رئیس جمهور به توهین و افترا به قوه قضائیه متهم شد
دویچهوله: رئیس قوه قضائیه انتقاد اخیر رئیس جمهور از شکستن قلمها به بهانههای واهی را نوعی افترا و توهین به دستگاه قضایی خواند. او از روحانی انتقاد کرد که به رغم این سخنان بارها خواهان برخورد با رسانهها شده است.
رئیس قوه قضائیه انتقاد اخیر رئیس جمهور از شکستن قلمها به بهانههای واهی را نوعی افترا و توهین به دستگاه قضایی خواند. او از روحانی انتقاد کرد که به رغم این سخنان بارها خواهان برخورد با رسانهها شده است.
صادق لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضائی در روز دوشنبه، ۱۷ آبانماه بدون نام بردن از رئیس جمهور، از سخنان او در مراسم گشایش بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات به شدت انتقاد کرد.
حسن روحانی در این مراسم که دو روز پیش برگزار شد گفته بود: «از قلم شکسته و دهان بسته چه کاری ساخته است؟ نشکنیم قلمها را به بهانههای واهی، نبندیم دهانها را با بهانههای غیراساسی. بگذاریم در این جامعه آزادی باشد و بگذاریم آزادی مسئولانه باشد.»
به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، لاریجانی با نقل این بخش از اظهارات رئیس جمهور گفت واضح است که خطاب او به دستگاه قضائی است.
بیشتر بخوانید: روحانی: قلمها را به بهانههای واهی نشکنیم
افترا به دستگاه قضائی
رئیس قوه قضائیه میگوید سخنان روحانی درباره شکستن قلمها و بستن دهانها “نوعی افترا به قوه قضائیه است و بلکه توهین، و عجیب است کسانی که چنین افتراها و اهانتهایی را به قوه قضائیه روا میدارند، مدام هم دم از اخلاق و اسلام میزنند.”
او با بیان این که برخی فشار میآورند که چرا فلان روزنامه را نمیبندید و برخی دیگر فشار میآورند چرا فلان رسانه توقیف شد، ادعا کرد که قوه قضائیه راه خود را “بر اساس قوانین کشور و موازین شرعی” طی میکند.
لاریجانی در اشارهای آشکار به روحانی گفت: «برادر بزرگوار شما خودتان شفاهاً یا کتباً با واسطه یا بیواسطه بارها گفتهاید که چرا با فلان روزنامه یا فلان سایت برخورد نمیکنید یا نزد مقام معظم رهبری گلایه میکنید که چرا دستگاه قضایی با فلان روزنامه برخورد نکرده است. اما وقتی در بین اهالی مطبوعات و رسانه حضور مییابید ندای آزادی مطبوعات سر میدهید و اینکه قلمها را نشکنید و دهانها را نبندید!»
بیشتر بخوانید: هشدار به مطبوعات و تعقیب قضایی مدیرمسئول روزنامه قانون
شکایتهای بینتیجه از شریعتمداری
ظاهرا گلایههای رئیس جمهور به نشریات و روزنامههایی مانند کیهان مربوط است که بارها از مدیر مسئول آن به خاطر توهین و اتهامزنی شکایت شده اما به نتیجه نرسیده است. مسئولیت موسسه کیهان را حسین شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی بر عهده دارد.
شریعتمداری ۱۶ آبان برای چندمین بار در ماههای گذشته برای پاسخگویی به چند شکایت نهادهای مختلف، از جمله نهاد ریاستجمهوری، شورای عالی امنیت ملی، سازمان بهزیستی، وزیر دادگستری، وزارت ارشاد و سازمان میراث فرهنگی در دادسرای فرهنگ و رسانه حضور یافت.
روزنامه کیهان در گزارشی درباره احضار شریعتمداری به دادسرا مدعی شد که “اخبار موثق” از فشارها و پیگیریهای فراوان برخی از مسئولان برای برگزاری پیاپی جلسات بازپرسی مدیر مسئول کیهان حکایت دارد به نحوی که در مواردی، “عدول از قواعد شکلی آئین دادرسی مورد تقاضای جریانات حامی دولت است”.
بیشتر بخوانید: موج بازداشت روزنامهنگاران در ایران توسط اطلاعات سپاه، به اتهام “نفوذی آمریکا”
مصونیت آهنین کیهان
روزنامه کیهان ادعا میکند: «این فشارها در حالی است که توپخانه رسانهای دولت دائما بر این گزاره دروغ اصرار میورزد که کیهان، خود را از رسیدگی قضایی مصون میداند و حتی یک مقام ارشد دولتی مدعی شده بود که کیهان مصونیت آهنین دارد.»
اسدالله رازانی، استاندار کرمانشاه مرداد ماه امسال در مراسم روز خبرنگار گفته بود کاش “آن مصونیت آهنینی که روزنامه کیهان و آقای شریعتمداری از آن برخوردار است و با آن برخوردی نمیشود” دیگر رسانهها نیز میداشتند.
رئیس جمهور سال گذشته در مراسم گشایش نمایشگاه مطبوعات از “حاشیه امنیتی دائمی” که برای برخیرسانهها ایجاد شده، انتقاد کرده و آن را “غیرقابل تحمل” خوانده بود.
روحانی در مراسم سال پیش تصریح کرد که برخی رسانهها به عنوان پلیس مخفی عمل میکنند و گاهی با مطالعه این گونه نشریهها میتوان فهمید که فردا قرار است چه کسی دستگیر و آبروی چه کسانی برده شود.
بیشتر بخوانید: هشدار به مطبوعات و تعقیب قضایی مدیرمسئول روزنامه قانون
رئیس قوه قضائیه گفته است: «ما همواره تاکید داریم که پیش از طی شدن روند قانونی یک پرونده و رسیدگیهای قضایی و صدور حکم، نام کسی در رسانهها برده نشود و آبروی کسی نرود.»
روزنامه کیهان بارها رئیس جمهور پیشین محمد خاتمی و بسیاری از اصلاحطلبان را به خیانت، جاسوسی و همکاری با سازمانهای اطلاعاتی بیگانه متهم کرده بدون این که با برخورد قضائی روبرو شود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.