پیام آمریکا به ایران از خلال بمباران حوثیهای یمن
رادیوفرانسه: ساعاتی پس از بمباران سه رادار موشک انداز حوثی های یمن، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که این کشور در صورت لزوم بمباران مواضع حوثی ها را از سرخواهد گرفت. وزارت دفاع آمریکا همچنین از جمهوری اسلامی ایران خواست که ناوهای جنگی اش را به سمت آب های این کشور هدایت کند.
ناوشکن آمریکایی “نیتز” در واکنش به حملات اخیر موشکی حوثی های یمن، سه رادار موشک انداز این گروه را در سواحل دریای سرخ بمباران کرد.
مقامات ارشد دولت آمریکا می گویند که موشک های پرتاب شده به سمت ناوهای آمریکایی توسط جمهوری اسلامی ایران در اختیار حوثی های یمن قرار گرفته است. جان مک کین، سناتور جمهوری خواه و رییس کمیسیون نیروهای مسلح آمریکا در سنای این کشور، با اعلام این خبر از بمباران موشک اندازهای حوثی ها توسط ناوشکن “نیتز” پشتیبانی کرده و گفته است که این بمباران حامل این پیام است که آمریکا هیچ تهدید و حمله ای را در آبهای منطقه تحمل نمیکند.
علاوه بر وزارت دفاع آمریکا، وزارت امور خارجۀ این کشور می گوید که موشک های پرتاب شده به سمت ناوهای آمریکایی از سوی ایران در اختیار حوثی های یمن قرار گرفته، هر چند جان کربی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا، بعید نمی داند که حوثی ها این موشک ها را از ارتش یمن غنیمت گرفته باشند.
در پی بمباران رادارهای موشک انداز حوثی ها توسط ناوشکن آمریکایی، نیروی دریایی ایران اعلام کرد که از پنجم اکتبر گذشته دو ناو نظامی خود را جهت حفاظت از کشتی های تجاری این کشور عازم خلیج عدن کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، “پیتر کوک”، از ایران خواسته است تا در مورد وضعیت و مأموریت این ناوها توضیح بدهد. “پیتر کوک” همچنین تصریح کرده است که در هر حال نیروی دریایی آمریکا به حضور خود در آب های منطقه ادامه می دهد. وزارت دفاع آمریکا تأکید می کند که نیروی دریایی این کشور در منطقه از توان لازم برای پاسخگویی به هر گونه تهدید و حملۀ احتمالی برخوردار است، هر چند کاخ سفید آمریکا و وزارت دفاع این کشور تأکید می کنند که این آمادگی به منزلۀ درگیر شدن آمریکا در جنگ داخلی یمن نیست.
روزنامۀ آمریکایی “وال استریت ژورنال” در تفسیر بمباران مواضع حوثی ها توسط نیروی دریایی آمریکا نوشته است که پس از جنگ های داخلی عراق و سوریه و دخالت ایران در آنها، یمن در حال تبدیل شدن به جبهۀ جدیدی است که از خلال آن جمهوری اسلامی ایران می کوشد به قدرت منطقه ای تبدیل شود. به همین خاطر، بمباران حوثی ها که از حمایت تهران برخوردارند حامل این پیام است که باراک اوباما مایل نیست که در آستانۀ انتخابات ریاست جمهوری کشورش در مقابل تحریکات ایران از خود بی تفاوتی یا انفعال نشان بدهد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.