هشدار یک نماینده مجلس ایران درباره افزایش افسردگی
دویچهوله: نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گسترش افسردگی میان ایرانیان را نگرانکننده خوانده و علت آن را ناهنجاریهای اجتماعی عنوان میکند. پیشتر معاون وزارت بهداشت گفته بود ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار ایرانی افسرده هستند.
علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراسمی که روز گذشته (یکشنبه ۲۰ فروردین/ ۹ آوریل) به مناسبت روز جهانی بهداشت برگزار شد با اشاره به گسترش افسردگی در ایران تاکید کرد که لازم است درباره این بیماری بیشتر گفتوگو شود.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با توجه به این سخنان گفته است: «این بیماری در همه کشورها به ویژه کشورهای توسعهیافته وجود دارد اما ریشه افسردگی در کشور ما به عواملی همچون بیکاری، مشکلات معیشت و شرایط اقتصادی مربوط است.»
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مجلس (خانه ملت)، محمدحسین قربانی، نماینده آستانه اشرفیه میگوید حل این معضل به تنهایی از عهده وزارت بهداشت بر نمیآید و لازم است همه دستگاهها در این زمینه همکاری کنند.
بیشتر بخوانید:«۲۳/۶ درصد ایرانی ها دچار اختلال روانی از جمله افسردگیاند»
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: «در بودجه ۹۶ و برنامه ششم توسعه تلاش شد تا با واگذاری اختیاراتی به وزارت بهداشت تعدادی از تختهای بیمارستانی برای بیماران اعصاب و روان اختصاص یابد؛ از سویی دیگر منابعی نیز برای پیشگیری و درمان با کمک و حمایتهای بیمهای از سوی مجلس پیشبینی شده که باید مورد توجه متولیان قرار گیرد.»
«درباره افسردگی صحبت کنیم»
آن گونه که خبرگزاری دولتی ایرنا از معاون وزیر بهداشت نقل کرده، در دنیا ۳۰۰ میلیون نفر و در ایران ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر دچار افسردگی هستند.
“سازمان بهداشت جهانی” شعار امسال روز جهانی بهداشت (۷ آوریل) را “بیایید درباره افسردگی صحبت کنیم” تعیین کرده و علی اکبر ستاری خواستار جدی گرفتن این شعار شده است.
بیشتر بخوانید:خطیب نماز جمعه مردم را به عزاداری در ایام نوروز فراخواند
مطابق تازهترین بررسیهای وزارت بهداشت که نتایج آن ۱۹ فروردین منتشر شد، ۲۳/۶ درصد ایرانیان دچار اختلالهای روانی هستند و در مجموع ۱۲/۷ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال در ایران از افسردگی رنج میبرند.
بر اساس این آمار زنان ایرانی بیش از مردان دچار افسردگی میشوند و شیوع این ناهنجاری عصبی در میان زنان ۱۶/۵ درصد و در بین مردان ۱۰/۷ درصد است.
بیشتر بخوانید: اختلالات روانی در میان ایرانیها و آمار خوشبینانه وزیر بهداشت
احمد حاجبی، مدیرکل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت با بیان این آمار به ایرنا گفته است: «بسیاری از افراد انتظار دارند، فقط وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت برای کنترل افسردگی اقدام کند در حالی که وزارت بهداشت در بسیاری از عوامل بروز افسردگی مانند مسائل اقتصادی و اجتماعی نقشی ندارد و از اساس متولی این امور نیست.»
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نیز بسیاری از اختلالهای روانی مانند افسردگی را ناشی از ناهنجاریهای اجتماعی عنوان کرده و تصریح میکند این مشکلات هزینههای سنگینی به جامعه تحمیل کرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.