16.11.2016

آیا مجاهدین جانشین نایاکی ها در وزارتخارجه خواهند شد؟

ایرانشهر: وجود نام برخی سخنرانان در گردهمایی‌های پیشین سازمان مجاهدین خلق(MEK) در پاریس، در بین کاندیداهای احتمالی وزارتخارجه آمریکا به نگرانی‌هایی درباره جایگزینی مجاهدین به جای نایاکی‌ها در ساختار مشاوره‌ای سیاست خارجی آمریکا دامن زنده است.
تبلیغات در خبرگزاری ایرانشهر
برخی جراید معتبر آمریکایی از جمله وال استریت ژورنال و پس از آن خبرگزاری آسوشیتدپرس در این هفته گفتند: «دستیاران دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب امریکا به رودی جولیانی شهردار سابق نیویورک و جان بولتون سفیر اسبق امریکا در سازمان ملل به عنوان کاندیداهای اصلی پست وزارتخارجه می‌نگرند.»
این در حالی است که قبلا از آقای جولیانی شهردار سابق نیویورک و از رفقای نزدیک پرزیدنت ترامپ احتمالا به عنوان اولین گزینه تصدی پست دادستانی کل آمریکا سخن به میان آمده بود.
اما نکته مهم در این میان برای بسیاری از ایرانیان نزدیکی آقای جولیانی و بولتن به سازمان مجاهدین خلق است که در واشنگتن به اختصار از آنها به اسم MEK نام برده می‌شود.
با پررنگ‌تر شدن احتمال انتخاب رودی جولیانی در روزهای گذشته، رسانه‌های آمریکایی به سراغ او رفتند تا درباره احتمالات مطرح شده اخبار بیشتری به دست آورند. در نهایت، روز دوشنبه در جلسه شورای سردبیری روزنامه «وال‌استریت ژورنال» در واشنگتن، جولیانی در پاسخ به این سوال که «آیا سِمَت وی به زودی به وزیر خارجه «تغییر خواهد کرد یا خیر؟»، این شایعات را رد نکرده و گفته «هیچ‌کس نمی‌داند». او تاکید کرده جان بولتون هم می‌تواند گزینه مناسبی برای وزارت خارجه آمریکا باشد.
«آسوشیتدپرس» نوشته، بولتون هم سیاست‌مداری محافظه‌کار و تندرو است که در سال‌های گذشته مواضع جنگ‌طلبانه داشته است؛ از جمله حمایت‌ او از بمباران ایران برای متوقف کردن دست‌یابی جمهوری اسلامی به سلاح‌های اتمی.
این مهم در حالی است که برخی کوشندگان سیاسی ایرانی این نزدیکی را نقد کرده و می‌گویند در حالی وزارتخارجه از نزدیکان به شورای ملی ایرانیان آمریکا(NAIC) جارو خواهد شد که گروهی دیگری از تمامیت خواهان سیاسی می‌کوشند تا با استفاده از نزدیکی سیاسی به مهمترین رکن تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا نزدیک شوند که آنها هم پایگاهی در بین مردم ایران ندارند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates