14.03.2013

کنایه‌های آشکار احمدی‌نژاد به خامنه‌ای: با اختيارات يكطرفه و ناظران آلوده چه کنیم؟

روز: در حالی که اصول‌گرایان به بهانه‌های مختلف بر احمدی‌نژاد می‌تازند، به او بابت رعایت حدود شرعی تذکر می‌دهند و معتقدند که گریه‌های او باعث فریب خوردن مردم نخواهد شد، رییس دولت دهم در تازه ترين سخنانش کنایه‌هایی آشکار به آیت‌الله خامنه‌‎ای، قوه‌قضاییه و نهادهای امنیتی و نظارتی را مطرح كرده و از “اختيارات يكطرفه و ناظران آلوده” انتقاد كرده است.

احمدی‌نژاد با اشاره به “نابسامانی، ناهماهنگی و قدرناشناسی یا بعضا بد عمل کردن” در کشور، گفته است که “یک‌سوم هزینه‌های کشور صرف نظارت می‌شود ‌و خود این ناظران می‌شوند یک مساله که آلودگی‌های آنها را چه کنیم”. رییس جمهوری افزوده است: “همیشه اختیار منهای مسئولیت و یکطرفه، زمینه بسیار خوبی برای ایجاد فساد است. کسی که بتواند بازخواست کند اما بازخواست نشود، زمینه خوبی برای فساد دارد. این بخش هزینه است و ضرر اصلی نیست بلکه ضرر اصلی آنجاست که ما در شرایطی قرار بگیریم که انسان‌های فاقد صلاحیت و دارای ظرفیت‌های کمتر از آنچه که بر عهده می‌گیرند، مسئولیت داشته باشند”.

این سخنان محمود احمدی‌نژاد، کنایه‌ای مشخص به نهادهای نظارتی در جمهوری اسلامی ارزیابی می‌شود که در طی دو سال گذشته روابط‌شان با دولت دهم دچار مشکل شده است. بسیاری از این نهادهای نظارتی مستقیم یا غیرمستقیم زیر نظر آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، قرار دارند.

این برای چندمین بار در ماههاى اخیر است که احمدی‌نژاد مستقیم یا غیرمستقيم به انتقاد از برخی نهادهای جمهوری اسلامی – به ويژه آن‌هایی که زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی قرار دارند – می‌پردازد. وی در ماه‌های گذشته چندین بار انتقادهای تندی از سپاه پاسداران، قوه قضاییه، مجلس و صدا و سیما به عمل آورده است.

اما هم‌زمان با سخنان احمدی‌نژاد، اصول‌گرایان نیز به انتقاد از او ادامه داده‌اند. سخنان و شعارهای اقتصادی احمدی‌نژاد، حمایت‌های او از رحیم‌مشایی و نحوه رفتارش در ونزوئلا، از جمله مواردی است که مورد توجه نیروهای مختلف اصول‌گرا قرار گرفته است.

محمود رجبی، قائم‌مقام محمدتقی مصباح یزدی در موسسه امام خمینی، با اشاره به پیام احمدی‌نژاد پیرامون مرگ هوگو چاوز و همچنین سخنان وی در مراسم اعطاى نشان به رحیم‌مشایی، آن‌ها را “نسنجیده، غیرمتخصصانه، غیر منطبق با عقل، بدون سازگاری با موازین دینی، مضر برای همبستگی ملی و در مقابل اهداف انقلاب و نظام جمهوری اسلامی” توصیف کرده و گفته است: “تعریف و تمجید‌هایی که ایشان از شخصیت‌های داخلی و یا شخصیت‌های خارجی می‌کنند، نه منطبق با عقل بوده و نه با موازین دینی ما سازگار است؛ و همچنین برای نظام، جامعه و همبستگی ملی ما مضر است. اگر بنا شد اهداف غیر اخلاقی و غیر دینی برای این اقدامات ایشان مطرح شود آن وقت باید خیلی چیز‌ها را مطرح کرد و البته آقای احمدی‌نژاد باید بداند که وقتی بی‌حساب و بی‌منطق سخن گفته شود، این جور اظهار نظر‌ها رخ خواهد داد. اهداف پشت پرده و ریشه‌های این نوع اقدامات و موضع گیری‌های ایشان، و لو اینکه ناخودآگاه باشد، بدون شک غیر انقلابی، غیر اسلامی و غیر منافع ملی کشور است، چرا که منافع ملی و دلسوزی برای نظام جمهوری اسلامی و نیز منابعی که از اسلام و مصالح انقلاب بر می‌خیزد، اقتضای چنین موضع گیری‌هایی ندارد؛ البته این نیاز به تحقیق دارد و نمی‌توان نظری در این خصوص داد”.

رجبی به شعار “زنده باد بهار” نیز پرداخته است: “هم خود آقای رئیس جمهور باید بداند که این افکار باطل است و پیامد‌ها مضر و غیر سودمند برای نظام و جامعه به دنبال دارد و هم خود ما باید بدانیم که خیلی دامن زدن به این مسائل، به مصلحت مردم، انقلاب و مصالح امروزیمان نیست. رئیس جمهور باید دغدغه‌های اصلی مردم را در عمل برطرف کرده و کار کنند و بدانند این شعار‌ها و تعریف و تمجید‌ها هیچ دردی را دوا نمی‌کند؛ یعنی اگر مشکل ساز نباشد، حل کننده مشکلات نیست”.

هم‌زمان با این سخنان ۱۸ تن از نمایندگان مجلس نیز پیرامون “ضرورت رعایت موازین شرعی و عرف بین‌الملل و شأن ملت در ملاقات‌های خارجی” تذکری کتبی به احمدی‌نژاد دادند.

