«جنگ آب» میان استانها راه افتاده است
نظر: مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست میگوید با «بحران جنگ آب» در یزد، اصفهان، چهار محال و بختیاری و خوزستان روبهرو هستیم.
محمد درویش، مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در مصاحبهای گفت که جنگ آب بین استانهای ایران به راه افتاده است.
او با ذکر این که «سازمان حفاظت محیط زیست خود نیز جایگاهش را باور ندارد و باور نمیکند که مطابق اصل ۵۰ قانون اساسی میتواند؛ وتوکننده باشد»، گفت: «در دولت نیز وقتی مسالهای مطرح میشود، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تنها یک رای دارد و اگر بقیه افراد موافق اجرای طرح باشند رای ایشان در نظر گرفته نمیشود؛ در غیر این صورت نباید چنین فجایعی در عسلویه اتفاق بیفتد و این گونه با بحران جنگ آب در یزد، اصفهان، چهار محال و بختیاری و خوزستان روبرو باشیم».
محمد درویش ادامه داد: «با وجود چنین اهرم قانونی نباید دریاچه ارومیه به اینجا برسد، در حالی که ۱۵ سال پیش معاون وقت منابع طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست آقای نجفی گفت که در صورت ادامه این روند دریاچه ارومیه ۱۵ سال دیگر خشک میشود. بنابراین سازمان محیط زیست که از ۱۵ سال پیش این مساله را میدانسته، چرا هیچ کاری انجام نداده و از ابزارهای قانونی خودش استفاده نکرده است؟ چرا سکوت کرده و اجازه داده است تا ۷۲ سد ساخته شود؟».
وی در ارتباط با نتیجه مخالفتهای سازمان حفاظت محیط زیست با برخی پروژههای تخریبکننده محیط زیست، توضیح داد: «سازمان حفاظت محیط زیست میگوید ما نسبت به احداث میانگذر ارومیه اعتراض داشتیم، اما حاصل آن، چه چیزی شد؟ من نامهای محرمانه از رئیس وقت سازمان محیط زیست دیدم که صریحا در آن گفته بود سد گتوند نباید آبگیری شود اما نتیجه آن، چه شد؟ در نهایت سد گتوند آبگیری شد و هیچ واکنشی هم از سازمان حفاظت محیط زیست دیده نشد».
این فعال محیط زیست گفت «مدیران کل ما در استانها چشمشان به استاندار است که بودجهشان را پرداخت کنند و در چنین شرایطی مشخص است که هیچ وقت نمیتوانند با اقتدار از ملاحظات زیست محیطی دفاع کنند، زیرا ممکن است این مساله به قطع شدن بودجهشان منتهی شود».
درویش افزود: «همه این موارد دست به دست هم میدهد تا اتفاقات ناگواری مانند احداث سد شفارود، سد خرسان، سد گتوند و دهها سد در حال ساخت دیگر رخ دهد».
پیام برای این مطلب مسدود شده.