهد کرد و به محض جان گرفتن دوباره، حتی صدای اعتراض همین مادران را نیز سرکوب میکند. مطمئن باشید در این بازی مردم ایران بازنده اصلی هستند و بعد از دریافت ١٢٠ میلیارد دلار، اولین قربانی، فعالان حقوق بشر در ایران خواهند بود. با چنین دیدگاهی من هیچگاه از تسلیمنامهی اتمی حمایت نکرده و نخواهم کرد.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.