علی مطهری، جواد هروی، ابراهیم آقامحمدی، روح‌الله بیگی، احمد شوهانی، محمد علیپور، غلام‌رضا اسداللهی، محمدباقر شریعتی، هادی حسینی، کمال‌الدین پیرموذن، حسین امیری، طاهری، سعید زمانیان، امیرعباس سلطانی، حمیدرضا پشنگ، عبدالکریم حسین‌زاده، رسول خضری و جواد جهانگیرزاده ۱۸ نماینده تذکردهنده به رییس دولت هستند.

اشاره این نمایندگان به نحوه ابراز همدردی احمدی‌نژاد با مادر هوگو چاوز، رییس‌جمهور فقید ونزوئلا، در مراسم به خاک سپاری وی است. عکس‌هایی که از این مراسم منتشر شده، مادر هوگو چاوز را در آغوش احمدی‌نژاد نشان می‌دهد، مساله‌ای که با اعتراض گروه‌های مختلف اصول‌گرا روبه‌رو شد.

از آن جمله محمد یزدی، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شیوه ابراز همدردی محمود احمدی‌نژاد، در مراسم تشییع هوگو چاوز را “مسخره‌بازی” توصیف کرد: “شما رییس جمهوری یک کشور اسلامی هستید، دست زدن و بغل کردن در یک مراسم رسمی چه معنایی دارد؟ این وضع بسیار بدی است”.

احمدی‌نژاد هفته جاری در مراسم اعطای نشان دولتی درجه یک فرهنگ و هنر به اسفندیار رحیم‌مشایی، گفته بود: “اگر بخواهیم آقای مشایی را در یک کلمه معرفی کنیم باید بگوییم مهندس مشایی مردیست بهاری، بهاری، بهاری”.

اما حسین شریعتمداری، مدیرمسوول روزنامه کیهان و نماینده ولی‌فقیه در این موسسه، در این زمینه چنین نوشته است: “مردم آقاي احمدي نژاد را با اين انتظار برگزيده اند كه مطابق قانون اساسي و سوگندي كه ياد كرده است، بر كرسي رياست قوه اجرايي كشور بنشيند و اداره امور اجرايي را برعهده بگيرد. بنابراين، چنانچه ايشان به جاي انجام وظايفي كه شرعا و قانونا برعهده دارد، وقت و فرصت و امكانات رياست جمهوري و اموال بيت المال را به انجام امور ديگري كه در حوزه وظايف ايشان نيست اختصاص بدهد، به يقين امانتي را كه با شعار و ادعاي انجام امور اجرايي كشور از مردم تحويل گرفته بود، ضايع نموده و به صداقت مردم دهن كجي كرده است. اين نكته بديهي تر از آن است كه درك آن نيازي به محاسبات پيچيده و اذهان ژرف انديش داشته باشد. است كه آقاي رئيس جمهور، وظايفي را كه شرعا و قانونا برعهده دارد وانهاده و امكانات و فرصت ها و بيت المال مسلمين را براي اموري هزينه مي كند كه نه فقط كمترين رابطه اي با وظايف تعريف شده رئيس جمهور ندارد بلكه به اين ترديد دامن مي زند كه ايشان به جاي پرداختن به دغدغه هاي اساسي مردم و امور جاري و بر زمين مانده كشور، در پي خواسته هاي – با عرض پوزش- دم دستي و بلندپروازي هاي- باز هم با عرض پوزش- آميخته به توهم خود و اطرافيان كذايي خويش است و انگار نه انگار كه در مقابل رأي مردم و اعتمادي كه به ايشان شده است، وظيفه و رسالتي برعهده دارد”.

در تحولی دیگر، دو تن از نمایندگان مجلس، در گفت‌گویی با سایت رسمی مجلس، به انتقاد از رفتارهای احمدی‌نژاد پرداخته و گریه‌های وی را نه از روی عاطفه که نشان دهنده “لجاجت و سیاست” وی دانسته‌اند.

سعید حیدری‌طیب، نماینده کرمانشاه، در این زمینه گفته است: “گریه‌کردن در مراسم‌‌های مختلف نشانه عاطفه رئیس‌جمهور نیست، بلکه پشت این اقدامات لجاجت و سیاست نهفته است. رفتارهای عاطفی خارج از عرف احمدی‌نژاد در شأن یک رئیس‌جمهور نیست، احمدی نژاد باید تغییر رفتار دهد… بخش عمده‌ای از مشکلات اقتصادی به سوء مدیریت دولت بر می‌گردد، از این‌رو رئیس‌جمهور باید به جای گریه کردن در موارد بی‌مورد به حال مردم رنج دیده کشور گریه کند”.

مساله‌ای که مورد اشاره محمد‌ابراهیم محبی نیز قرار گرفته است: “اين اقدامات تاثیری در نظر مردم ندارد و آنچه در این مورد اهمیت دارد این است که مسوولان باید در نظام مقدس جمهوری اسلامی مطابق با اصول اعتقادی و باورهای مذهبی و ملی رفتار و از فرامین مقام ولایت پیروی کنند… در مورد رفتار انتخاباتی برخی افراد نیز باید بگویم که ملت همیشه در صحنه ایران، هوشیار هستند و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری نامزد اصح را انتخاب می‌کنند و اگر فردی بخواهد برای تغییر نتیجه انتخابات خارج از مسیری که ولی فقیه تعیین کرده‌اند، حرکت کند از نظر آراء مردمی با اقبال روبرو نخواهد شد”.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates