21.02.2017

واکنش شدید ترکیه به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران

دویچه‌وله: سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته بود که صبر این کشور در برابر ترکیه “حدی” دارد. سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در واکنش، این سخنان را “غیرقابل قبول و غیرقابل درک” خوانده و از ایران خواسته تا در سیاست منطقه‌ای خود تجدیدنظر کند.

حسین مفت‌اوغلو، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه اظهارات اخیر همتای ایرانی خود را “نه قابل‌قبول و نه قابل ‌درک” خواند. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه (۲ اسفند/ ۲۰ فوریه) سخنان رجب طیب اردوغان در رابطه با ایران را “نابجا و بی‌ربط” خوانده و گفته بود: «صبر ایران در برابر ترکیه حدی دارد.»

حسین مفت‌اوغلو ساعاتی پس از انتشار این اظهارات به شدت از ایران انتقاد کرده و گفت: «این برای کشوری که از فرستادن پناهجویان در جستجوی سرپناه به میدان‌های جنگ هم دریغ نمی‌کند، نه قابل‌قبول و نه قابل ‌درک است که دیگران را عامل تنش‌های منطقه‌ای و بی‌ثباتی بداند.»

به گزارش خبرگزاری “آناتولی” ترکیه سخنگوی وزارت خارجه این کشور در جمع خبرنگاران گفت که ایران “باید گام‌هایی سازنده برداشته و به جای سرزنش‌کردن کشورهایی که سیاست‌های منطقه‌ای این کشور را نقد می‌کنند، سیاست‌های خود را مورد بازبینی قرار دهد.”

تنش‌های لفظی میان ایران و ترکیه در چند روز اخیر به طرز چشمگیری افزایش داشته است. قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته بود که این کشور امیدوار است “مقامات ترکیه در گفتار و بیانی که در مورد ایران مطرح می‌کنند، با ذکاوت بیشتری عمل کنند تا نهایتا منجر به پاسخگویی ما نشود.”

احضار سفیر ترکیه

ایران روز دوشنبه (۲ اسفند) در واکنش به سخنان اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و مولود چاووش‌اوغلو وزیر خارجه این کشور، سفیر ترکیه در تهران را احضار کرد.

اردوغان به تازگی در جریان سفر خود به چند کشور عرب منطقه گفته بود: «ما نمی‌خواهیم شاهد تجزیه سوریه باشیم. اما شما می‌دانید کسانی هستند که هم در سوریه و هم در عراق به دنبال استفاده از شکاف‌های فرقه‌ای هستند.»

بیشتر بخوانید: تشکیل “ناتوی عربی” علیه ایران؛ پاسخ ترامپ به چالش‌های خاورمیانه

وزیر خارجه ترکیه نیز به تازگی در نشست امنیتی مونیخ، ایران را متهم به “اقدامات مداخله‌گرایانه” کرده و این کشور را به دلیل “ترویج فرقه‌گرایی” به شدت مورد انتقاد قرار داده بود. چاووش‌اوغلو گفته بود که ایران “در تلاش است تا عراق و سوریه را تبدیل به دو کشور شیعه کند که این امر خطرناک است.”

در نشست امنیتی مونیخ، عربستان و اسرائیل نیز به شدت به سیاست‌های ایران تاختند. وزیر خارجه عربستان در سخنرانی خود تهران را “حامی اصلی تروریسم در جهان و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه” معرفی کرده بود. وزیر دفاع اسرائیل نیز گفته بود که قصد نهایی ایران “تضعیف خاورمیانه و ریاض” است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates