ولایتی برای تاکید بر پشتیبانی از اسد به سوریه رفت
دویچهوله: علی اکبر ولایتی در فرودگاه دمشق تصریح کرد که جمهوری اسلامی در هر شرایطی به حمایت از سوریه ادامه میدهد. مشاور خامنهای در امور بینالمللی برای دیدار با اسد و شماری از مسئولان ارشد دولتی به سوریه سفر کرد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور امور بینالملل رهبر جمهوری اسلامی صبح یکشنبه، هشتم آذرماه وارد دمشق شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی اکبر ولایتی در این سفر با بشار اسد و تعدادی از مقامهای عالیرتبه سوریه “در مورد آخرین تحولات این کشور و حل بحران آن” رایزنی و گفتوگو خواهد کرد.
منصور عزام، وزیر مشاور در امور ریاست جمهوری، حامد حسن، معاون وزیر خارجه سوریه و محمد رضا شیبانی سفیر ایران در این کشور از ولایتی و همراهانش در فرودگاه دمشق استقبال کردند.
بیشتر بخوانید: «با کمک ایران، ارتش سوریه برای حملهای بزرگ آماده میشود»
وظیفه حمایت از اسد
مطابق گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ولایتی در جمع خبرنگاران در فرودگاه دمشق هدف از این سفر را اعلام حمایت ایران از حکومت بشار اسد “در راستای حفظ حاکمیت ملی و دفاع از تمامیت ارضی این کشور” عنوان کرد.
مشاور امور بینالملل خامنهای خاطرنشان کرد که در دیدار با بشار اسد و مسئولان ارشد دولت سوریه “پیروزیهای اخیر ارتش این کشور بر گروههای تروریستی را تبریک خواهد گفت”.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از ولایتی، ایستادن کنار رژیم بشار اسد را “وظیفه ایران” و روابط تهران و دمشق را “دوستانه و برادرانه” خواند.
ارتش سوریه از زمان آغاز حملههای هوایی جنگندههای روسیه به مواضع مخالفان، موفق شده با یاری ائتلافی متشکل از سپاهیان و بسیجیان ایران، نیروهای حزبالله و شبهنظامیان گروههای شیعه عراقی بخشی از مناطق از دست رفته را بازپس بگیرد.
جمهوری اسلامی دخالت مستقیم نظامی در درگیریهای داخلی سوریه را تکذیب میکند و نقش نظامیان خود در این کشور را “مستشاری” میداند.
بیشتر بخوانید: وزیر خارجه عربستان: ایران مسبب ویرانی سوریه و شریک حوثیهاست
افزایش کشتهشدگان ایرانی در سوریه
به رغم این ادعا، شواهد زیادی از دخالت مستقیم نظامیان ایران در سوریه به دست آمده و با تشدید درگیریها شمار سپاهیان و بسیجیان در این کشور به شدت افزایش یافته و در حدود دو ماه گذشته به ۶۰ نفر رسیده است.
ماه گذشته و به منظور پایان دادن به بحران سوریه دو نشست بینالمللی در وین با حضور وزیران خارجه ایران، لبنان، عراق، روسیه، آمریکا، فرانسه، عربستان، اردن، عمان، ترکیه، مصر، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، قائم مقام وزیر خارجه چین و نماینده سازمان ملل در امور سوریه برگزار شد.
وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف در مقالهای که هفته گذشته در روزنامه لبنانی “السفیر” منتشر شد نوشت، پس از تحولات اخیر و برگزاری نشستهای وین، بحران سوریه وارد مسیر جدیدی شده و برای نخستین بار “بارقههای امید هرچند ضعیف” برای پایان دادن به این بحران به چشم میخورد.
در این نشستها که ایران برای نخستین بار به آن دعوت شده درباره برخی مسائل از جمله اعلام آتشبس و مبارزه با گروههای تروریستی توافقهایی به دست آمد اما سرنوشت سیاسی بشار اسد در آینده سوریه همچنان از موضوعهای مورد اختلاف است.
بیشتر بخوانید: ایران موافقت با کنار رفتن بشار اسد را تکذیب کرد
اعتراض بحرین به سخنان خامنهای
جمهوری اسلامی و روسیه در این مورد با اغلب دیگر شرکتکنندگان در نشست وین اختلاف دارند و خواهان ماندن اسد در قدرت و حضور او به عنوان یکی از طرفهای گفتوگوهای سوری ـ سوری هستند.
اغلب کشورهای عربی جمهوری اسلامی را متهم به حمایت از گروههای شورشی و به خطر انداختن ثبات و امنیت منطقه میکنند.
روز گذشته (شنبه، ۷ آذر) وزارت خارجه بحرین با احضار حمید شفیعزاده، کاردار ایران در منامه، اعتراض رسمی این کشور نسبت به آنچه “دخالت آشکار جمهوری اسلامی” در امور داخلی بحرین عنوان شده به او ابلاغ کرد.
رهبر جمهوری اسلامی چند روز پیشتر در دیدار با فرماندهان بسیج، هیئت حاکمه بحرین را یک “اقلیت ظالم” خواند که به گفتهی او کارش به جایی رسیده که “به مقدسات و عزاداری محرم مردم بحرین توهین میکند”.
عبدالله عبداللطیف عبدالله، معاون وزیر خارجه بحرین، میگوید سخنان خامنهای آشکارا تحریکآمیز است و قصد او “برای دامن زدن به اختلافات و برافروختن آتش تنشها در منطقه” را آشکار میکند.
بحرین بارها واحد برون مرزی سپاه پاسداران را به حمایت و تجهیز “گروههای تروریستی” و شورشیان بحرینی متهم کرده است. ماه گذشته پنج نفر در بحرین به اتهام جاسوسی برای ایران محاکمه و محکوم شدند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.