تكذیب خبر بازداشت برادر رئیسجمهوری
شرق: شایعات رسانهای مبنی بر دستگیری «حسین فریدون» برادر رئیسجمهوری از دو سو تکذیب شد؛ هم دولت و هم قوه قضائیه. یک مقام آگاه در نهاد ریاستجمهوری در گفتوگو با «شرق»، با تکذیب این خبر، گفت: «ادعای دستگیری حسین فریدون فاقد صحت است». همچنین «محمدجعفر منتظری» دادستان کل کشور موضوع «بازداشت یکی از مسئولان نهاد ریاستجمهوری» را رد کرد. «منتظری» درخصوص ادعاهای مطرحشده مبنی بر بازداشت یکی از مسئولان نهاد ریاستجمهوری به «ایرنا» گفت: «پس از انتشار این مطالب، موضوع بررسی و مشخص شد این ادعا صحت ندارد».روز گذشته در حاشیه گردهمایی رؤسای پلیس آگاهی استانهای سراسر کشور «تسنیم» از حجتالاسلام «محمدجعفر منتظری» سؤالی مبنی بر اینکه «برخی سایتهای خارجی از احتمال بازداشتشدن حسین فریدون خبر دادهاند»، پرسید که به گفته این خبرگزاری، دادستان کل، «سکوت کرده و پاسخی نداده است». پس از آن بود که «تسنیم» این خبر را با تیتر «سکوت دادستان کل در واکنش به خبر بازداشت حسین فریدون (برادر رئیسجمهوری)» منتشر کرد؛ خبری كه در بسیاری از رسانهها بازنشر شد. این خبرگزاری در حالی مدعی انتشار خبر بازداشت «فریدون» در سایتهای خارجی بود که لااقل در یک ماه اخیر در سایتهای خارجیزبان چنین خبری وجود ندارد. تنها سایت «المانیتور» جمعه گذشته گزارشی با تیتر «آیا رئیسجمهوری ایران برادرش را کنار گذشته است؟» منتشر کرد. گزارش «المانیتور» بر اساس خبرها و گزارشهایی تهیه شده بود که در روزهای قبل در برخی رسانههای داخلی منتشر شده است. همچنین این گزارش به برخی شایعات منتشرشده در یکی از سایتهای فارسیزبان خارج از کشور نیز استناد کرده است؛ شایعاتی که چند روز پس از انتشار آن، با واکنش «پرویز اسماعیلی» معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهوری مواجه شد. «اسماعیلی» گفته بود: «خبرسازیها و جعل خبر درخصوص دستور مقام معظم رهبری به رئیسجمهوری برای تغییرات در بدنه دولت، کذب محض و در امتداد سناریوی رسانههای معاند برای دوقطبیسازی و خط تقابل است». یکی دیگر از موارد استنادشده در گزارش «المانیتور» صحبتهای «علیرضا زاکانی» نماینده سابق مجلس است که در آن «حسین فریدون» را متهم به فساد سازمانیافته کرده بود. اما نکته قابلتأمل در خبرسازیهای روز گذشته این بود که در هیچ جای گزارش «المانیتور» از بازداشت یا حتی احتمال بازداشت «فریدون» هم حرفی زده نشده است.
حسین فریدون كیست
پس از پیروزی «حسن روحانی» در انتخابات، او برادرش را به عنوان دستیار ویژه خود برگزید. تیر ماه سال ١٣٩٣ «فریدون» به مذاکرات هستهای ایران و شش قدرت جهانی در «وین» پیوست. در همان زمان علت حضور او، «مشورت و هماهنگی لازم» اعلام شد. این حضور که همزمان با پایان ضربالاجل ایران و ١+٥ برای رسیدن به توافق هستهای بود، موردتوجه رسانهها قرار گرفت. تا جایی که حساب توییتر «حسن روحانی» دراینباره نوشت: «برادر روحانی به وین سفر کرد تا گزارش مبسوطی درباره مذاکرات ایران در وین به رئیسجمهوری ارائه دهد». همچنین یک عضو هیأت مذاکرهکننده هستهای به «ایرنا» گفته بود: «با توجه به تراکم دیدارها و فشردگی جلسات سیاسی و فنی هیأت ایرانی با اعضای مختلف گروه ١+٥، امکان عزیمت و حضور محمدجواد ظریف در تهران برای ارائه گزارش به رئیسجمهوری وجود نداشت. بر این اساس و بنا بر درخواست وزیر امور خارجه، آقای فریدون برای حضور در این دور از مذاکرات به وین سفر کرد تا گزارشی تفصیلی از آنچه در دور اخیر مذاکرات روی داده است، به رئیسجمهوری ارائه کند».او در چند دور دیگر مذاکرات در «لوزان» و «ژنو» نیز حضور داشت که بازهم موردتوجه رسانهها قرار گرفت. اما توجه رسانهها بعضا با انتقاد نیز همراه بود؛ رسانههای منتقد دولت حضور او را غیرلازم میدانستند. همچنین برخی دیگر از این دست رسانهها، از اساس با حضور او در کنار رئیسجمهوری مشکل داشتند. این رسانهها با انتقاد از حضور «فریدون» در کنار رئیسجمهوری در جریان رژه نیروهای مسلح، از او به عنوان «میهمان نامتعارف» یاد کردند. او همچنین در مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در ٢٩ فروردین امسال در کنار رئیسجمهوری حضور داشت. نشستن «فریدون» در صحن مجلس خبرگان رهبری در جریان یکی از جلسات آن نیز توجه رسانههای منتقد را به خود جلب کرده بود. این رسانهها همچنین چندین نوبت نسبت به حضور «فریدون» در هیأت دولت واکنش نشان دادند و نسبت به آن انتقاد داشتند. «حسین فریدون» متولد ١٣٤٢ در «سرخه» استان سمنان است. «حسن روحانی» رئیسجمهوری در کتاب خاطراتش که تیرماه ١٣٨٨ منتشر شد، در مورد «حسین»، برادر کوچکترش نوشته: «برادر من آقای حسین فریدون (روحانی) است که در اوایل پیروزی انقلاب فرماندار نیشابور و بعد مدتی فرماندار کرج بود، سپس سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی شد و چند سال هم از سفرای کشورمان در سازمان ملل متحد در نیویورک بود و هماکنون به عنوان مشاور وزیر امور خارجه فعالیت میکند».اما «فریدون» به غیر از حضور در کنار رئیسجمهوری گاهی هم، مستقل از برادر بزرگترش به مراسمهای مختلف میرود؛ به عنوان مثال حضور در مراسم ختم والده محمود احمدینژاد، تشییع پیکر سردار همدانی و… از جمله مراسمهایی بود که او در آنها شرکت کرده بود.
اما او بعضا هم به نمایندگی از رئیسجمهوری میرود؛ حضور در منزل علی مطهری برای دلجویی از او پس از حادثه شیراز؛ حضور در بیمارستان و عیادت از «مهدی کروبی» پس از جراحی زانو در سال گذشته، شرکت در مراسم تشییع پیکر والده مسعود سلطانیفر معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی که آخرین مورد چندیپیش در خلال غیبت او در جلسات هیأت دولت صورت گرفت.
حالا روز گذشته باز هم برخی رسانهها که بعضا اطلاعات خاصی هم دارند، خط خبری دستگیری «فریدون» را آغاز کردند که البته دادستان کل کشور، نسبت به آن واکنش نشان داد و آن را از ریشه تکذیب کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.