تلگرام و اینستاگرام در ایران مسدود شدند
دویچهوله: به تصمیم مقامات عالی امنیتی ایران، فعالیت تلگرام و اینستاگرام “به طور موقت” محدود شده است. اختلال در ارتباطات ثابت و سیار از شامگاه شنبه نهم دی شروع شده بود.
مقامات وزارت کشور میکوشند وضعیت تهران و شهرهای دیگر را عادی جلوه دهند و جلوی تجمعات بعدی را با حربه تظاهرات “غیرقانونی” بگیرند. محافل امنیتی نیز تلاش کردهاند ابزارهای اطلاعرسانی مربوط به تجمعها را کور کنند. اختلال در ارتباطات ثابت و سیار که از شامگاه شنبه نهم دی شروع شده بود، روز یکشنبه با انسداد شبکه تلگرام و اینستاگرام تعمیم یافت.
خبر مسدود شدن این دو شبکه را وبسایت صدا و سیما عصر یکشنبه ۱۰ دی اعلام کرد و نوشت که این محدودیت موقتی خواهد بود.
اسماعیل جبارزاده، معاون سیاسی وزیر کشور میگوید دولت بنای تعطیلی شبکههای مجازی را ندارد اما وقتی اختلال ایجاد میشود استفاده از ابزارهای کنترل اجتماعات غیرقانونی طبیعی است.
خبرگزاری ایلنا به نقل از یک منبع آگاه مینویسد: «قطعی شب گذشته در ارتباطات سیار و ثابت به دستور مجموعه وزارت ارتباطات یا سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی قطع نشده بود و تمامی اختلالات مربوطه به دستور مقامات بالادستی در یکی از نهادهای ذیربط امنیتی رخ داده است.»
به گفته این منبع، دستور دادهاند تا در صورت برگزاری تجمعات، ارتباطات ثابت و اینترنت موبایل به صورت نقطهای قطع شوند.
پاول دوروف، مدیر تلگرام پیشتر تایید کرده بود که مقامات ایران در حال مسدود کردن این شبکه هستند و این اقدام زمانی شروع شد که او با درخواست فیلتر کردن کانالهای مربوط به تظاهرات مسالمتآمیز مخالفت کرد.
معاون سیاسی وزیر کشور میگوید دولت با اقتدار مقابل متعارضان به اموال دولتی و مردم میایستد. خبرگزاری ایسنا به نقل از اسماعیل جبارزاده نوشت: «دولت اجازه نمیدهد عدهای آگاهانه و ناآگاهانه کاری کنند. باید کشور در همه شرایط حفظ شود.»
استاندار تهران میگوید هیچ درخواست مجوزی برای برگزاری تجمع به استانداری نرسیده و هیچ مجوزی هم صادر نشده است. خبرگزاری ایسنا به نقل از محمدحسین مقیمی نوشت: «بنابراین چون مجوزی صادر نشده، برگزاری هر گونه تجمع در تهران غیرقانونی است.»
در این میان، روزنامه کیهان در روز یکشنبه ۱۰ دی تیتر زیر را برای گزارش اصلی برگزید؛ تیتری که عجیب و تحریککننده ارزیابی شدهاست:
خبرگزاری ایسنا در یادداشتی پیرامون این عنوان مینویسد: «اگر مقصود کیهان از “ملت قیام کرد”، اشاره به بزرگداشت سالروز ۹ دی باشد، دیگر “موجسواری فتنهگران” بیمفهوم است و اگر مقصودش تجمعات اخیر باشد، وجهه “قیام ملی” دادن به این تجمعات با توجه به آنکه در غیرقانونی بودن آنها تردیدی نیست، میتواند متضمن نوعی حمایت و تحریک باشد. آنچه از این دو تیتر برداشت میشود این است که کیهان به تجمعات اخیر به چشم “قیام ملت” نگاه میکند و آن را مورد حمایت قرار میدهد اما هشدار میدهد که این “قیام” نباید موجب “موجسواری فتنهگران” شود.»
ایسنا میپرسد یا کیهان به حمایت از تجمعات غیرقانونی پرداخته، یا افرادی که در تهیه صفحه نخست این روزنامه لااقل برای شماره امروز نظر دادهاند، افرادی غیرحرفهای بودهاند
احمد فاضلیان رئیس کل دادگستری البرز میگوید خبر حمله به ساختمان دادگستری کرج در شامگاه شنبه ۹ دی درست نیست. او تجمعات مردم در گوهردشت کرج را غیرقانونی و معترضان را “اغتشاشگر” خوانده و گفته که ساختمان شورای حل اختلاف و یک مجتمع قضایی این مجموعه، چند بانک و واحد دولتی آسیب دیدهاند: «ساختمان دادگستری در عظیمیه است و کوچکترین ناآرامی در این منطقه گزارش نشده است.»
در اخبار شبکههای اجتماعی آمده که تمامی پروندههای موجود در دادگستری کرج با ورود مردم به این ساختمان معدوم شدند.
فاضلیان گفته که تنها تعدادی از پروندههای مختومه شورای حل اختلاف که در مرحله امحاء قرار داشتند آسیب دیدهاند و کلیه پروندهها به صورت الکترونیک ثبت شدهاند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.