پلیس ایران: یکی از عوامل بمبگذاریهای سال ۶۰ بازداشت شده است
بیبیسی: یک روز قبل از انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، علی خامنهای مورد سوءقصد قرار گرفت
رسانههای ایران به نقل از سخنگوی پلیس آن کشور، از بازداشت یکی از عوامل بمبگذاریهای سال ۱۳۶۰ خبر دادهاند، هرچند در حالی که سایت رسمی پلیس ایران، فرد بازداشتشده را یکی از عوامل بمبگذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی خوانده، سایت رسمی تلویزیون ایران از بازداشت متهم بمبگذاری در دفتر نخستوزیری ایران در همان سال خبر داده است.
سعید منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس ایران، هویت شخص بازداشتشده را افشا نکرده، اما گفته است که او یکی از “عناصر منافق” است که در آلبانی دستگیر شده و به ایران منتقل میشود. مقامهای جمهوری اسلامی اعضای سازمان مجاهدین خلق را با عنوان “منافقین” میخوانند.
در دو سال اخیر صدها نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق از عراق به آلبانی منتقل شدهاند.
در سایت پلیس ایران آمده است که فرد بازداشتشده، یکی از عوامل بمبگذاری سال ۱۳۶۰ دفتر حزب جمهوری اسلامی است و به نقل از آقای منتظر المهدی اضافه شده که دستگیری اخیر با همکاری پلیس بینالملل، اینترپل، انجام شده است، هرچند در سایت اینترپل از میان ۱۱ تبعه ایرانی که ایران خواهان استردادشان است هیچ یک به بمبگذاری حزب جمهوری اسلامی متهم نشده است.
در سال ۱۳۶۰ در پی چند بمبگذاری، چندین نفر از چهرههای سرشناس جمهوری اسلامی ایران کشته شدند؛ انفجار روز هشتم شهریور در دفتر نخستوزیری ایران، باعث مرگ چندین نفر از جمله محمدعلی رجایی، رئیسجمهور وقت و محمدجواد باهنر، نخستوزیر وقت شد. روز ششم تیر حین سخنرانی علی خامنهای، رهبر کنونی ایران در مسجد ابوذر تهران یک بمب منفجر شد و روز هفتم تیر انفجار بزرگی در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی باعث مرگ دهها نفر از جمله محمدحسینی بهشتی، از چهرههای سرشناس جمهوری اسلامی شد.
رسانههای رسمی ایران فردی به نام محمدرضا کلاهی را عامل بمبگذاری معرفی میکنند و میگویند او، که عامل نفوذی سازمان مجاهدین بوده، پس از بمبگذاری به عراق و سپس به آلمان گریخته است.
برخی از اعضای سابق سازمان مجاهدین چون سعید شاهسوندی و مسعود خدابنده نیز نقش محمدرضا کلاهی در این انفجار را تایید میکنند.
اما ابوالحسن بنیصدر، رئیس جمهور سابق ایران که چند روز پیش از انفجار از کار برکنار شده بود، میگوید سازمان مجاهدین در آن مقطع دست داشتن در این انفجار را تکذیب کرده است.
به گفته آقای بنیصدر ستاد ارتش ایران به او گفته بود: “این کار از لحاظ مهندسی انفجار، تنظیم شده بوده است… این کار را یا ارتش کرده، یا سپاه و یا یک قدرت خارجی.”
عزتالله سحابی هم گفته بود که بازجویانش به او گفتهاند مسئولیت انفجار دفتر حزب جمهوری با مجاهدین خلق نبوده و محمدرضا کلاهی عامل یک سازمان اطلاعاتی خارجی بوده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.