01.01.2016

همایش همگرایی اصولگرایان در غیاب یزدی و مصباح‌یزدی

دویچه‌وله: نخستین همایش بزرگ اصولگرایان در حالی برگزار شد که دو نفر از سه رکن اصلی ائتلاف این جناح، ظاهرا به علت بیماری در آن حضور نداشتند. علی لاریجانی و نزدیکان او نیز از غایبان شاخص این همایش بودند.
محمد تقی مصباح یزدی در همایش همگرایی اصولگرایان به علت کسالت و بیماری حضور نداشت.

محمد تقی مصباح یزدی در همایش همگرایی اصولگرایان به علت “کسالت و بیماری” حضور نداشت.

رضا تقوی، رئیس شورای همگرایی اصولگرایان و قائم‌مقام جامعه روحانیت مبارز، در نخستین همایش سراسری اصولگرایان پیش از انتخابات دو مجلس خبرگان و شورای اسلامی از عزم تشکل‌های این جناح برای حفظ وحدت و انسجام خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آنا، تقوی صبح پنج‌شنبه (۱۰ دی) در این همایش گفت: «ما عزم خود را جزم کرده‌ایم تا در صفی واحد برای دستیابی به یک موفقیت بزرگ حرکت خود را آغاز کنیم و شک نداریم جمعی که اینگونه کار را آغاز کرده به قله‌های موفقیت، پیروزی و سیادت خواهد رسید.»

او ادعا کرد که امروز “همه احزاب اصولگرا با همه سلیقه‌ها” پذیرفته‌اند که برای رسیدن به هدف مشترک باید همراه با هم در مسیر وحدت اصولگرایان حرکت کنند.

جبهه پایداری عامل شکاف

تقوی در ادامه از محمدعلی موحدی کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، محمد یزدی دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس مجلس خبرگان، و محمد تقی مصباح یزدی تشکر کرد که با برگزاری نشست‌های مشترک زمینه وحدت اصولگرایان را فراهم کرده‌اند.
محمد یزدی در همایش همگرایی اصولگرایان به همان علت کسالت و بیماری شرکت نکرده بود.

محمد یزدی در همایش همگرایی اصولگرایان به همان علت “کسالت و بیماری” شرکت نکرده بود.

یزدی و مصباح یزدی در همایش روز پنج‌شنبه حضور نداشتند و تقوی علت آن را “کسالت و بیماری” این دو نفر عنوان کرد.

اصول‌گرایان معمولا فعالیت‌های انتخاباتی خود را با میانداری دبیران دو تشکل قدرتمند روحانیان در قم پیش می‌برند. اضافه شدن مصباح یزدی به این جمع ظاهرا با اصرار اعضای جبهه پایداری انجام شده است.

حضور گروه افراطی جبهه پایداری در ائتلاف اصولگرایان یکی از علت‌های عدم تمایل نزدیکان محمد باقر قالیباف، شهردار تهران و علی لاریجانی، رئیس مجلس، به همکاری با شورای همگرایی اصولگرایان محسوب می‌شود.

هشدار درباره سهم‌خواهی گروه‌ها

با خبرهایی که در روزها و هفته‌های گذشته درباره انسجام و وحدت تشکل‌های اصلی اصلاح‌طلبان منتشر شده، اصول‌گرایان بیش از پیش نگران تشتت در میان گروه‌های این جریان شده‌اند.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در همایش یاد شده هشدار داد که ممکن است اصلاح‌طلبان بر سر یک فهرست مشترک انتخاباتی به توافق برسند، اما “جناح مقابل دچار چندکاندیدایی شود و آرای اصولگرایی بشکند”.
محمدعلی موحدی کرمانی

محمدعلی موحدی کرمانی

موحدی کرمانی خطاب به شرکت‌کنندگان در همایش گفت: «باید اخلاص‌مان را حداقل تا دو ماه دیگر حفظ کنیم و اصولگرایان دچار هوای نفس، منیت و منافع گروهی نشوند که اگر چنین اتفاقی بیفتد یعنی اصولگرایان شکست خواهند خورد».

او با بیان این که “ما باید تمرین کنیم که سهم‌خواهی را کنار بگذاریم” خاطر نشان کرد که تشکل‌های اصولگرا باید آماده باشند که اگر هیچ فردی از گروه آنها در فهرست نهایی شورای ائتلاف نبود “ناراحت نشوند”.

نگرانی از انسجام اصلاح‌طلبان

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ اصولگرایان بر سر یک نامزد واحد به توافق نرسیدند و چهار کاندیدای این جناح در نهایت در برابر حسن روحانی که از حمایت اغلب اصلاح‌طلبان و محافظه‌کاران میانه‌رو برخوردار بود شکست خوردند.

برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز دست یافتن اصولگرایان به یک ائتلاف حداکثری بسیار بعید به نظر می‌رسد.
علی لاریجانی از دیگر غایبان همایش همگرایی اصولگرایان بود.

علی لاریجانی از دیگر غایبان همایش همگرایی اصولگرایان بود.

حامیان علی لاریجانی که بزرگترین فراکسیون مجلس نهم را در اختیار دارند، به تازگی جمعیت رهروان ولایت را سازمان داده‌اند که نماینده‌ای در شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان ندارد.

جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی نیز که نزدیکان و حامیان قالیباف در آن فعال هستند، تمایلی به حضور در ائتلاف اصولگرایان نشان نداده‌اند.

کمال سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری، معتقد است: «اصولگرایان با توجه به وضعیت کنونی اصلاح‌طلبان و گروه‌های مختلف دیگر در کشور باید بتوانند به انسجام دست پیدا کنند در غیر این صورت مجلس را دو دستی باید به اصلاح طلبان تقدیم کنند و این یک موضوع اجتناب‌ناپذیر و بدیهی است و همه هم به آن آگاه هستند».

درس نگرفتن از انتخابات ۹۲

سجادی پنج‌شنبه (۱۰ دی) به خبرگزاری ایلنا گفت، از قالیباف و لاریجانی برای شرکت در شورای ائتلاف اصولگرایان دعوت شده است. این دو تا کنون در نشست‌های شورا شرکت نکرده‌اند.

سجادی انتخابات سال ۹۲ را یک “درس عبرت” برای تشکل‌های این جناح خوانده و تاکید می‌کند که عدم انسجام اصولگرایان در انتخابات پیش رو باعث تکرار تجربه دو سال پیش می‌شود.

سخنگوی جبهه پیروان درباره همکاری با کسانی که به تندروی مشهورند گفت: «این پایداری با پایداری زمان احمدی‌نژاد خیلی متفاوت است و در این مدت قریب به ۵۰۰ ساعت با احزاب موتلفه و ایثارگران جلسه داشتند و در ‌‌نهایت پذیرفتند که محوریت امور انتخاباتی باید جامعه روحانیت باشد و اینکه به آن پایبند باشند».

انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان همزمان هفتم اسفند ماه برگزار می‌شود. تشکل‌های مختلف برای ارائه لیست انتخاباتی منتظر مشخص شدن نتیجه بررسی صلاحیت داوطلبان در روزهای پایانی بهمن ماه هستند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates