جهانگیری: دولت و وزارت اطلاعات به پرونده بابک زنجانی دسترسی ندارند
آمدنیوز: روز هشتم دیماه ۱۳۹۵، «آمدنیوز» به نقل از یک مقام آگاه قضایی از پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان رشوه به برخی تصمیمگیران قوهی قضاییه برای عدم ورود وزارت اطلاعات به پروندهی بابک زنجانی پرده برداشت.
به گزارش خبرنگار «آمدنیوز»، این منبع آگاه اظهار کرده بود که «این ۴۰۰ میلیارد تومان ابتدا قرار بود برای آزادی بابک زنجانی پرداخت شود، اما با طی مراحل قضایی پرونده و اصرار دولت برای بازگرداندن ۳ میلیارد دلار اموال بیتالمال و پول نفت کشور، این آزادی منتفی و قرار شد پرونده در اختیار ضابط قضایی خاص (سپاه پاسداران) قرار گیرد.»
وی گفته بود که «ابوالقاسم صلواتی» رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به عنوان قاضی پرونده بابک زنجانی، «چندین ملک گرانقیمت» و «مقادیر معتنابهی پول» از طریق واسطه خود «احمدرضا محمدولی الیگودرزی» از خانوادهی بابک زنجانی دریافت کرد که یک ملک گرانبهای چند طبقه در میدان آرژانتین تهران نیز، جزو این اموال بوده است.
صبح روز هشتم دیماه نیز حسن روحانی در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت گفت: اینهمه دستگاههای نظارتی وجود داشتند، کدام یک نظارتش دقیق نبوده و یا قوانینش اشکال داشته و یا افرادی با آن سهیم بودند اگر یک نفر به تنهایی سه میلیارد دلار را به جیب میزند باید پرسید به کجا وصل بوده چه کسانی شریکش بودند و در چه رده و درجهای قرار داشتند چگونه نفت و اموال در اختیار یک نفر قرار گرفته و صدها میلیون دلار را به یک نفر دادهاند. دستگاه قضایی رسیدگی کرده به حکمی رسیده من درباره حکم و دستگاه قضا حرفی ندارم، رسیدگی کرده و به حکمی رسیده است.اماسوال مردم همچنان باقی است. فردی اعدام شود. پول چه شد؟ کجا رفت؟ چه کسانی نقش داشتند؟
رییسجمهور سپس تأکید کرد: از آغاز پرونده گفتم این فرد به جای دستگاه قضا در اختیار وزارت اطلاعات قرار گیرد تا اطلاعات آن آشکار شود بعد در اختیار قوه قضاییه قرا بگیرد. اما به هردلیلی این نظر عملی نشد. ولی انتظار مردم این است که ماجرا برای مردم مشخص و سوال مردم پاسخ داده شود.
روز گذشته اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور با اظهار اینکه قوه قضاییه اجازه ورود و اطلاع دولت از پروندهی بابک زنجانی را نمیدهد گفت: قوه مجریه هیچ دسترسیای [به پرونده بابک زنجانی] ندارد. مگر اینکه قوه قضائیه همراه با قاضی برای مذاکره به بانکی رفته و از ما خواسته باشند آنها را همراهی کنیم. من معتقدم این پول قابل مصرف در این مدت کوتاه نبوده است، این پول در جایی پنهان است و باید جای آن کشف شود.» وی افزوده: «اخیرا آقای هندی نماینده حقوقی وزارت نفت در جلسهای ایستاد و گفت همراه نماینده دادستان به دیدن بابک زنجانی رفته بوده و او در جلسه برخورد تندی کرده و گفته این ایمیلهایی که میزنید چیست! آقای هندی گفت من به زنجانی گفتم کدام ایمیلها را میگویید که دیدم از داخل جیبش تمام ایمیلهای من را که پرینت گرفته بود، نشان داد. یعنی پیداست هنوز قدرت دارد و ایمیلهایی را که مسئول حقوقی وزارت نفت فرستاده، هک کرده است. زنجانی هنوز احساس میکند به مراکز مهمی وابسته است و میتواند با دستگاهها اینگونه رفتار کند.»
جهانگیری افزود: به دلیل اهمیت این پرونده برای مردم ایران خیلی علاقهمند نیستم یکسری از مسائل آن را رسانهای کنم که در سرنوشت پرونده تأثیر منفی بگذارد، ولی بههرحال ما در دورهای گفتوگوهایی انجام دادیم. خود من با رئیس قوه قضائیه صحبت کردم که دولت باید در این پرونده حضور داشته باشد چون بالاخره دولت به نمایندگی از ملت مالباخته است.
به نظر میرسد فساد سیستماتیک در دوران ریاست «آملی لاریجانی» رئیس قوهی قضاییه در «عدالتخانه» نهادینه شده است و حفاظت اطلاعات قوهی قضاییه نیز در مواردی با ارباب قدرت این قوه، همراه شده است.
روز گذشته یک منبع آگاه به خبرنگار «آمدنیوز» خبر داد که «ابوالقاسم صلواتی» که به دلیل بازداشت در حالت عیش و نوش در باغی در کرج، به ماشین امضای نهادهای امنیتی تبدیل شده، درخواست واگذاری ۳۵۰۰ متر از باغ «هدایتالله آقایی» در منطقه گیلاوند دماوند را از وی مطرح کرده که با پاسخ منفی وی مواجه و حکم حبس این عضو حزب کارگزاران سازندگی را صادر کرده است.
مشخص نیست چرا مسئولان ارشد نظام، چشم بر مفاسد کلان و متعدد «صادق آملی لاریجانی» و فسادهای سیستماتیک این قوه بستهاند و راه را برای مفاسد این افراد نو رسیده بر سفرهی انقلاب باز گذاشتهاند؟
پیام برای این مطلب مسدود شده.