علی سعیدی٬ نماینده ولی فقیه در سپاه: فعالیت سیاسی جزء ذات سپاه است
دیگربان: علی سعیدی٬ نماینده ولی فقیه در سپاه میگوید فعالیت سیاسی «جزء ذات سپاه» است٬ وقتی علی خامنهای درباره موضوعی موضعگیری میکند٬ سپاه «وظیفه» دارد «پشت صحنه آن را افشا» کند٬ این نیرو در همه زمینههای امنیتی، نظامی، فرهنگی و حتی اقتصادی «نقش معین» دارد و دولت فعلی با بعضی مبانی فکری رهبر «زاویه» دارد و به همین دلیل نسبت به سپاه «حساسیت» دارد.
فرماندهان سپاه نه تنها هر گونه دخالت در انتخابات و سیاست را رد میکنند٬ بلکه برای دخالتهای خود توجیهاتی ارائه میکنند.
مهمترین اظهارات سعیدی:
● سپاه باید در مسائل نظام و مسائل کشور موضعگیری کند. گاهی یک مدت کوتاهی میگذرد و مثلاً بنده یا سردار جعفری موضعی نمیگیریم. مخاطبین به ما میگویند چرا موضعی نمیگیرید؟ به ما میگویند موضع سپاه در قبال برجام چیست؟ در قبال FATF موضع سپاه چیست؟ در قبال خیلی از مسائلی که نظام مبتلا به آن است و رسانههای نوشتاری به آن میپردازند توقع دارند که سپاه موضعاش را اعلام کند.
● در مسائل سیاسی کشور توقع این هست که سپاه مواضعش را اعلام کند. یا در فعالیتهای سیاسی ممکن از یک نیروی مسلح توقع نداشته باشند که فعالیت سیاسی بکند ولی فعالیت سیاسی جزء ذات سپاه است. اصلاً بسیج کارش همین است…مرزبندی جریانها و اندیشهها و مرزبندی گروهها و سازمانها و مرزبندی جبهه خودی و غیرخودی را باید بیان بکنیم.
● بالاخره وقتی ایشان {خامنهای} نسبت به فتنه ۸۸ اعلام مواضع میفرمایند٬ ما باید ماهیت این فتنه را بیان کنیم. ما باید وارد شویم بگوییم چه کسانی در فتنه ۸۸ پشت صحنه بودند؟ چه کسانی روی صحنه بودند؟ چه کسانی در خیابان آشوب کردند؟
● ما در بیان پدیدههای جریانی که پشت صحنه و روی صحنه دارد وظیفه داریم پشت صحنه را افشا کنیم برای اینکه پاسدارهای ما بدانند امروز خودی کیست و غیرخودی کیست و این صحنهها را بشناسند.
● ما باید برگردیم به اصل هویت و رسالت سپاه. سپاه نسبت به مسائل اطلاعاتی معین وزارت اطلاعات است. نسبت به مسائل سختافزاری هم معین ارتش است. نسبت به مسائل امنیتی معین ناجاست. سپاه نسبت به مسائل فرهنگی معین سازمان تبلیغات و نهادهای فرهنگی است. یعنی اگر مسائل کشور را تقسیم کنیم به مسائل امنیتی، نظامی، فرهنگی و حتی اقتصادی سپاه نسبت به همه اینها نقش معین را دارد.
● سپاه هم در زمانی که همه دستگاهها فعال باشند باز یک مأموریتهایی دارد که برای خودش انجام دهد. اما وقتی نسبت به برخی از مسائل کشور از یک ناحیه با مشکل مواجه میشود و از عهده نهاد مربوطه حل مشکل خارج باشد سپاه حسب تدبیر ورود پیدا میکند و از توان سپاه برای جبران بخشی از آن خلأ استفاده میکنند.
● امروز ما با دولتی روبهرو هستیم که با برخی از مسائل با اصول و مبانی حضرت امام و رهبری زاویه و چالش دارند.
● آقای بازرگان میگوید ما با آمریکا رابطه داشتیم و میخواهیم این رابطه را باقی بگذاریم… امروز هم همین دولت همین را دارد میگوید. دولت میگوید ما باید با آمریکا رابطه برقرار کنیم و این با اصول و مبانی که دین برای ما تعیین کرده سازگاری ندارد. حالا سپاه اینجا چه کاره است؟ سپاه چون مدافع اصول و مبانی است و یکی از نهادهایی محسوب میشود که مدافع اصول و مبانی است؛ با اینها درگیر هستند والا اگر دست از این اصول و مبانی بردارد؛ سپاه را میخواهند و مشکلی ندارند.
● آقایان {در دولت} دنبال اقتصاد آزاد هستند. آقای سریعالقلم میگوید اقتصاد ما در تار و پود اقتصاد جهانی باید جذب شود و ما باید وارد جامعه جهانی شویم، بعد میگوید بین دینداری و جامعه جهانی پارادوکسیکال هست. نمیتوانیم هم دیندار باشیم، هم در جامعه جهانی حضور داشته باشیم. چون در جامعه جهانی باید حتماً وارد شویم. بنابراین حوزه تخصصی حکومت باید از حوزه تخصصی دین جدا شود. ما با یک نگرش سکولاریستی مواجه هستیم.
● یکی از عرصههایی که ما همواره در چالش بودیم تیم اداره کشور است…تیم اداره کشور یکی از چالشها بوده است و شایستهسالاری، شایستهگزینی، شایستهپروری، شایستهگماری و شایستهبانی جزء اصول ماست. چقدر رعایت میشود؟ اصلاً وزیری یا مسوولی که تفکر سکولاریستی دارد میتواند نظام را پیش برد؟
● چرا نسبت به سپاه آقایان حساسیت دارند؟ به خاطر اینکه سپاه در همین پنج عرصه از اصول و مبانی دفاع میکند و میگوید در سیاست خارجی ما باید سیاست انقلابی را در پیش بگیریم. ما نباید در برابر دشمن تسلیم شویم و نباید کرنش و ذلت نشان دهیم.
● ما با قدرت پیش رفتیم و الان هم سپاه میگوید در عرصه فرهنگ ارزشگراست. میگوید باید ارزشها در جامعه پیاده شود. سپاه در اقتصاد میگوید ما دنبال عدالت اجتماعی هستیم و باید شکاف فقر و غنا را در جامعه کم کنیم. در بحث کادر اداره کشور سپاه نگاهش خیلی روشن و کاملاً شفاف است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.