منابع هلندی از «ترور» عامل بمبگذاری در حزب جمهوری اسلامی خبر دادند
رادیو فردا: علی معتمد (راست) و (محمد)رضا کلاهی صمدی، که به نوشته روزنامه پارول هلند هر دو یک نفرند.
دو فرد مظنون به قتل یک شهروند ایرانی در هلند که حدود یک سالونیم پیش رخ داد، روز جمعه گذشته برای نخستین بار در شهر لِیلیاِستاد هلند در دادگاه حاضر شدند.
در پی آن، روز دوشنبه هفتم خرداد یک نماینده پارلمان هلند خواستار توضیح مقامات هلندی در مورد احتمال «ترور سیاسی» فرد مقتول توسط جمهوری اسلامی شد.
روزنامه «پارول» هلند روز جمعه در گزارشی نوشت که فرد مقتولِ این پرونده یعنی «علی معتمد»، «به احتمال قریب به یقین»، همان «رضا کلاهی صمدی» است که در دهه هشتاد میلادی به هلند پناهنده شد و از آن زمان با نام مستعار «علی معتمد» در این کشور زندگی میکرد.
به نوشته این روزنامه و همچنین منابع ایرانی، (محمد)رضا کلاهی صمدی مسئول اصلی انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ بود؛ انفجاری که منجر به کشته شدن تعدادی از مقامهای بلندپایه جمهوری اسلامی از جمله محمد حسینی بهشتی، رئیس وقت دیوان عالی کشور، شد.
علی معتمد (یا بنا به گزارش جدید، به احتمال زیاد همان رضا کلاهی صمدی)، روز ۱۵ دسامبر ۲۰۱۵، در سن ۵۶ سالگی در شهر آلمیره هلند در خیابان توسط فردی از نزدیک هدف گلوله قرار گرفت و همان روز در بیمارستان جان سپرد.
روزنامه پارول روز جمعه نوشت که دو فرد مظنون قتل او، انور آ.ب (۲۸ساله) و مورئو ام. (۳۵ساله) هستند که پلیس هلند موفق شده است با ردگیری تلفنهای همراهشان آنها را دستگیر کند.
این دو فرد، با شبکههای بزهکاری معروف غرب آمستردام در تماس بوده و پیش از این نیز پرونده قضایی داشتهاند.
اولیس عِلّیان، وکیل و نماینده ایرانیتبار پارلمان هلند از حزب «فِفِدِ» (حزب مردم برای آزادی و دموکراسی)، روز دوشنبه با اشاره به گزارش جدید روزنامه «پارول»، از مقامهای شهر آلمیره خواست تا بررسی کنند که آیا این قتل یک «ترور سیاسی به دستور جمهوری اسلامی ایران» بوده است یا نه.
او از مقامهای این شهر پرسید که آیا شهرداری خود به طور مجزا در زمینه سابقه سیاسی احتمالی این قتل تحقیقی انجام داده و به نتایجی رسیده است؟
او خواستار آن شد که مقامهای این شهر «به خاطر پیامدهای سیاسی و حساسیت بینالمللی» این پرونده در این باره با وزارتخانههای دادگستری، امنیت داخلی، و امور خارجه هلند تماس و همکاری داشته باشند.
اولیس علیان تأکید کرده که «محتملترین سناریو این است که ترور علی معتمد که در وسط یک محله مسکونی آلمیره صورت گرفته، به دستور رژیم ایران انجام شده است».
دادگاه روز جمعه تنها با حضور وکیل دو مظنون قتل برگزار شد و این دادگاه قرار است در اوت سال جاری به کار خود ادامه دهد.
سوابق محمدرضا کلاهی صمدی
مقامهای جمهوری اسلامی همواره محمدرضا کلاهی صمدی، یک عضو سازمان مجاهدین خلق را که «عامل نفوذی این گروه در حزب جمهوری اسلامی» بود، به عنوان عامل انفجار در دفتر این حزب در هفتم تیر سال ۶۰ معرفی کردهاند.
به نوشته رسانههای ایران، محمدرضا کلاهی پس از انقلاب بهمن ۵۷ به سازمان مجاهدین خلق پیوست و با حفظ این عضویت، ابتدا پاسدار کمیته انقلاب اسلامی خیابان پاستور شد و بعد با هدایت سازمان، به داخل حزب جمهوری اسلامی راه پیدا کرد. محمدرضا کلاهی صمدی که در آن زمان دانشجو بود به عنوان صدابردار در ساختمان این حزب مشغول شده بود.
او در حزب ارتقاء یافت و مسئول دعوتها برای کنفرانسها و میزگردها و جلسات شد، ضمن آنکه مسئول حفاظت حزب نیز شد.
گزارشها حاکی است که وی بمب را با کیف دستی خود به داخل جلسه حزب جمهوری اسلامی در نزدیکی چهار راه سرچشمه تهران برد و دقایقی قبل از انفجار، از ساختمان حزب خارج شد.
پس از انفجار نیز مدتی در منزل یکی از اعضای سازمان مجاهدین مخفی شد و نهایتاً از طریق مرز غربی ایران به عراق رفت و سپس به اروپا گریخت.
آن انفجار بنا بر آمارهای دولتی ۷۳ کشته برجای گذاشت که بر اثر آن محمد حسینی بهشتی دبیرکل حزب، رئیس وقت دیوان عالی و نایب رئیس مجلس خبرگان همراه با چهرههایی چون محمد منتظری فرزند آیتالله حسینعلی منتظری کشته شدند.
درباره سرنوشت محمدرضا کلاهی تاکنون همواره اخبار متناقضی منتشر میشد. از جمله خبرگزاری دولتی ایرنا سال ۹۲ به نقل از «یک مقام آگاه»، اعلام کرده بود که محمدرضا کلاهی همراه با مسعود کشمیری «در آلمان رؤیت شدهاند».
در ایران از مسعود کشمیری به عنوان «عامل اصلی» انفجار در دفتر نخستوزیری در هشتم شهریور ۱۳۶۰ نام برده میشود. انفجاری که منجر به کشته شدن محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر، رئیسجمهوری و نخستوزیر وقت، و نیز تعدادی از دیگر مقامهای جمهوری اسلامی شد.
روزنامه هلندی «پارول» مینویسد که علی معتمد (رضا کلاهی صمدی) در شهر آلمیره، در نزدیکی آمستردام، سالها به عنوان برقکار زندگی آرامی داشت و همکارانش از او همواره به عنوان فردی «وقتشناس و قابل اعتماد» یاد میکنند.
پسر هفده ساله او نیز در یکی از دانشگاههای هلند مشغول به تحصیل است.
به نوشته این روزنامه، همسر علی معتمد به «پارول» گفته است که حتی او تا چند سال پیش از هویت واقعی شوهرش «بیخبر بوده است».
با استفاده از روزنامه پارول، وبسایت پلیس هلند، روزنامه اعتماد، و رادیو فردا. / پ.پ /ک.ر
پیام برای این مطلب مسدود شده.