03.02.2017

آمریکا در واکنش به آزمایش موشکی ایران ۲۵ شخص حقیقی و حقوقی را تحریم کرد

رادیوفردا: وزارت امور خزانه‌داری آمریکا روز جمعه ۱۵ بهمن، ۲۵ شخص حقیقی و حقوقی ایرانی را در ارتباط با آزمایش موشکی اخیر جمهوری اسلامی در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در فهرست جدید تحریم‌های آمریکا ۱۳ شخص حقیقی و ۱۲ شرکت گنجانده شده‌اند که برخی از آنها در امارات متحده عربی، لبنان و چین حضور دارند.

بیانیه «اداره کنترل دارایی‌های خارجی» وزارت خزانه‌داری حاکی است که چهار شرکت در لبنان، دو شرکت در چین و یک شرکت در امارات از جمله مؤسسات تحریم شده از سوی آمریکا هستند.

شرکت‌های لبنانی به ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متهم شده‌اند.

شرکت‌های تحریم شده در لبنان: شرکت ساختمانی و تجارت ماهر، شرکت میراژ برای مهندسی و تجارت، شرکت میراژ برای مدیریت زباله و خدمات زیست محیطی (SARL) و شرکت دارویی ریم.

شرکت‌های تحریم شده در چین: شرکت Cosailing Business tradin و شرکت واردات و صادرات Ningo New Century

شرکت تحریم شده در امارات متحده عربی: Royal Pearl General

۱۳ شخص حقیقی تحریم شده عبارتند از: یحیی الحاج، عبدالله اصغرزاده، تنی داریان، حسن دهقان ابراهیمی، محمد عبدالامیر فرهت، محمد مقام، کامبیز رستمیان، علی شریفی، کین شین هوا، ریچارد یو، مصطفی زاهدی، قدرت زرگری و کارول ژو.

شرکت‌های ایرانی تحریم شده: افق سبز دریا، زیست تجهیز پویش، اروین دانش آریان و ستاره شرق و MKS International Group.

وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که شرکت‌های خارجی تحریم شده، با یک شبکه تجاری در ارتباط هستند که توسط عبدالله اصغرزاده، تاجر ایرانی، اداره می‌شود.

به گفته این وزارتخانه، آقای اصغرزاده حامی «گروه صنعتی شهید همت» است که زیرمجموعه یک موسسه ایرانی مسوول برنامه موشکی بالستیک ایران است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود گفته که این تحریم‌ها برای مقابله با «برنامه موشکی بالستیک ایران» و «فعالیت‌های برهم زننده ثبات در منطقه» از سوی تهران اعمال شده است.

در این بیانیه تاکید شده که تحریم‌های یاد شده، نقض برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیست.

به گفته وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، افراد و شرکت‌های آمریکایی از هرگونه معامله با افراد و مؤسسات تحریمی منع شده‌اند.

جان ای. اسمیت، مسئول موقت تحریم‌ها در وزارت خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای گفته است: «ادامه حمایت ایران از تروریسم و توسعه برنامه موشکی بالستیک آن بیانگر تهدیدی برای منطقه، شرکای ما در جهان و ایالات متحده است».

او افزوده است: «ما فعالانه به استفاده از تمام ابزارهای در دسترس از جمله تحریم‌های مالی ادامه می‌دهیم تا به این نوع رفتار واکنش نشان دهیم».

ایران و شش قدرت جهانی از جمله آمریکا در تیرماه پارسال به توافقی برای حل‌وفصل برنامه هسته‌ای تهران دست یافتند که بر اساس آن، جمهوری اسلامی فعالیت‌های اتمی خود را تعطیل کرد و در مقابل، تحریم‌های بین المللی علیه آن لغو شدند.

با این حال، در این توافق تصریح شده است که طرف‌های ایران نمی‌توانند به اقداماتی از جمله تحریم دست بزنند که نقض برجام باشد.

حسین دهقان وزیر دفاع ایران روز چهارشنبه تأیید کرد که تهران یک آزمایش موشکی انجام داده است. او روز پنجشنبه گفت که این آزمایش موفقیت‌آمیز بوده است.

با این حال وزیر دفاع ایران گفت که آزمایش یاد شده نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و توافق اتمی تهران با شش قدرت جهانی موسوم به برجام نیست.

این در حالی است که مقام‌های آمریکایی اقدام ایران را به شدت محکوم کرده و آن را نقض قطعنامه شورای امنیت و برجام دانسته‌اند.

مایکل فلین، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه رسماً به خاطر آزمایش موشکی، به ایران اخطار داد و گفت: «آزمایش موشک بالستیک ایران زندگی مردم را در آمریکا در معرض خطر قرار می‌دهد؛ تهدیدی برای آمریکا، دوستان و متحدان آن در منطقه است و واشینگتن چنین اقداماتی را محکوم می‌کند».

تحریم‌های روز جمعه آمریکا نخستین اقدامات تنبیهی علیه ایران از زمان آغاز به کار ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ است که موضع سرسختانه‌تری نسبت به تهران دارد.

آقای ترامپ در زمان مبارزات انتخاباتی‌اش بارها دولت باراک اوباما را متهم کرده بود که در برابر ایران ضعیف عمل کرده و در صورت انتخاب به مقام ریاست‌جمهوری، شدت عمل به خرج خواهد داد.

وی در چند روز گذشته پیام‌های متعددی با مضمون ایران توئیت کرده و گفته است که ایران رسماً تحت نظر قرار گرفته است.

او روز جمعه نیز در ادامه تنش لفظی با مقام‌های ایرانی، بار دیگر هشدار داد که «ایران با آتش بازی می‌کند».

آقای ترامپ در پیامی توئیتری نوشت: ایران «متوجه نیست که رئیس‌جمهور اوباما تا چه حد با آنها مهربان بوده است؛ من این طور نیستم».

رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه نیز با تأکید بر اینکه به ایران به دلیل آزمایش موشکی اخیرش رسما اخطار داده شده است، نوشته بود: «ایران باید به خاطر توافق بسیار بدی که آمریکا با آنها کرد قدردان باشند».

استقبال جمهوریخواهان

اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا با استقبال جمهوریخواهان روبرو شده است.

به گزارش فاکس نیوز، باب کورکر، رییس کمیته روابط خارجی سنا در بیانیه‌ای گفته است: «این اقدام روشن می‌سازد که روز جدیدی در روابط ایران و آمریکا فرا رسیده است و ما دیگر رفتار بی ثبات‌کننده این کشور را تحمل نمی‌کنیم».

وی افزود: «تلاش مشترک و هماهنگ برای مقابله با رفتار غیرقانونی ایران دیر انجام شده است».

پل رایان، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، نیز با تاکید بر اینکه «رژیم ایران» باید به خاطر آزمایش موشکی خود «حساب پس بدهد»، از اعمال تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه تهران حمایت کرده است.

پیتر راسکام، نماینده جمهوریخواه ایالت ایلی‌نوی در مجلس نمایندگان، نیز در توئیتی نوشته است: «ایران باید مثل یک کشور مسوول در جامعه ملل عمل کند، اگر می‌خواهد مثل آنها با او رفتار شود».

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates