25.10.2016

واکنش رسانه‌های آلمان به سخنان روحانی درباره انتخابات آمریکا

دویچه‌وله: سخنان رئیس جمهور ایران که گفته است انتخابات آمریکا انتخاب بین “بد و بدتر” است، در رسانه‌های مختلف جهان، از جمله آلمان، بازتاب پیدا کرد. برخی رسانه‌ها به مقایسه شیوه انتخابات در ایران و آمریکا پرداختند.

نحوه رقابت دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا به گفته بسیاری از ناظران سیاسی بین‌المللی به لحاظ نازل بودن سطح آن در نوع خود سابقه ندارد. روز گذشته (یکشنبه ۲ آبان/۲۳ اکتبر) حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز در بخشی از سخنرانی‌اش در اراک به مناظره‌های انتخاباتی هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ، نامزدهای دو حزب دمکرات‌ و جمهوریخواه، اشاره کرد و آن را به شدت مورد انتقاد قرار داد. او گفت: «در این کشور اخلاق نیست، می بینیم چه وضعی پیدا کرده‌اند، مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری را دیدید؛ نحوه حرف زدنشان و نحوه سخن گفتن‌شان را همه دیدند.»

حسن روحانی هم‌چنین به گفت‌وگویی در سازمان ملل اشاره کرد و گفت: «در سازمان ملل متحد یکی از رهبران کشورها از من پرسید از این دو (ترامپ و کلینتون) کدام بهترند، گفتم بد را بر بدتر ترجیح دهم یا بدتر را بر بد؟ نگاه کنید نحوه حرف زدنشان، نحوه اتهام زدن‌هایشان، نحوه استهزا و مسخره کردنشان را.»

بیشتر بخوانید: اختلاف نظر کلینتون با اوباما درباره “معتدل بودن” دولت روحانی

اگرچه بسیاری از رسانه‌های جهان با انتقاد رئیس جمهور ایران نسبت به این دور از انتخابات آمریکا همراه‌اند، اما آن‌جا که روحانی به انتقاد از دمکراسی و نحوه برگزاری انتخابات در آمریکا می‌پردازد، نوک تیز انتقاد رسانه‌ها به سوی خود ایران برمی‌گردد. حسن روحانی در سخنرانی‌اش در اراک گفت که آمریکا “مدعی است بیش از ۲۰۰ سال دمکراسی دارد و بیش از ۵۰ دوره انتخابات ریاست جمهوری داشته است” و افزود که “ما چنین دمکراسی و انتخاباتی نمی‌خواهیم” و “افتخار ما اسلام است”.

بیشتر بخوانید: شرایط نگران کننده حقوق بشر در ایران • مصاحبه با نرگس محمدی

در برخورد با این قسمت از سخنان حسن روحانی، “اشپیگل آنلاین” به انتقادهای بسیاری که به نحوه برگزاری انتخابات در ایران می‌شود اشاره کرده و رفتاری که حکومت ایران با شهروندان خود در جریان انتخابات می‌کند را مورد توجه قرار داده است. “اشپیگل آنلاین” به نقل از سازمان غیردولتی “فریدم هاوس” نوشته است که در ایران، “رژیمی استبدادی حاکم است که حقوق شهروندان را به شکل سیستماتیک پایمال می‌کند، حق نامزد شدن را از مخالفان می‌گیرد و دچار فسادی گسترده است”.

بیشتر بخوانید: فیلم «موج سبز»، روایتی از خشونت فلج‌کننده

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates