آمریکا: رسما به ایران اخطار میدهیم
دویچه وله: پس از آزمایش موشکی اخیر جمهوری اسلامی، آمریکا لحن خود در برابر ایران را تندتر کرد. مشاور امنیت ملی ترامپ مسئولیت رفتار “بدخواهانه” ایران را متوجه دولت اوباما کرده و میگوید رفتار ایران در خاورمیانه “بیثباتکننده” است.
مایکل فلین در نخستین اظهارات خود در برابر افکارعمومی در مقام مشاور جدید امنیت ملی دونالد ترامپ گفت: «ما امروز رسما به ایران اخطار میدهیم».
فلین همچنین آزمایش موشکی ایران را اقدامی “تحریکآمیز” خواند که ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
مشاور امنیت ملی ترامپ دولت رئیس جمهوری پیشین آمریکا، باراک اوباما را متهم کرد که “واکنشی متناسب با اقدامات بدخواهانهی تهران از خود نشان نداده است”.
از زمان توافق هستهای پنج کشور دارای حق وتو و آلمان با ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون، ایران بارها دست به آزمایشهای موشکی زده است. اما اقدام ایران در روز یکشنبه گذشته (۲۹ ژانویه/ ۱۰ بهمن) نخستین آزمایش موشکی ایران از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا بود.
“رفتار بیثباتکننده” ایران در خاورمیانه
مایکل فلین همچنین گفت به دلیل اینکه “ایران رفتاری گستاخانه پیدا کرده” دولت آمریکا “رسما” به جمهوری اسلامی “اخطار” میدهد.
مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا علاوه بر آزمایش موشکی جمهوری اسلامی، حملهی حوثیهای مورد حمایت ایران در یمن به یک کشتی عربستان سعودی را نیز از دلایل “رفتار بیثباتکننده ایران در خاورمیانه” عنوان کرد.
در همین زمینه:
ایران آزمایش موشکی اخیر را تایید کرد
آمریکا آزمایش موشکی ایران را “کاملا غیرقابل قبول” خواند
بررسی “آزمایش موشکی ایران” در شورای امنیت به درخواست آمریکا
نمایش و آزمایش موشکهای دوربرد در تهران و بندرعباس
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری جدید آمریکا، بارها بر در پیش گرفتن یک سیاست خارجی سختگیرانهتر از سوی ایالات متحده تأکید کرده است. البته اینکه این سیاست مشخصا در رابطه با ایران چگونه میخواهد اعمال شود، از طریق تحریمهای اقتصادی یا گزینههای نظامی، در سخنان فلین ناگفته ماند.
همزمان خبرگزاری رویترز از قول کریستوفر شروود، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، نقل کرده است که موضع و سیاست عمومی آمریکا در قبال ایران پس از آزمایش موشکی جمهوری اسلامی تغییری نکرده است. شروود اما بیش از این توضیحی نداده است.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز سهشنبه (۱۲ بهمن/ ۳۱ ژانویه) گفته بود که “جمهوری اسلامی ایران دفاع از خود را به اجازه دیگران موکول نمیکند”. او آزمایشهای موشکی از این دست را “خارج از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل” دانسته بود.
ایران همواره این ادعا را رد کرده است که با آزمایشهای موشکی اهدافی اتمی دنبال میکند.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل از ایران میخواهد که از ساخت و توسعه موشکهای بالستیکی که قابلیت حمل کلاهکهای اتمی را دارند تا هشت سال بپرهیزد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.