حمایت ستارههای فوتبال ایران از مسعود شجاعی
رادیوفردا: مصاحبه انتقادی مسعود شجاعی بازیکن تیم ملی فوتبال ایران با رادیو فردا، بازتاب گستردهای در رسانههای رسمی و شبکههای مجازی داشت.
قاضی مرتضی تورَک رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال ایران ضمن احضار مسعود شجاعی، مصاحبه و رفتار او را با آنچه شبکه معاند نظام خوانده، دور از شان دانست.
تورک که به تازگی وارد فوتبال شده، به عنوان قاضی «جرائم امنیتی» شهرت دارد. او به سایت میزان گفت: «اتاق فکر این شبکههای سیاسی در خارج از کشور با برخی کارشناسان و مربیان تشکیل شده. آنها با هدفگذاری سیاسی که دارند سراغ کارشناسان، مربیان و بازیکنان داخلی میآیند تا آنها را جذب کرده و بهرهبرداری سیاسی خود را داشته باشند.»
رئیس فدراسیون فوتبال ایران، مصاحبه شجاعی را نامناسب دانست. روزنامه جوان هم خواستار کنار گذاشتن شجاعی از تیم ملی ایران شد. اما دیدگاهها با واکنش ستارگان فوتبال در تضاد است.
اشکان دژاگه ستاره تیم ملی ایران با انتشار عکس مسعود شجاعی نوشت: برادرم، برای من یک مرد واقعی است، با قلبی پاک و درست.
علی کریمی مرد سال ۲۰۰۴ فوتبال آسیا در اینستاگرام خود ضمن انتشار عکسی از مسعود شجاعی با پیراهن تیم ملی ایران نوشته است: «مسعود از سر دلسوزی، درد و دغدغههاى موجود را بیان كرد. كاش كسى بود كه پاسخگو مىشد! مسعود جان تو هم با ما بودى»
حساب کاربری علی کریمی با بیش از یک میلیون و هفتصدهزار عضو، پرمخاطبترین صفحه مجازی در خانواده ورزش ایران است.
بازیکن سابق بایرن مونیخ در پست دیگری به حمایت از مهدی رحمتی پرداخته است. رحمتی نیز مانند شجاعی از سوی کمیته اخلاق، فراخوانده شد تا درباره انداختن عکس با یک هوادار زن در ارمنستان توضیح دهد.
کریمی نوشت: «در واگذار كردن حق فروش اینترنتى بلیتهاى لیگ زدوبند کردند. بر سر اسپانسر لباس در چهار سال گذشته هم زد و بند کردند و خیلی کارهای دیگر. هیچكس پاسخگو نشد. اینها جرمش كمتر از عكس گرفتن با یک طرفدار، یک هموطن است!»
مهدی مهدویکیا نیز در حساب کاربری رسمی نوشت: «مسعود جان مانند اسمت شجاعى. اینها دردهاى جامعه ماست به خصوص ورزش. از یک جایى باید درست شود. دوستانت همه در كنارت هستند.»
وحید هاشمیان مهاجم سابق تیم ملی ایران است که در باشگاههای بزرگی مانند هامبورگ، بایرن مونیخ، بوخوم و هانوفر به میدان رفت.
هاشمیان از اینکه که شجاعی در مصاحبهاش از او یاد کرده، سپاسگزاری کرده و نوشته است برایت در ورزش و زندگی، آرزوى موفقیت و سلامتى دارم.
در این بین، مجتبی تقوی سرمربی سابق ذوب آهن، سایپا و صنعت نفت آبادان، یادداشتی انتقادی منتشر کرده است.
آقای تقوی نوشته: «فاصله بعضی مسئولان از مردم دارد سر به فلک میكشد. حرف هم كه میزنی باید به كمیته انضباطی بروی. مسعود انسانی بزرگ است. زمان جنگ، خود و خانوادهاش آواره شدند. چقدر سختی كشید تا به نقطهای رسید كه الان میبینید. بزرگترین شادیاش خوشحالی مردم است و بزرگترین غمش اندوه و غصه مردم.»
آقای تقوی که به عنوان مفسر فوتبال در برنامههای صداوسیما نیز حضور پیدا میکند، یادآور شده: «بگذارید حرفش را بزند تا وضعیت فوتبال و زندگی مردم، این نباشد. او پسر دوست داشتنی و فوقالعادهای است. مرامش از بازیاش هم بهتر است. او زنده است و حرف حساب میزند. ما همه چیزمان را دادیم تا بتوانیم حرف بزنیم، شاید بعضی از آقایان كمی به خود بیایند.»
