سردار خراسانی در بنیاد تعاون سپاه چه می کند؟
ایران وایر: سردار مجید خراسانی، مدیرعامل جدید بنیاد یک شخصیت فعال در حوزه اقتصاد و به ویژه پیگیر در زمینه اقتصاد مقاومتی ست.
سردار مجید خراسانی، مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه شده است. فرمانده قبلی بنیاد تعاون سپاه، سردار احمد وحید دستجردی بود. مجید خراسانی پیش از این، جانشین مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه بود. خراسانی از سال ۸۴ تا ۹۲ نیز مسئول سازمان بسیج سازندگی بود.
بنیاد تعاون سپاه بر اساس اساسنامه مصوب ۱۳۶۵ این نهاد، یک نهاد غیرانتفاعی مستقل وابسته به سپاه است که توسط هیات امنای ۱۰نفره اداره می شود و مصوبات خود را برای تصویب و تایید باید رهبر جمهوری اسلامی ارائه دهند.
این بنیاد در حوزه های مسکن، بانکداری، هتلداری، محصولات غذایی، مخابرات و خودرو به فعالیت های بنگاهداری مشغول است و بر خلاف قرارگاه خاتم الانبیاء که غول حوزه عمرانی است، بیشتر بر فعالیت های خدماتی تمرکز دارد.
بنیاد تعاون سپاه در حوزه مسکن دارای ۲۴ شرکت وابسته است و در کنار بنیاد تعاون ارتش، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام، از مهم ترین غول های حوزه مسکن محسوب می شود. شرکت توسعه اعتماد مبین از جمله مشهورترین شرکت های وابسته به بنیاد است که به همراه شرکت «شهریار مهستان» یکی از سه ضلع معامله ۸ میلیارد دلاری خرید سهام شرکت مخابرات ایران بودند. شرکت تالیا که در زمینه سیم کارت فعال است، صنایع غذایی مایده و کشت و صنعت شاداب خراسان نیز به سپاه تعلق دارند. این بنیاد در حوزه خودرو نیز در شرکت های خودروسازی بهمن و سایپا سرمایه گذاری کرده است. این بنیاد ۴۵ درصد سهام گروه بهمن و ۴ درصد گروه سایپا را در اختیار دارد. در بانک سینا وابسته به بنیاد شهید، موسسه مالی و اعتباری آینده وابسته به بنیاد مستضعفان، بانک پاسارگاد و موسسه مالی کوثر نیز سهامدار بوده است. بانک انصار، موسسه ثامن و موسسه های مالی و اعتباری مهر و ثامن الایمه نیز وابسته به بنیاد تعاون سپاه هستند. این بنیاد در سال های اخیر با تاسیس شرکت هایی چون سرمایه گذاری توسعه اعتماد و مهندسی نیروی نفت و گاز سپانیر وارد حوزه بورس و نفت شده است. هیچ برآورد دقیقی از ارزش دارایی های بنیاد تعاون سپاه وجود ندارد و این بنیاد معاف از پرداخت مالیات است.
سردار مجید خراسانی، مدیرعامل جدید بنیاد یک شخصیت فعال در حوزه اقتصاد و به ویژه پیگیر در زمینه اقتصاد مقاومتی ست. او عقیده دارد: «دولت باید به کارهای راهبردی مانند ساخت نیروگاه و اتوبان و شهرسازی بپردازد و دیگر بخش ها را به بسیج سازندگی واگذار کند.»
او همچنین یکی از منتقدان جدی انحلال جهاد سازندگی ست و می گوید این انحلال سبب تشدید مهاجرت روستاییان به شهرها شد. به گفته خراسانی، سال ۸۴ آیت الله خامنه ای، به او ماموریت داد برای جبران کاستی ها، بسیج سازندگی را تقویت و اردوهای جهادی را در روستاها راه اندازی کنند. وی همچنین طرح هایی برای راه اندازی بسیج سازندگی در دیگر کشورها داشت، یک مرکز مطالعات راهبردی برای اردوها راه انداخت و گفت برای راه اندازی اردوهای جهادی در سایر کشورها، ۲ جلد کتاب مطالعات اردوهای سازندگی در ۵۰کشور جهان تدوین شده، تا سال ۹۵ به صورت بین المللی این اردوها را معرفی می کنیم تا الگوی جهانی شود و دانشجویان اروپایی و آمریکایی هم دارند به این اردوها می پیوندند. از معرفی بین المللی خبری نیست ولی یک گروه به سومالی اعزام شده و برخی طلبه های خارجی ساکن ایران نیز به این اردوها اعزام شده اند.
خراسانی شخصیتی شبیه سردار نقدی، رئيس سابق بسیج دارد، اهل دخالت در همه حوزه های اقتصادی ست و به دادن ارقام بزرگ عادت دارد. سال ۹۱ در بسیج سازندگی خبر از عضویت ۳۵میلیون نفر در بسیج سازندگی می داد، می گفت ۳۰هزار کارگاه سازندگی راه انداخته و ۳ونیم میلیون جوان در آن مشغولند و ۱۲ ایده اقتصادی داریم که به رهبر داده ایم و می تواند اقتصاد مقاومتی را متبلور کند. ایده او ساده بود. بسیج در ۱۲ عرصه از جمله صنایع تبدیلی، بهره برداری از چاه ها، توسعه شیلات، بخش تعاونی، راه اندازی گلخانه، پرورش دام و … به محور فعالیت های اقتصادی تبدیل شود. سرنوشت این طرح مشخص نیست به کجا انجامید ولی بعید نیست او در بنیاد تعاون سپاه با دست بازتری آن را تعقیب کند یا اینکه طرح های تازه ای رو کند، طرح هایی که هیچگاه دخل و خرج شان مشخص نیست؛ مثل خود سپاه.
پیام برای این مطلب مسدود شده.