خودسوزی یک کارگر در آبادان به دلیل «مشکلات معیشتی»
رادیوفردا: منابع کارگری در شهرداری آبادان از «خودسوزی» یکی از کارگران خدماتی این سازمان به دلیل «مشکلات معیشتی» خبر میدهند.
خبرگزاری ایلنا نیز با گزارش این مطلب به نقل از این منابع، نوشته که این کارگر، نه تنها «با مشکلات معیشتی بسیاری دست و پنجه نرم میکرده»، بلکه در زمان خودسوزی، «مشکلاتی» هم در کار داشتهاست.
این گزارش به «مشکلات» این فرد که هویت وی «ضامن آذربایجانی» اعلام شده، اشارهای نکرده، اما از سوختگی «۸۰ درصدی» او و انتقالش به بیمارستان سوانح سوختگی اهواز خبر دادهاست.
آنطور که خبرگزاری کار ایران، ایلنا، نوشته، یکی از همکاران آقای آذربایجانی که در منطقه سه شهرداری آبادان مشغول به کار بوده و برای نجات جان وی، سعی در خاموش کردن آتش داشته نیز دچار «۳۵ درصد» سوختگی شدهاست.
آخرین روز از فروردینماه سال جاری نیز یک کارگر اخراجی کارخانه «فراسو» در رباط کریم، خود را در محوطه کارخانه آتش زد و پس از دو روز در بیمارستان سوانح سوختگی تهران جان باخت.
کارگران این واحد تولیدی، دلیل اخراج همکار ۲۷ سالهشان را که یک فرزند ۶ ساله نیز داشته، وارد شدن اتهام «سرقت» در محیط کار از سوی کارفرما عنوان کرده و در عین حال گفتهاند که «هیچ مدرکی مبنی بر تخلف قطعی او وجود نداشتهاست.»
مشکلات کارگران کارخانههای مختلف در ایران در سالهای اخیر افزایش یافته و پرداخت نشدن دستمزد به یکی از بزرگترین مشکلات آنها تبدیل شده که اعتراضهای صنفی کارگران مناطق مختلف کشور را به دنبال داشتهاست.
تقریباً هر هفته تجمعات کارگری در نقاط مختلف ایران، به ویژه مقابل ساختمانهای دولتی همچون استانداریها و فرمانداریها برگزار میشود و کارگران سعی میکنند با برگزاری این نوع گردهماییها، شرایط دشوار اقتصادی خود را به گوش مقامهای رسمی برسانند.
پاسخ حکومت ایران به این نوع اعتراضها معمولاً ارعاب و بازداشت کارگران و برخورد جدی با هرگونه تجمعات کارگری است.
رهبر جمهوری اسلامی نیز همزمان با شدتیافتن تجمعات کارگری در ایران در اعتراض به عدم توجه به دستمزد آنها، گفته که «دشمنان» همواره تلاش کردهاند کارگران را تحریک کنند و «رکود» و «لنگی» در کارخانهها به وجود آورند.
وی افزوده که «بارها این را در سخنرانیها، خطاب به کارگران عزیزمان گفتهام که ضدانقلابِ کشور از اول چشمش به کارگرها بود بلکه بتواند جامعهٔ کارگری را بهنحوی علیه جمهوری اسلامی تحریک کند.»
به گفته آیتالله علی خامنهای، اما کارگران ایران، «با بصیرت ایستاده و دست دشمن را رد کردهاند.»
در تجمع روز جهانی کارگر سال جاری نیز که با فراخوان گروه اتحاد بازنشستگان و پنج تشکل مستقل کارگری برگزار شده بود و صدها تن در آن شرکت کرده بودند، نیروهای امنیتی و انتظامی با حمله به تجمعکنندگان، شماری را بازداشت کردند.
برخوردهای امنیتی و قضایی با کارگران و فعالان کارگری در ایران که در سالهای اخیر شدت یافته، انتقاد سازمانهای حقوق بشری و اتحادیههای کارگری در جهان را به دنبال داشتهاست.
هفته گذشته در یکی از بزرگترین تجمعات کارگری، کارگران کارخانه هپکو اراک، برای چند روز در اعتراض به مشکلات معیشتی و پاسخگو نبودن مسئولان مربوطه در این زمینه، راهآهن شمال به جنوب در ایران را مسدود کردند.
یکی از انتقادهای کارگران، خصوصیسازی یا اختصاصیسازی واحدهای تولیدی است که از زمان ریاست جمهوری حسن روحانی افزایش یافتهاست.
پیام برای این مطلب مسدود شده.