07.03.2017

محمود که توييتر فیلتر می‌کردی همه عمر دیدی که چگونه توييتر محمود گرفت

دویچه‌وله: پیوستن محمود احمدی‌نژاد به توییتر به بحث‌های جدی و شوخی میان کاربران ایرانی منجر شده است. برخی او را با فیلترینگ توییتر و برخی با خشونت‌های ۸۸ به یاد می‌آورند. برخی اما نگران بالا رفتن تعداد فالوئرهای او هستند.

«بسم‌الله الرحمن الرحیم؛ فالو می… دتس می!» این نخستین جملات پیام ویدیویی محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق ایران، است که روز یکشنبه (۵ مارس/ ۱۵ اسفند) در توییتر منتشر کرد. او در این پیام چند ثانیه‌ای که در آن به انگلیسی صحبت می‌کند از پیوستن خود به توییتر خبر می‌دهد و از کاربران می‌خواهد که او را “فالو” کنند.

او در این پیام صلح و عشق برای مخاطبان می‌فرستد و با عبارت “با بهترین آرزوها” پیام‌اش را به انتها می‌رساند، پیامی به زبان انگلیسی که باعث شوخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی شده است. در عین حال بحث‌های دیگری نیز درباره پیوستن محمود احمدی‌نژاد به توییتر در شبکه‌های اجتماعی مطرح است.

بیش‌تر بخوانید: نامه احمدی‌نژاد به ترامپ: نظام سیاسی آمریکا را اصلاح کنید

با گذشت تنها ۲۴ ساعت از پیوستن محمود احمدی‌نژاد به توییتر بیش از ۱۵ هزار نفر او را فالو می‌کنند. رقم فالوئرهای یک سیاستمدار در توییتر لزوما به معنای محبوبیت او نیست بلکه به معنای تعداد چشم‌هایی است که اقدامات و گفته‌های این فرد را زیر نظر دارند. اما هستند سیاستمدارانی که به رقم بالای فالوئرهای خود می‌نازند، حتی اگر بسیاری از این فالوئرها از منتقدان جدی آن‌ها باشند.

یکی از مشهورترین افراد این گروه از سیاستمداران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکاست. نام احمدی‌نژاد نیز اخیرا بیش از هر چیز با ارسال نامه به ترامپ به فضای مجازی کشیده شد و اکنون ورودش به توییتر برای برخی یادآور رویکرد ترامپ نسبت به توییتر است. شاید از همین رو باشد که یکی از کاربران توییتر نوشت: «ما که هرچی میگیم شما گوش نمیکنید لااقل مواظب باشید تعداد فالوئرهای احمدی نژاد زیاد نشه.» و دیگری نوشت: «بهترین راه اینه هیچ توجهی هیچ توجهی هیچ توجهی یه بار دیگه هم بگم هیچ توجهی به محمود احمدی نژاد نکنید. نه بلاکش کنید نه ریپورت نه ریپلای هیچ!»

از فیلترینگ توییتر تا ورود به توییتر

«هرکه دلش خواست شکایت بکند، توئیتر باید به محمود احمدی‌نژاد عادت بکند،» این پیام خوشامد طنز یکی از کاربران توییتر برای محمود احمدی‌نژاد است. البته یکی دیگر از کاربران توییتر نیز نوشت: «توییتری‌های عزیز توجه فرمایید اصلی‌ترین دلیل کشته شدن جوونامون تو سال ۸۸ ، نابودکننده دوران جوانی ما، محمود احمدی‌نژاد به توییتر آمد.»

اما قرار گرفتن نام محمود احمدی‌نژاد در کنار نام شبکه‌ اجتماعی توییتر برای برخی یادآور تاریخ فیلترینگ توییتر در ایران است. توییتر در روزهای پرالتهاب خرداد ۱۳۸۸ فیلتر شد. فیلتری که گرچه برخی از سازمان‌های حقوق بشری از رفع آن در هفته‌های اخیر خبر داده‌اند اما هنوز به صورت رسمی برجای خود باقی است. یکی از کاربران می‌نویسد: «درحالی که محمود احمدی نژاد وارد توئیتر شد در ۲ خرداد سال ۸۸ دولت او توئیتر را فیلتر کرد.»

یکی از کاربران به طنز می‌نویسد: «محمود که توييتر فیلتر می‌کردی همه عمر دیدی که چگونه توييتر محمود گرفت.» و دیگری با اشاره به ماجرای ارزان بودن گوجه‌فرنگی در محله احمدی‌نژاد که زمانی او ادعا کرده بود، نوشت: «الان مياد ميگه بياييد از دم در خونه ما فيلترشكن بگيريد ارزونه!»

