واکنش وزیر کشور به گورخوابی: از ترس بازداشت به گورستان پناه میبرند
رادیوفردا: در ادامه واکنش مقامهای جمهوری اسلامی به گزارش روزنامه شهروند درباره «گورخوابها»، وزیر کشور گفت که « گورخوابی مربوط به معتادانی است که از ترس بازداشت یا برخورد به گورستانها پناه میبرند تا دیده نشوند».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز چهارشنبه، ۸ دی، تاکید کرد که این افراد «حاضر نیستند به گرمخانهها و اردوگاهها مراجعه کنند».
به گفته آقای رحمانی فضلی، ۷۵۰۰ «معتاد متجاهر» در داخل گرمخانههای شهرداری و بهزیستی و اماکن دیگر «نگهداری و پذیرایی میشوند که هزینه نگهداری آنها روزانه حدود ۱۵ هزار تومان است».
وی تاکید کرد این افراد دراین مراکز «هم بستری و هم درمان میشوند و مورد رسیدگی قرار میگیرند».
وزیر کشور گفت که این نوع مسائل «ممکن است در همه جای دنیا اتفاق بیفتد» و نباید این موضوع را به «نقطه ضعف نظام، دولت و مسئولان تبدیل کرد».
روز سهشنبه روزنامه شهروند گزارشی از زندگی حدود ۵۰ زن و مرد و کودک منتشر کرده بود که شبها در قبرهای گورستان نصیرآباد در حوالی شهرستان شهریار میخوابند.
این گزارش بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت و اصغر فرهادی، کارگردان سینما، نیز در نامهای به رئیس جمهور با اشاره به آن ضمن ابراز شرمندگی تاکید کرده بود که همه کسانی که در این سی و چند سال مسئولیتی در ایران داشتهاند باید در «این شرمساری» سهیم باشند.
حسن روحانی نیز روز چهارشنبه در واکنش به نامه انتقادی اصغر فرهادی، این مسئله را «بسیار دردناک» خواند.
درهمین حال همچنین محمد باقر قالیباف، شهردار تهران، در یادداشتی این گزارش را « تلخ و گزنده» خواند و افزود که «مسئولان باید شرمگین وجود چنین حقایقی در جامعه باشند».
وی تاکید کرد که «مسئولان باید این آسیبها و معضلات را از نزدیک ببینند و با آنها زندگی و برای آنها چارهاندیشی کنند نه آنکه بعد از انتشار وسیع در فضای مجازی از نامه یک هنرمند از آن فجایع مانند گورخوابی مطلع شوند».
شهردار تهران نوشت که «همه دولتها درباره این زخم کهنه نقش دارند اما قطعا این معضلات محصول نوع نگاه سرمایهداری و اشرافی در اداره کشور و جامعه است».
وی تاکید کرد که «سوء استفاده از درد مردم در دعواهای سیاسی ظلم است اما سخن نگفتن و ریشهیابی نکردن این معضلات هم صرفا با بهانه برچسب سیاسی زدن ظلم دیگری ست».
اظهار تاسف رئیس جمهوری ایران، شهردار تهران و برخی از مقامات دیگر از این اتفاق بازتاب زیادی در شبکه های اجتماعی داشته است.
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی نوشتهاند مقامهای جمهوری اسلامی خود در به وجود آمدن این اتفاقات مسئول بودهاند و برخی دیگر میگویند نهادهایی مانند کمیته امداد و نهادهای اقتصادی زیر نظر رهبری از جمله بنیاد مستضعفان در رسیدگی به این افراد وظایف خود را انجام نمیدهند.
علی اصغر شفیعیان، سردبیر وبسایت انصاف نیوز، نیز در یادداشتی نوشت: «یادمان باشد که یکی از مصادیق بارز ظلم مسوولان قبل از انقلاب، همان حلبیآبادهایی بود که عکسهایش را در کتابهای مدارس چاپ کرده بودند. گویا طبق آمار، حاشیهنشینی شهرها در آن زمان حدود دو سه میلیون بود و حالا به حدود ۱۱ میلیون نفر رسیده است و این تصاویر دلخراش گورخوابها هم که دیگر خجالتآور است».
روزنامه قانون نوشته است پس از انتشار گزارش مربوط به گورخوابهای شهر نصیرآباد شهرستان شهریار در روزنامه شهروند، ماموران با «ضرب و شتم، کارتنخوابها را از گورستان بیرون کردند».
با این حال سعید ناجی، فرماندار شهریار، با تکذیب دستور هرگونه ضرب و شتم در برخورد با افرادی که در قبرستان نصیرآباد زندگی میکردند، گفت: «در حد توان منطقه پاکسازی و افراد حاضر در آن به مراکز نگهداری منتقل شدند».
وی اضافه کرد: «در آذرماه گذشته ما چندین بار طرح جمع آوری معتادان متجاهر را برگزار کردیم اما باید به این مساله توجه کرد که خود این افراد دوست ندارند در این مراکز نگهداری حضور داشته باشند».
بنابر اعلام مقامهای مسئول در ایران «میلیونها تن» در ایران درگیر آسیبهای اجتماعی هستند.
وزیر کشور در خردادماه سال جاری در صحن علنی مجلس گفته بود که سالانه ۶۰۰ هزار ایرانی زندانی میشوند و ایران با مشکلاتی چون حاشیهنشینی ۱۱ میلیون نفر، بیکاری سه و نیم میلیون شهروند و اعتیاد یک و نیم میلیون تن دست و پنجه نرم میکند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.