مدیرکل استانداری تهران: زنان کارتنخواب با رضایت خودشان عقیم شوند
رادیوفردا: مدیرکل اجتماعی استانداری تهران با تاکید بر اینکه ۲۰ درصد از زنان معتادِ کارتنخواب «ایدز دارند» و با تنفروشی«انواع و اقسام بیماری را گسترش میدهند»، خواستار آن شد که این زنان با رضایت خودشان «عقیم شوند تا جلوی بسیاری از آسیبهای اجتماعی گرفته شود».
سیاوش شهریور در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا که روز یکشنبه،۱۲ دی، منتشر و در برخی وبسایتها از جمله انتخاب بازنشر شده، گفت که بر اساس قوانین کشور هیچکس اجازه عقیم کردن افراد را بدون اجازه آنان ندارد.
به گفته آقای شهریور، زنان معتاد کارتنخواب، مواد مخدر را « توزیع» و «مصرف» میکنند، «به سکس ورکری [تن فروشی] هم مشغول هستند»، بیش از ۲۰ درصد آنان «ایدز دارند و انواع و اقسام بیماری را گسترش میدهند».
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران گفت: «برخی از این زنان علاوه بر اعتیاد و کارتنخوابی و توسعه فحشا، عین ماشین جوجهکشی بچه تولید میکنند و چون بچهها سرپرست ندارند، بهفروش میرسند».
وی افزود: «یک پروژه، واقعیت و نظری وجود دارد که بسیاری از سازمانهای مردمنهاد و نخبگان اجتماعی نیز با آن موافق هستند؛ مبنی بر اینکه اگر زنی بیماری دارد، سکس ورکر هم هست و جا هم ندارد، با رضایت خودش عقیم شود نه اینکه به زور این کار انجام شود».
آقای شهریور تاکید کرد که اگر زنی به دلیل مشکلات، نتواند از فرزند خود سرپرستی کند و مجبور باشد آن را بفروشد، اگر با رضایت خودش عقیم شود، «بهتر است، چرا که حداقل شاهد بچهای مریض، دارای فقر غذایی، بحرانزده و فاقد سرپرست نخواهیم بود».
موضوع عقیمسازی معتادن بیخانمان در روزهای گذشته و پس از انتشار گزارشهای مربوط به گورخوابی در گورستان نصیرآباد شهریار در شبکههای اجتماعی مطرح شد و واکنشهای منفی گستردهای را به دنبال داشت.
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی این موضوع را یک «پیشنهاد بیشرمانه» و «فاشیستی» خوانده و یادآور شدند که عقیمسازی اجباری و سیستماتیک، بر اساس تعریف دادگاه لاهه (پیمان رم) «جنایت علیه بشریت» است.
برخی از وبسایتها و روزنامهها مطرح شدن این پیشنهاد را به مصاحبه پیشین شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، نسبت دادهاند.
با این حال خانم مولاوردی ضمن رد این اتهام در فیسبوک خود نوشت که آبان ۹۴ در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره «عقیم کردن زنان کارتنخواب معتاد مبتلا به ایدز» گفته است که «دولت هنوز برنامه مشخصی برای این موضوع ارائه نکرده است و اینکه -اگر قرار بر چنین برنامهای باشد-قطعاً این برنامه باید از سوی وزارت بهداشت بررسی و ارائه شود اما در این رابطه بحثهایی در جریان است».
وی اعلام کرد که این بحث پس از ابراز نگرانی تعدادی از اعضای شورای شهر درباره فروش کودکان زنان معتاد کارتنخواب مطرح شده است.
فاطمه دانشور، رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران، ۱۶ آبان ۹۳ گفته بود تعدادی از زنان «کارتنخواب و روسپی» نوزادان خود را پس از زایمان به قیمت «۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان» میفروشند.
انتشار گزارشی در شماره روز سه شنبه، ۷ دی روزنامه شهروند، درباره زندگی حدود ۵۰ زن و مرد و کودک در قبرهای گورستان نصیرآباد در حوالی شهرستان شهریار بازتابهای گستردهای داشته و موضوع زندگی افراد مشهور به کارتنخواب را مطرح کرده است.
اصغر فرهادی، کارگردان سینما، نیز در نامهای به رئیس جمهور با اشاره به آن ضمن ابراز شرمندگی تاکید کرده بود که همه کسانی که در این سی و چند سال مسئولیتی در ایران داشتهاند باید در «این شرمساری» سهیم باشند.
حسن روحانی نیز روز چهارشنبه، ۸ دی، در واکنش به نامه انتقادی اصغر فرهادی، این مسئله را «بسیار دردناک» خوانده بود.
در همان روز اما عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، گفته بود که «گورخوابی مربوط به معتادانی است که از ترس بازداشت یا برخورد به گورستانها پناه میبرند تا دیده نشوند».
صفت «متجاهر» برای توصیف آن دسته از معتادان به کار برده میشود که «بیپرده و آشکار، در اماکن عمومی» به مصرف مواد مخدر میپردازند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.