زمینخواری بنیاد علوی تحت لوای فعالیت خیریه و هدایای رهبری
در شرح تصویر آمده است: هزار سند اراضی بنیاد علوی با حضور رئیس بنیاد مستضعفان کشور به افراد کمدرآمد و نیازمند شهرستان کلاله اهدا شد
بنیاد علوی 26 سال است که به دستور آیتالله خامنهای زیرنظر دفتر وی مشغول به فعالیت است.
جمعه, 30 دسامبر 2016
شما در ایران وایر
سارا مدنی – شهروند خبرنگار، تهران
حاج حسین پیرمردی حدودا 60 ساله است که به گفته خودش بنیاد علوی آنها را از زمینشان در منطقه دریاکنار بیرون کرده، بیش از 20 سال است که همچنان به دنبال بازپسگیری زمینهایشان از این بنیاد هستند. پیش از او پدرش سالها روی این زمینها کار میکرده و معیشت این خانواده تا سال 73 به این زمین گره خورده بوده است؛ زمینی که حالا هر هکتار آن حدود 300 تا 400 میلیون تومان قیمت دارد و به اجبار از آنها گرفته شد. حالا اطراف این شش هکتار زمین فنسکشی شده و از میان آن جادهای کشیده شده است.
بنیاد علوی که پس از انقلاب اسلامی ایران جایگزین بنیاد پهلوی شد در دهههای پس از انقلاب به هلدینگ اقتصادی بزرگی تبدیل شده که زیرنظر دفتر آیتالله خامنهای، تحت عنوان بنیاد خیریه به زمینخواری گسترده و بهرهبرداری اقتصادی از داراییهای خاندان پهلوی پرداخته است. این بنیاد با تصرف زمینهایی که مردم شهرها و روستاهای مختلف از جمله مناطق شمالی ایران سالها در آنها به کشاورزی مشغول بودند، منافع اقتصادی خود و برخی نهادهای خاص را دنبال میکند.
حاج حسین تنها فردی نیست بنیاد علوی آنها را در این منطقه از زمینهایشان بیرون کرده؛« سه چهار نفر بدبخت و بیچاره دیگر مثل ما را هم در همان سالها از زمینهای اطراف بیرون کردند و زمینهایشان را به تصرف خود در آورند.» او میگوید فعالیتهای بنیاد علوی محدود به منطقه دریاکنار نیست؛ در اطراف خزرشهر هم زمینهای زیادی را تصرف کردند و در محدودهای حدود 100 هکتار ویلاسازی انجام دادند و حالا هم ویلاها را به فروش میرسانند.
مسئولان بنیاد علوی هر ساله اظهاراتی در وصف واگذاری و اهدای زمین رایگان به محرومان و مستضعفان بیان کرده و آن را اقدامی در جهت اجرای منویات رهبر جمهوری اسلامی میخوانند. مهرماه امسال بود که محمد سعیدیکیا، رئیس بنیاد مستضعفان با همین ادبیات از اهدای رایگان یک هزار سند زمین کشاورزی، تجاری و مسکونی بنیاد علوی به محرومان استان مازندران گفت، در حالیکه طبق اظهارات ساکنان شهرهای شمالی و حتی یکی از نمایندگان این استان، این زمینها به صورت رایگان به کسی داده نمیشود و در ازای آن درصدی از ارزش زمین از افراد اخذ میشود.
در حال حاضر قیمت فروش زمینهای متعلق به بنیاد علوی حدود 30 تا 40 درصد قیمت روز محاسبه میشود که البته این امر به دنبال اعتراضات گسترده مردم، نامهنگاریهای متعدد به دوایر دولتی و مراجع تقلید صورت گرفته است. تا سال 1386 بنیاد علوی برای واگذاری و فروش زمینهای تحت تصرف خود به مردم قیمت کارشناسی روز را مورد محاسبه قرار میداد. اما هر کسی هم امکان آن را ندارد که با پرداخت قیمت این زمینها به بنیاد علوی، صاحب آن شود؛ به خصوص زمینهای دارای متراژ بیشتر که از موقعیتهای بهتری برخوردارند. این را یکی از ملاکهای نوشهری میگوید: « برخی از این زمینها را حتی اگر سالها در اختیار مردم عادی بوده باشد به خود آنها نمیفروشند و زمین دیگری به آنها فروخته و زمینهای ارزشمند را به افراد و نهادهای خاص میدهند.»
