قرارداد جدید نفتی: سهم ایران ۲۰ درصد، سهم روسیه ۸۰ درصد
دویچهوله: شرکت ملی نفت ایران با شرکت “زاروبژنفت” روسیه یک قرارداد جدید نفتی امضا میکند. هدف از این قرارداد توسعه میدانهای “آبان” و “پایدار غرب” اعلام شده است. این قرارداد از نوع همان قراردادی است که با شرکت توتال امضا شده بود.
خبرگزاری کار ایران، “ایلنا” روز چهارشنبه ۲۳ اسفند (۱۴ مارس) با انتشار گزارشی، خبر از انعقاد قرارداد جدید نفتی بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت روسی زاروبژنفت داده است.
قرار است در سایه همکاری این دو شرکت، ظرفیت تولید نفت دو میدان “آبان” و “پایدار غرب” افزایش یابد. میدان “آبان” در جنوب غربی شهرستان دهلران واقع است و میدان “پایدار غرب” نیز در شمال غربی اهواز.
تولید کنونی نفت این دو میدان ۳۶ هزار بشکه در روز اعلام شده است. حال قرار است در همکاری با شرکت روسی یاد شده میزان تولید از این دو میدان نفتی افزایش یابد.
امضای قرارداد
قرارداد شرکت ملی نفت ایران و شرکت روسی زاروپژنفت قرار است روز ۲۳ اسفند و با حضور وزیر نفت جمهوری اسلامی امضا شود. این در حالی است که تفاهمنامه مربوط به این همکاری در تیرماه سال ۱۳۹۵ بین این دو شرکت امضا شده بود.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
تفاهمنامهی یاد شده شامل مطالعه و بررسی کارشناسانهی میدانهای نفتی “آبان” و “پایدار غرب” میشد و هدف از آن بهبود بازیافت و افزایش میزان تولید نفت این دو میدان اعلام شده بود.
هدف از امضای قرارداد همکاری با این شرکت روسی، افزایش تولید نفت این دو میدان به ۴۸ هزار بشکه در روز اعلام شده است. این قرارداد ده ساله است و میتواند پس از آن به مدت ده سال دیگر نیز تمدید شود.
۸۰ درصد سهم روسیه
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی ایلنا، سهم مشارکت شرکت روسی زاروپژنفت از این قرارداد ۸۰ درصد است و سهم شرکت ملی نفت ایران ۲۰ درصد تعیین شده است.
هزینههای افزایش کارآیی تولیدی دو میدان نفتی “آبان” و “پایدار غرب” حدود ۶۷۵ میلیون دلار برآورد شده است. افزون بر آن ۶۸ میلیون دلار نیز برای تامین هزینههای غیرمستقیم این پروژه پیش بینی شده است. بخشی از این پول صرف تعمیر پمپها و جایگزین کردن پمپهای فرسوده خواهد شد.
بیشتر بخوانید: کاهش قابل ملاحظه صادرات نفت ایران و قطر به کشورهای آسیایی
قرارداد نفتی با شرکت روسی یاد شده از نمونه همان قراردادی است که شرکت ملی نفت ایران با شرکت نفت فرانسوی توتال و با هدف توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی منعقد کرده بود.
این قراردادها که به قراردادهای IPC (قراردادهای نفتی ایران) شهرت یافتهاند با هدف جذب سرمایه، تکنولوژی و دانش کارشناسانه خارجی به منظور گسترش بهرهبرداری از حوزههای نفت و گاز ایران پیش بینی شدهاند.
نگرانی از مجازاتهای آمریکا که در ارتباط با تحریمهای اقتصادی ایران وضع شدهاند، باعث شده که بسیاری از شرکتهای غربی از سرمایهگذاری و فعالیت در صنایع نفت و گاز ایران خودداری کنند. همین موضوع باعث افزایش همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه شده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.