26.09.2017

واکنش مدیر تلگرام به اعلام جرم دادستانی تهران: شوکه شدم

بی‌بی‌سی: پاول دوروف، مدیر شبکه تلگرام در واکنش به اعلام جرم علیه او از سوی دادستان تهران گفته از شنیدن این خبر شوکه شده است.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران امروز سه‌شنبه ۴ مهر (۲۶ سپتامبر) اعلام کرد علیه مدیریت تلگرام اعلام جرم شده و “این پرونده به ناحیه‌ امور بین‌الملل دادسرای تهران ارجاع شده است.”

دادستان تهران شبکه تلگرام را به “ارایه خدمات به گروه‌های تروریستی از جمله داعش، ایجاد بستر مناسب برای فعالیت سایر گروه‌های سازمان‌یافته و ترویج و تسهیل ارتکاب جرایم هرزه‌نگاری کودکان، قاچاق انسان و مواد مخدر” متهم کرده است و بر اساس این اتهامات اعلام جرم شده است. او گفته “این که شبکه تلگرام خود را تابع قوانین غربی‌ می‌داند، مانع از رسیدگی به این اعلام جرم نخواهد بود.”

پاول دوروف، مدیر تلگرام در پاسخ به بی‌بی‌سی فارسی در توییتر نوشت: “از شنیدن این خبر شوکه شدم، ما به طور مداوم مضامین پورن و تروریستی را در ایران مسدود می‌کنیم، فکر می‌کنم دلیل واقعی این برخورد چیز دیگری است.”

آقای دوروف همچنین گفت که تلگرام روزانه هزار کانال، بات یا چت با محتوای پورن یا تروریستی را در ایران مسدود می‌کند.

بر اساس ماده ۵ قانون مجازات اسلامی “هر شخص ایرانی یا غیرایرانی که در خارج از قلمرو حاکمیت ایران مرتکب یکی از جرائم زیر یا جرائم مقرر در قوانین خاص گردد، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات می شود و هرگاه رسیدگی به این جرایم در خارج از ایران به صدور حکم محکومیت و اجرای آن منتهی شود، دادگاه ایران در تعیین مجازات‌های تعزیری، میزان محکومیت اجراء شده را محاسبه می‌کند.”

از جمله مواردی که در ماده ۵ این قانون به عنوان “جرم” برشمرده شده اقدام علیه نظام، امنیت داخلی یا خارجی، تمامیت ارضی یا استقلال جمهوری اسلامی ایران است.

در ماده ۸ قانون مجازات اسلامی هم آمده است: “هرگاه شخص غیرایرانی در خارج از ایران علیه شخصی ایرانی یا علیه کشور ایران مرتکب جرمی به جز جرائم مذکور(برشمرده در ماده ۵) و در ایران یافت و یا به ایران اعاده گردد، طبق قوانین جزائی جمهوری اسلامی ایران به جرم او رسیدگی می شود.”

البته این ماده برای دادرسی شروطی را هم برشمرده است.

نعمت احمدی، وکیل دادگستری در ایران در این باره گفت: “امکان تعقیب قضایی بین‌المللی در صورتی امکان پذیر است که اولا مورد اتهام هم در ایران و هم در کشور ثالث جرم محسوب شود؛ دوما متهم در دادگاه‌های ایران محکوم شده باشد.”

حدود سه سال پیش (۲۰۱۴ میلادی) هم یک قاضی در استان فارس مارک زاکربرگ، مؤسس شبکه اجتماعی فیس‌بوک را احضار کرده بود. علت این احضار “نقض حریم خصوصی” شهروندان ایرانی اعلام شده بود.

شبکه تلگرام در میان کاربران ایرانی یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های پیام‌رسان است.

حدود شش ماه پیش شورای عالی فضای مجازی در ایران به ریاست حسن روحانی به شبکه‌های پیام‌رسان آنلاین یک سال فرصت داد که سرور خود را به ایران منتقل کنند.

در این مصوبه که در خرداد ماه تصویب شد، نامی از تلگرام برده نشده است، اما از آنجا که در حال حاضر تلگرام پرکاربردترین پیام رسان موبایلی در ایران است، تصور می‌شود که منظور اصلی شورای عالی فضای مجازی این شبکه باشد.

گفته می‌شود که ۱۲ درصد پهنای باند اینترنت کشور صرف آن می‌شود و به روایتی بیش از ۲۰ میلیون کاربر در ایران دارد.

پاول دورف، مدیر تلگرام، گفته است تنها “خط قرمز” این کانال ارتباطی، مقررات و ضوابط استفاده کاربران از تلگرام است، که توسط خود این شرکت اعلام شده است.

برچسب‌ها: , , , , , ,
در بخش: آزادی بیان, سانسور, سیاسی, کامپیوتر و اینترنت | توسط: خُسن آقا | بازگشت به وبلاگ خُسن آقا

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates