عفو بینالملل خواستار آزادی فوری “#دختر_میدان_انقلاب” شد
رادیوفرانسه: همزمان با شروع اعتراضات سراسری در ایران در دیماه ١٣٩۶، ویدا موحد در خیابان انقلاب تهران روسری سفید خود را بر سر چوبی آویخت و بر بالای بلندی به حجاب اجباری اعتراض کرد.
.
عفو بینالملل، با انتشار بیانیهای خواستار آزادی فوری زن جوان معترض به حجاب اسلامی شد که از حدود چهار هفته پیش در تهران ناپدید شده است. عفو بینالملل در بیانیه خود با تأکید بر «تبعیضآمیز و تحقیرآمیز” بودن حجاب اجباری، موکداً از مقامات ایران میخواهد که از آزار، تهدید و تعقیب زنانی که صدایشان را علیه حجاب اجباری بلند میکنند دستبرداشته و اجباری بودن حجاب را لغو نماید.
بانوی جوانی که منابع خبری ایرانی از وی با نام “ویدا موحد” یاد میکنند، در یکی از روزهای آغازین حرکتهای اعتراضی در تهران در اوائل دیماه، با ایستادن بر سکویی در خیابان انقلاب تهران، به عنوان نمایش اعتراض خود علیه حجاب اجباری، روسری سفیدش را از سر برداشته آن را بر سر چوبی گره زده و به تکان دادن آن در میان عابران خیابان انقلاب پرداخت.
به دنبال این حادثه و در روزهای بعد که اعتراضات فروکش کرد، کسی از سرنوشت این بانوی جوان باخبر نشد، که این بیخبری تا امروز ادامه داشته است.
خانم “ویدا موحد” ٣١ ساله و دارای یک نوزاد نوزده ماهه است
خانم نسرین ستوده، وکیل دعاوی در ایران میگوید: تحقیقات محلی از محل استقرار ویدا موحد، نشان میدهد که وی همان روز از سوی نیروهای امنتی دستگیر شده است. به گفته خانم ستوده، بانوی جوان معترض، مدت کوتاهی پس از دستگیری آزاد و برای دومین بار دستگیر شده است که در حال حاضر از محل نگهداری او خبری نیست.
عفو بینالملل، در بیانیه تازه خود تصریح میکند که حجاب اجباری بسیاری از حقوق اساسی بانوان ایران را طی چند دهه گذشته نقض کرده است.
به گفته عفو بینالملل، این حقوق عبارت است از آزادی عقیده و مذهب، حق آزادی بیان و حق داشتن امنیت فردی در برابر تبعیض، دستگیری و بازداشت خودسرانه، شکنجه و دیگرمجازاتهای بیرحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز.
عفو بینالملل در بیانیه خود همچنین خبر داده است که در روز ششم دیماه امسال، یک زن جوان دیگر نیز در ارتباط با رعایت حجاب اجباری در تهران دستگیر شده که هم اکنون در زندان “قرچک” نگاهداری میشود. عفوبینالملل میگوید که این بانوی جوان حدود ١٨ سال دارد.
این سازمان، رفتار مأمورین ایرانی با بانوان از جمله متوقف کردن آنان در خیابانها، استفاده از الفاظ توهینآمیز و تهدیدآمیز علیه بانوان، دستور جلوکشیدن روسری، دادن دستمال برای پاک کردن صورت در مقابل مأمورین، هل دادن و کشیدن دست بانوان، زدن سیلی، ضرب و شتم، بزور کشیدن آنان به داخل خودروهای پلیس را تقبیح کرده و تأکید میکند که این رفتارها از جمله نمونههای آزار و خشونت فیزیکی علیه شهروندادن به حساب میآید.
عفو بینالملل، از مسئولین حکومتی در ایران میخواهد که فوراً قوانین مجازات اسلامی و دیگر مقررات تحقیرآمیز علیه بانوان، از جمله ماده تبعیض آمیز ۶٣٨ را که حضور بانوان ایرانی بدون روسری در اماکن عمومی را ممنوع کرده است، لغو نمایند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.