در این میان هر فردی به تبع میزان وابستگی خود تا هر جا که بتواند برای سود بردن از این فضا استفاده میکند. نمونه آنها پسر سی و چند سالهای است که از سال 1385 زمینی حدودا یک هزار متری در شهر ساری را به همین روش به تصرف خود درآورده است. زمینی که او مدعی مالکیت بر آن است بنا به گفته خودش پیش از انقلاب متعلق به یک سرهنگ ارتشی بوده که او در سال 80 درگذشته و حالا ورثهاش چند سالی است از طریق قانون به دنبال این زمین هستند. اما او که فرزند شهید است از سال 85 از طریق بنیاد علوی در خصوص این زمین اعلام مالکیت کرده و حالا به دنبال دریافت سند آن است: « ارزش کنونی این زمین حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان است که برای دریافت سند آن باید حدود 30 تا 40 درصد ارزش آن را به بنیاد علوی بپردازم اما از آنجا که من فرزند شهید هستم میتوانم با درصد کمتری در حدود 10 درصد صاحب این زمین بشوم.»
بنیاد علوی که تا پیش از فوت آیتالله خمینی زیرنظر نخست وزیری اداره میشد، حدود 26 سال است که به دستور آیتالله خامنهای زیرنظر دفتر وی مشغول به فعالیت است. بنیادی که ظاهرا به فعالیتهای خیرخواهانه و کمک به ترویج فرهنگ و ارزشهای اسلامی مشغول است اما در عمل و در داخل کشور به مرکزی برای زمینخواری و درآمدزایی دفتر رهبری تبدیل شده است.
این تنها بخشی از حوزه فعالیتهای بنیاد علوی است؛ طبق آنچه که حدود دو سال قبل از دامنه فعالیتهای این مرکز در آمریکا اعلام شد، نشان داد که این نهاد که به طور مستقیم با نهادهای امنیتی ایران در ارتباط است علاوه بر فعالیتهایی همچون پولشویی، به خرید تجهیزات صنعتی، مواد شیمیایی و تکنولوژی مربوطه برای برنامه اتمی ایران، پرداخت سهمیه تحصیل دانشجویانی که از طرف سپاه به خارج از کشور اعزام میشوند، پرداخت منابعی برای خرید اطلاعات و نظارت بر امور ایرانیان مقیم آمریکا، نیز مشغول است. تنها ارزش آسمانخراش بنیاد علوی در نیویورک آمریکا طبق برآوردهای صورت گرفته بالغ بر 800 میلیون دلار است.
در داخل ایران نیز بنیاد علوی که جزو هلدینگهای بزرگ زیرنظر بنیاد مستضعفان به شمار میآید، صاحب شرکتها و مجموعههای مختلفی از جمله؛ اسکان ایران، بازرگانی توسعه تجارت زرفام، بیمارستان اقبال، گروه پزشکی برزویه و گروه پزشکی اراک، است. علاوه بر این طبق گفته محمد سعیدیکیا، رئیس بنیاد مستضعفان، سالانه حدود 30 درصد از سود شرکتهای بنیاد مستضعفان به حساب بنیاد علوی میرود. در حال حاضر بنیاد مستضعفان دارای 22 هلدینگ و 200 شرکت است که حدود 25 مورد از آنها در بورس تهران فعال هستند و تا پایان امسال 10 شرکت دیگر این مجموعه بورسی خواهند شد.
تاکنون تقریبا هیچ گزارشی رسمیای در ایران از ارزش واقعی داراییهای بنیاد علوی منتشر نشده است. هلدینگی بزرگ که علاوه بر فعالیتهای اقتصادی شرکتهای زیرمجموعه خود؛ یکی از بزرگترین زمینخوارانی به شمار میرود که سالانه درآمدهای هنگفتی از محل فروش و اجاره زمینهای خود در استانهای مختلف از جمله مازندارن، گیلان، گلستان، قزوین، خراسان رضوی، خراسان شمالی، فارس، ایلام و … کسب میکند.
روش کار هم ساده است. افرادی همچون حاج حسین را از زمینهای خود بیرون میکند و آنها را به افراد و نهادهای خاص میفروشد یا با ورود به حیطه ساختوساز با ایجاد ارزش افزوده بیشتر، اقدام به فروش آنها میکند. نهایتا هم هر چند وقت یکبار زمینهای کم ارزش در شهرها و روستاها را با قیمتی پایینتر از ارزش روز به ساکنان آنها میفروشد و در رسانهها آن را اهدای رایگان زمین به محرومان نامگذاری میکند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.