بیش‌تر بخوانید:پيامد پيام‌ها؛ خطر پوپولیسم ديجيتال

اما برخی نیز چنین ادعایی را درباره فیلترینگ رد کردند. یکی از کاربران نوشت: «یجوری می‌گین احمدی‌نژاد توئیتر رو فیلتر کرده بود انگار از وقتی اون رفته دیگه کلا فیلترینگ نیست. محمود بد ولی انصافا فکر کنید یک کم!» و دیگری هم درباره آنچه نفرت از احمدی‌نژاد خواند هشدار داد و نوشت که “واقعا عجیبه که نفرتی که از احمدی نژاد هست نسبت به خیلیای دیگه نیست. گویی که باورمون شده باشه مشکل کشور همون هشت سال بود و تمام عاملش محمود.”

در این میان مطرح شدن نام احمدی‌نژاد در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۶ یکی دیگر از موضوعات مورد بحث افراد است. اگرچه برخی از کاربران حضور جدی او یا اعضای تیمش را بیش‌تر به جوک شبیه می‌دانند اما مشخص نبودن سناریوی آن‌ها برای انتخابات همچنان باعث گمانه‌زنی‌های آن‌لاین است. یکی از کاربران نوشت که “حضور محمود احمدی نژاد، که تاحالا روزنامه و حزب نداشته، برای واقعی‌‌تر شدن عرصه سیاست، غنیمت است.”

محتوای مناقشه‌برانگیز

احمدی‌نژاد در حالی تنها چند توییت بیش‌تر منتشر کرده است که پیشاپیش محتوای یکی از توییت‌هایش باعث برانگیخته شدن حساسیت‌هایی شده است. او در توییتی که در سالگرد مرگ هوگو چاوز، رئیس‌جمهور سابق ونزوئلا منتشر کرد نوشته است: «چاوز تا زمانی که انسانیت، آزادی و حقیقت زنده است زنده خواهد بود. او همان‌طور که آزادی و عدالت بازخواهد گشت، باز خواهد گشت.»

این توییت که برای برخی کاربران یادآور اعتقادات و اظهارات آخرالزمانی احمدی‌نژاد است باعث برخی واکنش‌ها در فضای مجازی شد. یکی از کاربران فیس‌بوک نوشت: «یک روز مدعی بود که مشایی یکی از افرادی است که با امام زمان در ارتباط است و یک روز هم اسامی کابینه‌اش را می‌انداخت توی چاه جمکران برای گرفتن تایید از امام زمان یا سر میز غذا برای ایشان یک ظرف غذا می‌کشید و می‌گذاشت بغل خودش و حالا هم که دوباره فعال شده و دوره استفاده از کامپیوتر دیده و برای خودش حساب تویتری باز کرده و در حال تبلیغ برگشت هوگو چاوز رییس‌جمهور سوسیالیت ونزولا است!»

یکی از کاربران فیس‌بوک نیز متنی را باز نشر کرد که به شرح کلمه‌ای porahora پرداخته است. احمدی‌نژاد از این کلمه به عنوان هشتگ در انتهای توییت خود درباره چاوز استفاده کرد. در این یادداشت آمده است: «این دو کلمه‌ی اسپانیایی یعنی “برای حالا” یا “فعلاً” خودمان، و اشاره‌ای است به جملات ۲۵ سال پیش چاوز، وقتی کودتای چپ‌های ونزوئلایی شکست خورد. بعد از این که کودتاچی‌ها در پایتخت موفق نشدند کاخ ریاست‌جمهوری را اشغال و رییس‌جمهور را اعدام کنند، چاوز خود را تسلیم نیروهای دولتی کرد و اجازه پیدا کرد بر صفحه‌ی تلویزیون ظاهر شود و از کودتاچیان باقی‌مانده بخواهد به ماجرا پایان دهند. چاوز گفت: رفقا، متاسفانه، “فعلاً”، اهدافی که در پایتخت ترسیم کرده بودیم محقق نشد… موقعیت‌های جدیدی پیش خواهند آمد، و کشور باید قطعاً به سمت مقصدی بهتر حرکت کند.»

این کاربر فیس‌بوک به نقل از این یادداشت ادامه داد که “همه‌چیز همان است. جز تلویزیون که به توئیتر شیفت شده است. بارها گفتم، حرکات این آدم را دست‌کم نگیرید. موجود خطرناک مخوفی است.”

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates