01.03.2016

انتقادات کم‌سابقه سخنگوی شورای نگهبان از دبیر این نهاد

رادیوفردا: نجات‌الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان، روز سه‌شنبه، ۱۱ اسفند، در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد چاپ تهران در اقدامی کم‌سابقه از عملکرد احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، انتقاد کرد.

وی با ذکر این‌ که بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی در ایران از یک سازماندهی «کارآمد و مؤثر» برخوردار نیست همچنین از وجود اختلاف نظر بین اعضای شورای نگهبان خبر داد.

در انتخابات مجلس خبرگان رهبری که نتایج قطعی مربوط به تهران آن روز یک‌شنبه اعلام شد، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، به عنوان آخرین نفر در فهرست شانزده‌نفره موفق به راهی‌یابی به مجلس خبرگان شد، این در حالی است که محمد یزدی، رئیس خبرگان رهبری، و محمدتقی مصباح یزدی که از او به عنوان «پدر معنوی جبهه پایداری» نام برده می‌شود، از ورود به این مجلس بازماندند.

نجات‌الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان، در مصاحبه روز سه‌شنبه خود گزارش‌های دریافتی شورای نگهبان از نهادهای اطلاعاتی در مورد نامزدها را «ناقص» دانسته و افزود: «دبیر شورای نگهبان و نهایتاً معاون اجرایی ایشان که منتخب اعضای شورا نیست بر این شبکه نظارتی که بخشی از اطلاعات را به ما می‌دهند نظارت دارند. بخشی از آن هم از وزارت اطلاعات می‌آید که در دولت‌های مختلف ممکن است دستخوش سلایق متفاوت بشوند.»

وی با اشاره به حجم بالای شکایت‌ها از رد صلاحیت‌های اخیر گفت: «در ۲۰ روز شما نمی‌توانید شش هزار شکایت را بر اساس گزارش‌های ناقص موجود رسیدگی کنید. قانون می‌گوید باید به فرد فرصت بدهید که اظهارات و دفاعیات را نزد شما مطرح کند.»

او تأکید کرد که «برای بررسی صلاحیت‌ها حداقل یک سال زمان نیاز است».

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه گفت: «به نظرم برای اعمال نظارت انتخاباتی آن چه که حساسیت‌برانگیز در جامعه است بررسی صلاحیت‌ها است که ما به یک سازماندهی کارآمد و مؤثر نیاز داریم و فعلاً این سازماندهی را نداریم.»

نجات‌الله ابراهیمیان همچنین گفت که «به عنوان یک عضو حقوقدان شورای نگهبان می‌گویم که قوانین انتخاباتی ما بسیار ناقص است».

او همچنین با اظهار این‌که «اختلاف سلیقه جدی با دبیر شورای نگهبان دارم»، دربارهٔ دلیل استعفایش از سخنگویی این شورا هم گفت که «می‌خواهم سخنگوی خود باشم.»

مسئله گزارش‌های سپاه پاسداران

سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از مصاحبه خود به مسئله ارسال گزارش توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به شورای نگهبان در مورد نامزدها اشاره کرد.

وی در این باره گفت: «اگر سازمان اطلاعات سپاه اعلام کند یک نفر ملتزم به شرع نیست حتماً از او سؤال خواهم کرد که مستندات شما چیست. از داوطلب هم می‌خواهم که از خود دفاع کند.»

او افزود که «ممکن است حفاظت اطلاعات دستگاه‌های مختلف، حراست دستگاه‌های مختلف سؤال کنند و اطلاعاتی را از آنان کسب کنند که خیلی‌ها هم راهگشا بوده‌ است. از سازمان اطلاعات سپاه ممکن است سؤال کنند اما این که برای ما کدام یک از اینها اطمینان‌آور است من به عنوان قاضی همه را کنار هم می‌گذارم و سبک و سنگین می‌کنم.»

آقای ابراهیمیان در مورد گزارش‌های دریافتی از «وزارت اطلاعات، سپاه یا شبکه نظارتی خود (اعضای شورای نگهبان)» گفت که «ممکن است هر سه غلط و مغرضانه باشد و ممکن است برخی درست باشد. آنجاست که برای ما اطمینان حاصل می‌شود که درست است اما جاهایی ممکن است برای برخی از همکاران من این گونه نباشد مثلاً دو تا از این نهادها برایشان تعیین‌کننده باشد. یعنی سابقه و اعتمادشان به گونه‌ای باشد که آنها را درست بدانند.»

ثبت‌نام بی‌سابقه بیش از ۱۲ هزار تن برای انتخابات مجلس و نیز ۸۰۰ تن برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری، با رد صلاحیت گسترده در هیئت‌های نظارت و نهایتاً شورای نگهبان همراه شد، به گونه‌ای که در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به طور متوسط برای هر کرسی کمتر از دو نفر رقابت کردند.

در انتخابات مجلس ۴۹ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان رد صلاحیت شدند، که بر اساس گزارش‌ها درصد ردصلاحیت‌ها در این دوره از همه انتخابات گذشته مجلس بیشتر بود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates