انتقاد از بازداشت کودکان آبنبات فروش در بروجرد
بیبیسی: انتشار تصاویر چند کودک کار در کانال روابط عمومی شهرداری بروجرد که به اتهام آبنبات فروشی دستگیر شده بودند، انتقادها واکنشهای زیادی به همراه داشته است.
رضا بهنودفر، نایب رییس شورای شهر بروجرد، در پی واکنش ها به این اقدام با انتقاد از شهرداری این شهر به خبرگزاری تسنیم گفت: “مسئول سایت و روابط عمومی شهرداری بروجرد برای ارائه توضیحات فراخوانده شده اما به دلیل اینکه توضیحات ارائه دادهشده برای اعضای شورا قانعکننده نبود با خاطیان این قضیه بهصورت قانونی برخورد میشود.”
همزمان مهناز افشار، بازیگر سینما، که به عنوان سخنگوی پویش (کمپین) “بدسرپرست تنهاتر است” فعالیت میکند، در نامهای سرگشاده به معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، از برخورد با این کودکان انتقاد کرده است.
در بخشی از نامه خانم افشار آمده است: “شهرداری بروجرد در یک رفتار غیرانسانی، کودکان قربانی فقر و خشونت و آسیبدیده از کار در خیابان را دستگیر کرده و از آنها که به ردیف با سرهای پایین ایستادهاند، همچون مجرمان سابقهدار عکس گرفته و با افتخار در کانال رسمیاش منتشر کرده است، انگار نه انگار که فرد فرد ما به عنوان شهروندان جامعه به خاطر به وجود آمدن فاجعه کودکان کار و آسیب دیده مقصر و گناهکاریم. فاجعهتر آنکه بلافاصله بعد از انتشار این عکس و تقبیح آن از سوی رسانهها نایبرئیس شورای شهر بروجرد، لابد برای حفظ آبرو مصاحبهای کرده و گفته که با خاطیان که روابط عمومی شهرداری بروجرد باشد برخورد خواهد شد، البته نه به خاطر دستگیری کودکان، که به دلیل انتشار تصاویر آنان.”
درباره کودکان کار بیشتر بخوانید:
در همین حال جمعیت امام علی نیز در توییتر خود از برخورد صورت گرفته با این کودکان به شدت انتقاد کرد و خواهان عذرخواهی از این کودکان شده است. این تشکل از اصلیترین نهادهای خیریه کمک به کودکان است.
این موضوع در میان دیگر کاربران توییتر نیز واکنش هایی داشته است.
زهرا کشوری خبرنگار در توییتی از کمتوجهی سازمانهای غیردولتی به این مساله انتقاد کرده است.
کاربر دیگری نیز در توییت خود این اقدام شهرداری بروجرد را مورد نقد قرار داد و نوشت: “شاید به جرم آقازاده نبودن ونداشتن ژن خوب ؟! بزرگترهم که بشوند احتمالا در زندان خودکشی می کنند!”
در ادامه همین واکنشها کاربر دیگری در توییتر با اشاره به ناآرامی های اخیر در ایران و مشکلات معیشتی در ایران به این موضوع پرداخته و نوشته است: “بازداشت کودکان آبنبات فروش، قطع دست سارق گوسفند، بازداشتهای پیشگیرانه، خودکشی شدن در زندان، جسدهای رها شده، کارگران بدون حق و حقوق …”
طرح جمعآوری کودکان کار که امسال در قالب طرح جمع آوری متکدیان مطرح شده با مخالفت نمایندگان مجلس و فعالان حقوق کودک روبرو شد. پس از مدتی از اجرای این طرح اعلام شد این طرح از قالب طرح جمع آوری متکدیان خارج شده و قرار است مورد بررسی قرار بگیرد و به شکل دیگری اجرا شود.
این طرح با کمک شهرداریها، بهزیستی و فرمانداریها اجرا میشد.
به گفته فعالان حقوق کودک، برخورد قهری با کودکان کار راهکار کاهش تعداد کودکان کار نیست. این موضوع نیازمند ساماندهی معیشتی این کودکان و خانوادههای آنها است.
براساس آمار رسمی حدود دو میلیون کودک کار در ایران زندگی می کنند، هر چند فعالان حقوق کودک میگویند آمار کودکان کار در ایران تا حدود هفت میلیون نفر هم میرسد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.