گسترش تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران
دویچهوله: دیپلماتهای اروپایی تایید کردند که اتحادیه اروپا هفته آینده لیست تازهای از ایرانیان مشمول تحریمها را نهایی خواهد کرد. این افراد به دلیل نقض حقوق بشر در ایران و نه بهخاطر برنامه اتمی مناقشهبرانگیز تحریم میشوند.
پنجشنبه (۷ مارس/۱۷ اسفند) خبرگزاری رویترز گزارش داد که اتحادیه اروپا تحریمها علیه ایران را افزایش خواهد داد. دیپلماتهای اتحادیه اروپا تایید کردند که ۲۷ کشور عضو این اتحادیه هفتهی آینده ۹ مقام مسئول و تعدادی دیگر از ایرانیان را به دلیل نقض حقوق بشر در لیست افراد تحریمی قرار خواهند داد.
دیپلماتهای اتحادیه اروپا تاکید کردند که تحریم پیشرو مربوط به تحریمهایی که علیه برنامه اتمی مناقشهبرانگیز ایران تصویب شده نیست. بنا به گزارش رویترز این تحریمها به دلیل نقض گسترده حقوق بشر در ایران است و افرادی که شامل این تحریمها خواهند شد، در اکثر موارد ارتباطی با برنامه اتمی ایران ندارند.
اتحادیه اروپا پیشتر نیز برخی از مقامات ایرانی را مشمول تحریمها کرده بود اتحادیه اروپا پیشتر نیز برخی از مقامات ایرانی را مشمول تحریمها کرده بود
اتحادیه اروپا پیش از این در طی چند سال مجموع ۷۸ ایرانی را به دلیل نقض حقوق بشر تحریم کرده است. صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران و عزتالله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیمای ایران دو تن از افرادی هستند که پیش از این به دلیل نقض حقوق بشر در لیست تحریمهای اتحادیه اروپا جا گرفتند.
قرار است دوشنبه آینده (۱۱ مارس/۲۱ اسفند) وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در جلسهای درباره لیست تازهی ایرانیان مشمول تحریمها رایگیری نهایی را انجام دهند. رویترز گزارش داد که لیست کامل افراد تازهای که مشمول تحریم شدهاند بعد از این جلسهی رایگیری اعلام خواهد شد.
تحریمهای در پی گزارش احمد شهید
لیست تازهی تحریمهای اتحادیه اروپا چند روز بعد از اعلام آخرین گزارش سازمان ملل متحد درباره نقض گسترده حقوق بشر در ایران اعمال میشود. احمد شهید، گزارشگر ویژهی سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در ایران در آخرین گزارش خود اعلام کرد که آمار اعدام در ایران افزایش خطرناکی داشته است.
در آخرین گزارش سازمان ملل متحد دربارهی نقض حقوق بشر در ایران از حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی به عنوان یکی از جلوههای نقض گسترده حقوق انسانی در ایران نام برده شد.
بازداشت صدها روزنامهنگار، فعال حقوق بشر، فعال سیاسی و شکنجه زندانیان از دیگر موارد سرکوب و نقض حقوق بشر است که در این گزارش به آن توجه شده است. احمد شهید در گزارش خود تصریح کرده است که ۷۶ درصد افرادی که با او درباره دوران بازداشت خود صحبت کردهاند، مورد شکنجه قرار گرفتهاند.
جمهوری اسلامی ایران در واکنش به گزارش مفصل احمد شهید، این گزارش را “جانبدارانه” و “غیرمستند” دانست و اضافه کرد که این گزارش چیزی بیش از ادعاهای غرب علیه ایران نیست.
در گزارش ۷۷ صفحهای احمد شهید که به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه شد، از نبود انتخابات آزاد و منصفانه در ایران، تبعیض و سرکوب اقلیتهای قومی و مذهبی و تبعیض علیه زنان به عنوان نمونههای دیگری از نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران یاد شده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.