تصویب دو فوریت طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها
شبکه خبر: نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 5 آذر) مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی را با 154 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.
طبق تبصره یک ماده یک این طرح، اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی ساکن در شهرها و روستاهای کشور میتوانند نامزد انتخابات شوراهای اسلامی همان شهر و روستا شوند.
اسفندیار اختیاری به عنوان طراح این طرح گفت: قانون شوراها مربوط به سال 77 بوده و در چارچوب قانون اساسی تدوین شده و اجازه داده است تمام ایرانیان در انتخابات شهر و روستا شرکت کنند و هدفی جز آبادانی ایران ندارند.
نماینده مردم زرتشتیان ایران در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه فروردین سال جاری تبصره ای از ماده 26 قانون مذکور حذف و به نوعی مانع شد که نماینده اقلیت های دینی در انتخابات شرکت کنند.
وی یادآور شد: مبانی که باعث حذف این تبصره شد استناد شده به صحبت های امام (ره)، این در حالی است که امام درباره وحدت کلمه و حضور اقلیت های دینی جملات بسیار زیادی دارند که در این خصوص در 27 آبان سال 61 در جماران در ملاقات با نمایندگان اقلیت های دینی فرمودند ایران مال همه و توحید مذهب همه و ما ملتی واحد هستیم و این جمله سربرگ تمامی نامه های ماست و در مجموعه مراسم نیز مبنا قرار می گیرد.
اختیاری ادامه داد: از نظر شکلی اگر قرار است قانونی حذف یا کلمه ای حذف یا اضافه شود باید از طریق مجلس انجام شود زیرا مجلس مسئول قانونگذاری است و انتظار می رود مجمع تشخیص مصلحت نظام به این موضوع توجه کند.
عبدالکریم حسین زاده در موافقت با طرح مذکور گفت: امروز کشورهای خاورمیانه و اسلامی در آتش جنگ ها و اختلافات درون سرزمینی خود می سوزند؛ موضوع همبستگی و وحدت ملی به پدیده و پاشنه آشیل تمام سرزمین ها تبدیل شده است، چرا ما نباید به اتحاد ملی و وحدت و همبستگی توجه کنیم.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به مسائل و مشکلات درون سرزمینی که در جلسه غیرعلنی امروز نیز به آن اشاره شد و همچنین با توجه به وضعیت کشور، خاورمیانه و نیاز اساسی ما به همزیستی مسالمت آمیز که روش و سلوک امام راحل و مقام معظم رهبری است باید به تصویب دو فوریت این طرح اقدام کنیم تا اتحاد و همدلی ما دچار خدشه نشود.
تصویب فوریت اصلاح بندی از قانون برنامه ششم
در جلسه علنی امروز مجلس همچنین طرح یک فوریتی اصلاح تبصره بند ب ماده 35 قانون برنامه ششم توسعه تقدیم مجلس شد که قید فوریت آن به تصویب رسید.
در این طرح که کلیات و جزئیات آن در جلسات بعدی مجلس بررسی خواهد شد، بازسازی و نوسازی قنات ها با همکاری جهاد کشاورزی مورد تأکید قرار گرفته است. این طرح ابتدا با قید دو فوریت تقدیم مجلس شد که دو فوریت آن به تصویب نرسید.
در ماده واحده این طرح آمده است: در تبصره ذیل بند ب ماده 35 قانون برنامه ششم توسعه بعد از عبارت توسعه روش های آبیاری نوین عبارت بازسازی و نوسازی قنوات، توسعه آب بندها، انتقال آب از طریق لوله به مزارع و اجرای عملیات آب و خاک و آبخیزداری اصلاح می شود.
کشور را جز با تفکر و رفتار بسیجی نمیتوان اصلاح کرد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در محکومیت اقدام تروریستی مسجدی در مصر گفت: متأسفانه برخی به نام دین و مذهب اقدام به کشتن انسانهای بیگناه میکنند.
مسعود پزشکیان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 5 آذر) مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز بسیج، افزود: این روز را که به فرمان امام خمینی (ره) به نام بسیج نامگذاری شد به بسیجیان تبریک می گویم و از اقدامات آنها تشکر میکنم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: اعتقاد دارم کشور را جز با تفکر و رفتار بسیجی نمیتوان اصلاح کرد، آن روحیه بسیجی بود که توانست انقلاب اسلامی را تا اینجا ادامه دهد بنابراین اگر بتوان در عمل و نه در نظر، با همان باور و اعتقاد بسیجی بمانیم و برای ساخت کشور بسیجی عمل کنیم خواهیم توانست کشور را از تمام بحرانهایی که با آن مواجه است، نجات دهیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لازم است به منظور اقدام تروریستی در مسجد مصر به مردم این کشور تسلیت گفته شود و اقدامات تروریست ها را محکوم میکنم، اینکه به نام دین و مذهب انسانهای بیگناه را با هدف رفتن به بهشت به گلوله میبندند فاجعه است ضمن اینکه شناعت این اقدام در هیچ ذهنیتی قابل تصور نیست.
پیام برای این مطلب مسدود شده.