دیلی تلگراف: بریتانیا آماده انتقال ۵۰۰ میلیون دلار برای تسریع آزادی نازنین زاغری است
بیبیسی: خانم زاغری در نوروز ۱۳۹۵ هنگام بازگشت از تعطیلات و دیدار خانواده در فرودگاه امام خمینی بازداشت شد
دیلی تلگراف چاپ لندن به نقل از منابع خود میگوید بریتانیا آماده انتقال بیش از ۵۰۰ میلیون دلار به ایران برای تسریع آزادی نازنین زاغری-راتکلیف، شهروند ایرانی-بریتانیایی زندانی در ایران است.
نازنین زاغری در حال گذراندن دوره محکومیت پنج ساله خود در زندان اوین تهران است.
به نوشته تلگراف، دولت بریتانیا برای انتقال این پول که مربوط به بدهی پرونده فروش سلاح در زمان شاه سابق ایران میشود، مشورتهای حقوقی دریافت کرده است.
منابعی در دولت بریتانیا به روزنامه تلگراف گفتهاند دولت مایل نیست پرداخت این پول بالغ بر ۴۰۰ میلیون پوند (۵۲۷ میلیون دلار) را به آزادی خانم زاغری ارتباط دهد.
این مبلغ به دلیل تحریمهای آمریکا و سازمان ملل متحد تا کنون در صندوقی ویژه مسدود مانده است.
وزارت امور خارجه بریتانیا هنوز در این باره اظهارنظری نکرده است.
خانم زاغری در نوروز ۱۳۹۵ هنگام بازگشت از تعطیلات و دیدار خانواده در فرودگاه امام خمینی بازداشت شد.
خانم زاغری با فرزند خود به ایران سفر کرده بود. فرزندش به خانواده خانم زاغری در تهران تحویل داده شد و نازنین زاغری ابتدا به بازداشتگاهی در کرمان و سپس به اوین برده شد.
بوریس جانسون قرار است به زودی به تهران سفر کند.
روزنامه گاردین هفته پیش گزارش داد بوریس جانسون، وزیر امور خارجه بریتانیا، “مشغول تهیه بسته پیشنهادی با هدف بهبود روابط با جمهوری اسلامی ایران است.”
روزنامه گاردین نوشته بود ایران میخواهد که پیشنهادهای بریتانیا پیش از سفر بوریس جانسون به تهران اعلام شود تا اینطور برداشت نشود که بسته پیشنهادی در ازای آزادی نازنین زاغری ارائه شده است.
ریچارد رتکلیف٬ همسر نازنین زاغری نوامبر سال پیش گفته بود هدف ایران از نگه داشتن همسرش در زندان، گرفتن صدها میلیون دلار پولی است که با حکم دادگاه لاهه٬ وزارت دفاع بریتانیا باید به تهران پرداخت میکرد.
قرارداد نظامی ایران و بریتانیا چه بود؟
حکومت محمدرضا پهلوی٬ آخرین شاه ایران٬ در دهه ۱۹۷۰ میلادی مذاکراتی را با بریتانیا آغاز کرد که هدف آن خرید تانکهای چیفتن بود. این تانکها بعدا به “شیر ایران” مشهور شد.
بر اساس این قرارداد بریتانیا باید ۱۵۰۰ تانک چیفتن و ۲۵۰ خودروی زرهی به ایران تحویل میداد. حدود ۱۸۵ تانک به ایران تحویل داده شد. تحویل تانکها حتی تا بعد از انقلاب هم ادامه داشت اما با اشغال سفارت آمریکا در تهران بقیه قرارداد به اجرا در نیامد.
در زمان مارگرت تاچر٬ نخستوزیر وقت بریتانیا٬ گفته شد که تعدادی از این تانکها به اردن و سپس عراق فرستاده شده است که در جنگ با ایران بود.
دادگاه لاهه در هلند حکم داده که دولت بریتانیا باید چند صد میلیون دلار به ایران پرداخت کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.