مجتبی تقوی در پایان یادداشت خود نوشته است: «مرسی مسعود. تو زیباترین گل زندگیات را به ثمر رساندهای. این هیاهوى زودگذر از سایتهای رانتخواری است که دروازهشان باز شده، قصد جرزنی دارند! فردا که داد و قال فرونشست، با انگیزهتر از همیشه در خدمت باشگاه و کشورت خواهی بود.»
خداداد عزیزی ستاره سابق تیم ملی ایران هم در حمایت از مسعود شجاعی نوشت: «آقايان، يادمان نرود دست زدنها و هورا كشيدنهايمان را بخاطر تكنيک ناب مسعود در بازيهاى نه چندان دور تيم ملى. آقايان كشيدن مسعود بپاى ميز محاكمه بخاطرگفتن حقايق، يعنى زدن مهر تأييد بر فساد در فوتبال، يعنى سكوت. كمى برخورد با فساد شايسته تر است.»
در حالی که سردبیر روزنامه خبر ورزشی، اظهارات شجاعی را به لگد زن تشبیه کرده و سایت میزان هم آن را سیاه نمایی و تخریب نظام میداند، برخی نویسندگان مستقل ورزشی در ایران، دیدگاه دیگری دارند.
نیلوفر کنگرانی نوشته است: مربیگری سلیقهای است اما هر سلیقهای، شجاعی را میخواهد. نمیشود این همه سال موج منفی را تحمل کنی اما باز بمانی. نمیشود در حالی که خیلیها میگویند حقت نیست، تا ٣٢ سالگی در فوتبال اروپا بمانی.
خانم کنگرانی خطاب به منتقدان نوشته: «اگر واقعیتهایی که مسعود گفته به مذاقتان خوش نیامده، اینترنت را قطع کنید و اخبار صدا و سیما را ببینید. هیچ وصلهای به او نمیچسبد.»
سحر طلوعی فوتبال نویس هم نوشته است: اگر فوتبال به مسعود شجاعی مربوط نیست، پس به چه کسی مربوط است؟ اگر او نباید درباره حوادث فوتبالی حرف بزند، پس چه کسی میتواند حرف بزند؟
به نوشته خانم طلوعی: «یادداشتهای ناجوانمردانه و بعضاً دروغ برخی روزنامههای ورزشی و هجوم آنها به مسعود شجاعی، اتفاقاً تایید حرفهای اوست درباره اینکه آنها برای اینکه کسانی را ستاره کنند، اغلب پول گرفتهاند و میگیرند.»
طلوعی یادآور شده: «همین ورزشی نویسان، روی تماشاگر را در استادیوم به روی شجاعی باز کردند تا هو کنند و با هر پا به توپ شدنی آه و اوه کنند و بازیکن ملی پوش را زیر فشار بگذارند.»
فرشاد کاسنژاد هم نوشته است: «ویرانگر و ناامیدکننده است که مینویسند شجاعی بحثهایی مطرح کرده که به او مربوط نیست. چه موضوعی میتواند به یک شهروند مربوط نباشد؟ همه حرفها و همه دردها به همه ما مربوط است و موجش تا تختخواب ما میآید.»
در این بین به باور علی کریمی، تشکیل اتحادیه بازیكنان فوتبال میتواند در تغییر این فضا موثر باشد.
مسعود شجاعی بازیکن تیم ملی فوتبال ایران در مصاحبهاش با رادیو فردا گفته بود با وجود تمرکز کامل روی فوتبال حرفهای، هرگز نسبت به معضلات اجتماعی در ایران بی تفاوت نبوده است.
تجاوز به کودکان کار، خشونت علیه زنان، تخلفات مالی و اخلاقی در فوتبال، بدرفتاری با مهاجرین و فساد در رسانهها، موضوعاتی است که شجاعی با صراحت دربارهاش صحبت کرده.
او گفت اگر بخواهد در قبال فسادهای رایج در جامعه سکوت کند؛ به نسلهای بعدی خیانت کرده، به همین خاطر “به تشخیص خودم صلاح میدانم که حرف بزنم.”
شجاعی در همین زمینه، در منطقه محروم پاسگاه نعمت آباد در جنوب شهر تهران فعالیت میکند اما شهرداری تاکنون مساعدتی برای اسکان و تحصیل نوجوانان مورد نظر شجاعی، صورت نداده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.