01.01.2018

تلویزیون ایران: در اعتراضات یکشنبه شب ‘حدود ۱۰ نفر’ کشته شدند


بی‌بی‌سی: نیروی انتظامی در تهران از ماشین‌های آب‌پاش برای متفرق کردن تظاهرکنندگان استفاده کردشبکه خبر تلویزیون ایران از کشته شدن “حدود ۱۰ نفر” در جریان اعتراض‌های روز یکشنبه در شهرهای مختلف ایران خبر داد.

این شبکه خبری گفت: “آشوبگران که بعضی از آنها مسلح بودند، سعی کردند پایگاه‌های نظامی و انتظامی را اشغال کنند که با مقابله جدی مأموران نظم و امنیت روبرو شدند.”

نماینده ایذه در مجلس ایران کشته شدن دست کم دو نفر در جریان اعتراضات یکشنبه شب در این شهر استان خوزستان را تأیید کرده است.

هدایت‌الله خادمی امروز دوشنبه ۱۱ دی (اول ژانویه) به خبرگزاری ایلنا گفته است که هنوز نمی‌داند “تیراندازی از جانب تجمع کنندگان بوده یا نیروی انتظامی”، اما تأیید کرده که مأموران انتظامی در پی حمله معترضان به بانک‌ها، “وارد عمل” شده‌اند.

آقای خادمی گفته که مأموران پلیس در هنگام جستجوی خانه بعضی از دستگیر شدگان، مواد منفجره پیدا کرده‌اند.

ماشاءالله نعمتی، فرماندار شهر دورود در استان لرستان هم گفته یادآور شد: “هنوز آمار دقیقی از افرادی که کشته یا زخمی شده‌اند، نداریم اما یکی از ماشین‌های آتش‌نشانی که برای خاموش کردن حریق در بانک ملی رفته بود، زمان برگشت به آشیانه توسط اغتشاش‌گران به زور گرفته می‌شود و روی پل وحدت آن را رها می‌کنند. یک فرد میانسال و یک پسر ۱۲ تا ۱۵ ساله زیر این خودرو کشته می‌شوند.”

اعتراض‌های دیشب پس از پخش سخنان حسن روحانی، رییس جمهوری ایران از تلویزیون در برخی از شهرهای ایران ادامه یافت.

گفته شده که تعداد زیادی از معترضان بازداشت شده‌اند.

خبرگزاری‌های ایران از ناآرامی‌ها در شهرهای تهران، کرج، تویسرکان، همدان، اراک، ساوه، آمل، ساری، بهشهر، شهرکرد، باغملک، قزوین، آبیک، محمدیه و خرم‌دره در استان زنجان مخابره کرده‌اند.

معترضان در شهرهای مختلف شعارهای تندی علیه آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران می‌دادند. در برخی از شهرها از جمله در تویسرکان، شهرضا و کرمانشاه معترضان با مأموران درگیر شدند.

در شبکه های اجتماعی از تظاهرات در دماوند نور آباد لرستان، شاهین شهر، لاهیجان و پردیس هم تصاویری منتشر شده است.

خبرگزاری فارس گزارش کرده که در کرج تجمعات که از ساعات اولیه شب گذشته آغاز شده بود به مواجهه با نیروهای یگان ویژه انجامید. همین خبرگزاری گزارش کرده که در تویسرکان تجمعات به درگیری و شکستن شیشه‌های برخی ادارات دولتی انجامید. گزارش های ضد و نقیضی هم از شهر ایذه در استان خوزستان مخابره شده است.

فارس همچنین از استان البرز نوشته که درگیری‌هایی در آنجا انجام شده اما “با حضور گسترده یگان‌های ویژه و نیروهای امنیتی فضای شهر کرج تحت کنترل درآمده است.”

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران هم از حضور نیروهای امنیتی برای “برقراری آرامش” در تهران، پایتخت، خبر داده و گزارش کرده که “هم‌اکنون نیروهای پلیس در تلاش برای اجرای نظم در پایتخت هستند”. این خبرگزاری نوشته که تجمعات شب گذشته در پایتخت باعث راهبندان در مرکز شهر شده بوده است. این خبرگزاری نوشته که در شب گذشته کسی یک کوکتل ملتف هم پرتاب کرده که موجب آتش سوزی نشده است.

ساعاتی پیش اصغر ناصربخت، معاون امنیتی انتظامی فرمانداری تهران، به ایلنا گفته که “تا این لحظه هنوز گزارشی مبنی بر درگیری و یا دستگیری تجمع‌کنندگان نداشتیم” در عین حال او گفته که در روز شنبه (۳۰ دسامبر/۹ دی) حدود دویست نفر در محدوده تقاطع خیابان‌های انقلاب و ولیعصر بازداشت شده‌اند.

این خبرگزاری همچنین نوشته که با تاریک شدن هوا، “نزدیک به ۵۰ نفر که بیشتر آنها را جوانان تشکیل می‌دهند بیرون از دانشگاه و در مقابل دانشجویان معترضی که در مجاورت دانشکده هنرهای زیبا هستند، می‌آیند و با شعارهایی به آرامی به سمت چهارراه ولیعصر می‌روند.” در این گزارش آمده که عده‌ای بی‌توجه به هشدارهای نیروهای امنیتی “گه‌گاه شعارهای خاصی سرمی‌دهند.”

پیام روحانی

آقای روحانی در پیامی که از تلویزیون ایران پخش شد اعتراض را حق مردم دانست و گفت که دستگاه‌های مسئول باید زمینه راهپیمایی و اعتراض را فراهم کنند.

او از انتقادهای معترضان به عملکرد مجلس، دولت، قوه قضائیه و “دیگر بخش‌های کشور” یاد کرد و گفت: “این که در رسانه همه نقدهای مردم را به دستگاه اجرایی برگردانیم، بی‌دقتی است”.

رئیس جمهور ایران تلویحا از عملکرد صداوسیما انتقاد کرده و گفته که “همه اقشار” باید رادیوتلویزیون را متعلق به خود بدانند: “باید همه احساس کنند در این رسانه ملی حضور دارند و می‌توانند نظراتشان را بیان کنند. مردم باید احساس کنند که در رسانه‌ها می‌توانند حرف‌هایشان را بیان کنند”.

او گفته در عین حال “دولت گروهی را که بخواهند اموال عمومی را تخریب کنند یا نظم اجتماعی را به هم بزنند و در جامعه اغتشاش ایجاد کنند، حتما تحمل نخواهد کرد.”

آقای روحانی با اشاره با اعتراض‌ها به اوضاع اقتصادی ایران گفت که “وضعیت بهداشت و درمان، آرامش اقتصادی، وضعیت روستاها و کمک به قشرهای ضعیف” بهتر شده و وضعیت تحریم‌ها و شرایط بین المللی ایران در سالهای اخیر تغییر کرده، اما معنای این حرفها این نیست که مشکلات مردم حل نشده است.

او از جوانان خواست که بر یافتن راه حل مشکلات تمرکز و برای حل آنها به دولت کمک کنند.

رئیس جمهور ایران از مسئولان بخش‌های مختلف دولتی خواست که مستقیما با شهروندان در تماس باشند و مشکلات را برای آنها توضیح دهند.

آقای روحانی گفت: “هیچ مسئولی نمی تواند بدون ارتباط و استمداد و توضیح با مردم در کار خود موفق باشد.”

برچسب‌ها: , , , , , ,
در بخش: اعتراضات, جنایات رژیم, حقوق بشر, سیاسی, شورش | توسط: خُسن آقا | بازگشت به وبلاگ خُسن آقا

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates