دکتر مصدق و نامهای که به رفسنجانی ننوشت!
دویچهوله: هاشمی رفسنجانی نامهای منتشر کرده که گویا پنجاه سال پیش از دکتر مصدق دریافت کرده است. روزنامههای وابسته به جناح محافظهکار این موضوع را “کذب” دانستهاند. “نامه” به کتابی از هاشمی رفسنجانی مربوط میشود.
اکبر هاشمی رفسنجانی به تازگی در حساب اینستاگرام خود، عکس دستخطی از دکتر مصدق را منتشر کرده است با این توضیح: «در سال ۱۳۴۳ بعد از اینکه کتاب “القضیه الفلسطینیه” را در سختترین شرایط ترجمه و منتشر کردم، مرحوم دکتر مصدق نیز در احمدآباد مستوفی در حصر بود با مطالعه سرگذشت فلسطین پیغام داد از آن نهایت استفاده کردم و حیف است این کتاب بلامطالعه باقی بماند.»
این خبر روز ۱۹ دیماه گذشته در روزنامه “شرق” نزدیک به اصلاحطلبان ایران، با عنوان “نامهای از مصدق به حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی” منتشر شده است.
شماری از رسانههای وابسته به جناح اصولگرا بلافاصله به این خبر واکنش نشان داده، موضوع را “کذب” دانستهاند. آنها از جمله از قول سید حمید روحانی گفتهاند که دستخط مصدق خطاب به هاشمی نبوده، بلکه پیامی بوده است به شیخ مصطفی رهنما.
سید حمید روحانی، رئیس “بنیاد تاریخپژوهی” است، یعنی مؤسسهای که پس از انقلاب با امکانات و بودجه دولتی “وظیفه” تدوین تاریخ معاصر ایران، یا به عبارت بهتر تحریف تاریخ معاصر به سود روحانیت حاکم را به عهده گرفته است.
“خطای تاریخی” که صورت گرفته و واکنش فوری رسانههای اصولگرا را برانگیخته، به کتابی مربوط میشود به نام “كارنامه استعمار” نوشته اكرم زعیتر، نویسنده فلسطینی، که پس از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ اکبر هاشمی رفسنجانی آن را از زبان عربی ترجمه و در تهران منتشر کرد.
شیخ مصطفی رهنما، روحانی مبارزی که مرید دکتر مصدق بود و با او مکاتبه داشت، نسخهای از کتاب یادشده را به همراه چند کتاب دیگر برای رهبر نهضت ملی به محل حصر مصدق در احمدآباد فرستاد.
دکتر مصدق پس از خواندن کتاب، در مرقومهای به تاریخ ۱۱ آذر ۱۳۴۲، از کتاب ستایش کرد و در پیامی کوتاه به شیخ رهنما گفت: “حیف است که این کتاب مورد مطالعه عموم قرار نگیرد”. افزون بر این مصدق “مبلغی حدود ۸۰۰ تومان هم به شیخ میدهد تا چند نسخه دیگر از آن تهیه كرده و به صورت رایگان به جاهای دیگر هم اهدا كند”. .
محبوبیت مصدق
در ادعایی که اکبر هاشمی رفسنجانی مطرح کرده و تکذیب آن از طرف رسانههای متکی به حاکمیت، یک حقیقت مثل الماس میدرخشد و آن اهمیت دکتر محمد مصدق، به عنوان نماد آزادگی و مردمسالاری، برای نسل کنونی ایران است.
از سویی هاشمی رفسنجانی فخر میکند که پنجاه سال پیش نامهای از دکتر مصدق دریافت کرده است.
از سوی دیگر مخالفان کینهتوز او، که در دشمنی آنها با دکتر مصدق و منش سیاسی او کمترین شبههای وجود ندارد، سراسیمه وارد میدان میشوند و این موضوع را “کذب” میخوانند و سروصدا راه میاندازند که: «مصدق هیچ نامهای به رفسنجانی ننوشته است».
هر دو طرف به خوبی میدانند که امروزه هرگونه ارتباط با مصدق یک امتیاز سیاسی مهم است.
آیتالله خمینی، رهبر انقلاب و پایهگذار جمهوری اسلامی، خصومتی آشکار به دکتر مصدق داشت، با کنایهای تحقیرآمیز از او یاد کرد و به او ناسزا گفت.
بیشتر بخوانید: در شهر تهران جایی برای محمد مصدق وجود ندارد
تاریخ اما به زبانی دیگر سخن میگوید: امروز پیروان خمینی، هم در جناح محافظهکاران و هم اصلاحطلبان نیک میدانند که برای ایرانیان امروز رهبری گرامیتر از دکتر مصدق وجود ندارد.
شیخ مصطفی رهنما روحانی مبارزی بود که به ویژه در “دفاع از حق مردم فلسطین” مجاهدات فراوانی انجام داد. او پس از انقلاب مقام مهمی نداشت و در ۶ مهر ۱۳۹۲ در ۸۸ سالگی در تهران درگذشت.
پیام برای این مطلب مسدود شده.