پاسخ ایران به آمریکا؛ تحریم لاریجانی عبور از ‘تمام خطوط قرمز’ است
بیبیسی: وزارت خارجه ایران در پاسخ به اقدام شب گذشته رئیسجمهور آمریکا برای تمدید موقت رفع تحریمهای ایران، گفته است که برجام “به هیچ عنوان قابل مذاکره مجدد نیست” و ایران هیچ تغییری در این توافق را “نه اکنون نه در آینده” نمیپذیرد.
ایران همچنین گنجاندن نام صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه را در فهرست تحریمها “عبور از تمامی خط قرمز رفتاری در جامعه بینالمللی” خوانده و گفته است که در آینده واکنش “جدی” نشان خواهد داد که مسئولیت آن متوجه آمریکا است.
جمعه شب، ۱۲ ژانویه، دونالد ترامپ، رفع تحریمهای ایران را تا ۱۲۰ روز دیگر تمدید کرد اما تهدید کرد که این میتواند “آخرین بار” باشد، مگر آنکه چهار شرط مورد نظر رئیسجمهور آمریکا برآورده شود. او گفته با کنگره آمریکا برای تصویب قانونی جدید در زمینه توافق با ایران همکاری میکند.
وزارت دارایی آمریکا هم صادق لاریجانی و چند شخص حقیقی و حقوقی دیگر را در فهرست تحریمهای خود گذاشت از جمله رئیس زندان رجاییشهر کرج و چند نهاد مرتبط با مقررات و نظارت بر اینترنت در ایران.
رئیس قوه قضاییه ایران، بالاترین مقام جمهوری اسلامی که در فهرست تحریمهای فعلی وزارت دارایی آمریکا قرار گرفته است.
- بیشتر اینجا بخوانید: ترامپ ‘برای آخرین بار’ رفع تحریم ایران را تمدید کرد
- واکنش روزنامهها: ترامپ از برجام چه میخواهد؟
یک مقام کاخ سفید درباره شرایط آقای ترامپ برای ادامه برجام به خبرنگاران گفته است که او میخواهد اقدامات سختگیرانه تازهای در توافق هستهای گنجانده شود، و در صورت تخطی ایران از تعهداتش، آمریکا بتواند بلافاصله تحریمها را برگرداند. آقای ترامپ همچنین به دنبال محدود کردن برنامه موشکی ایران و مذاکره درباره آن است.
وزارت خارجه ایران در واکنش به این تهدید گفته است که تهران هیچ اقدامی فراتر از تعهدات خود در برجام را نمیپذیرد و اجازه نمیدهد بین توافق هستهای و هر موضوع دیگری ارتباطی برقرار باشد.
مقامهای ایران قبلا بارها تاکید کردهاند که درباره برنامههای دفاعی موشکی خود مذاکره نخواهند کرد.
شرایط ترامپ برای ادامه برجام
- بازرسان بینالمللی بتوانند از هر محلی به طور فوری بازرسی کنند
- ایران هرگز نتواند به قابلیت ساخت سلاح هستهای نزدیک شود
- توافق و محدودیتهای آن دائمی باشند، نه ده ساله و آمریکا بتواند بلافاصله تحریمها را بازگرداند
- برنامه هستهای و برنامه موشکی ایران در نظام حقوقی آمریکا تفکیکناپذیر باشد
در جریان اعتراضهای سراسری ایران در دی ماه امسال آمریکا چند بار تاکید کرد اوضاع را زیر نظر دارد و درباره برخورد با معترضان سکوت نخواهد کرد
وزارت خارجه ایران گفته است که “تندروهای جنگطلب”، آقای ترامپ و اسرائیل برای لغو توافق هستهای یک “اتحاد نامیمون” تشکیل دادهاند اما استحکام درونی برجام، وحدت قوای سهگانه و پشتیبانی مردم، و حمایت بینالمللی از توافق هستهای نمیگذارد این تلاشها به جایی برسد.
جمهوری اسلامی ایران آمریکا را متهم کرده که “از سر استیصال” شماری از اتباع ایرانی و غیرایرانی را “به بهانههای غیرقانونی، کهنه و مضحک” تحریم کرده تا بخشی از ناکامیهای خود را جبران کرده باشد.
در این بیانیه همچنین حمایت آمریکا از حقوق بشر در ایران حرکتی “مزورانه” و “ریختن اشک تمساح” توصیف شده است. ایران میگوید رئیس جمهور آمریکا که خود “آلوده به ذهنیت نژادپرستانه و بیگانهستیزی” است و اخیرا به گفته ایران عباراتی “کثیف” علیه ملتها استفاده کرده، “مایه وهن” و “لکه ننگی” برای جامعه مدرن است.
مقامهای ایران، آمریکا و متحدانش در اسرائیل و عربستان سعودی را به طراحی ناآرامیهای اخیر این کشور متهم میکنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.