10.09.2016

همه اعضای سازمان مجاهدین خلق از عراق خارج شدند

بی‌بی‌سی: سازمان مجاهدین خلق اعلام کرده است که با پرواز ۲۸۰ عضو باقی‌مانده این سازمان از عراق به آلبانی، همه اعضای این سازمان از عراق خارج شده و اردوگاه لیبرتی در این کشور بسته شد.

وزارت خارجه آمریکا ضمن تایید خبر خروج اعضای مجاهدین خلق گفته است که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل با دو هواپیما، اعضای مجاهدین خلق را به آلبانی منتقل کرد.

سازمان مجاهدین خلق گفته است که قرار بود انتقال اعضایش از اردوگاه لیبرتی چند هفته یا چند ماه بیشتر طول نکشد، اما “توطئه‌ها، شانتاژها و تهدیدهای” حکومت ایران و متحدانش در عراق، باعث شد روند انتقال اعضای این سازمان بیشتر از چهار سال طول بکشد.

بنا به گفته وزارت خارجه آمریکا سازمان ملل بیشتر از ۳ هزار نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق را با موفقیت از عراق منتقل کرده‌اند.

پیش‌تر حسن دانایی‌فر، سفیر ایران در بغداد گفته بود که آخرین اعضای این گروه تا پایان تابستان از عراق خارج می‌شوند.

به گفته آقای دانایی‌فر، دولت عراق علیرغم میل خود و “به دلیل فشارهای آمریکا و برخی متحدانش” اخراج اعضای این سازمان را به تاخیر انداخته بود.

در سال‌های اخیر اردوگاه‌های اشرف و لیبرتی، که محل اقامت اعضای سازمان مجاهدین خلق بودند، بارها مورد حمله قرار گرفتند و ده‌ها نفر از اعضای این سازمان در این حملات کشته شدند. سازمان مجاهدین خلق شمار افرادی را که در این حملات کشته شده‌اند ۱۴۱ نفر عنوان کرده و گفته است علاوه بر آنها ۲۷ نفر نیز به دلیل “شرایط محاصره” درگذشتند.

سازمان مجاهدین خلق به تازگی موفق شده است که روابط گرمی را با عربستان سعودی و تشکیلات خودگردان فلسطین برقرار کند. ایران از عربستان و تشکیلات خودگردان برای این روابط انتقاد کرده است.

حکومت ایران این سازمان را سازمانی تروریستی می‌داند. آمریکا و اتحادیه اروپا نیز این سازمان را تروریستی تلقی می‌کردند اما چند سال پیش آن را از فهرست سازمان‌های تروریستی حذف کردند.

در ماه‌های پایانی جنگ ایران و عراق سازمان مجاهدین خلق در دو عملیات عمده نیروهایش را از خاک عراق برای تصرف مناطقی از ایران به این کشور فرستاد. پس از شکست عملیات فروغ جاویدان، آیت‌الله خمینی رهبر وقت جمهوری اسلامی دستور اعدام هزاران نفر از زندانیان سیاسی عضو سازمان مجاهدین و گروه‌های چپگرا را داد.

اخیرا با افشای محتوای جلسه آیت‌الله منتظری با هیئت اعدام‌ها، مقام‌های عالی جمهوری اسلامی از اعدام وسیع زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ دفاع کرده‌اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates