سخنان سردار جلالی رئیس پدافند غیرعامل کشور جنجالی شد بازتاب “ابْردزدی اسرائیل” در رسانههای خارجی “
فرارو: اما من، راز ابرهای سرقتی را حل کردم. ابرهای ناخواسته که در مارس به واشینگتن آمدند، در واقع، همان ابرهایی بودند که قرار بود در ژوئیه به ایران بروند. اما دزدیده شدند و به برای حمله به واشینگتن به آنجا ارسال شدند”
فرارو- سخنان سردار جلالی رئیس پدافند غیرعامل کشور در خصوص سرقت ابرهای ایران، مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفت. به گزارش فرارو، ایران سالهاست که با خشکسالی و کمآبی دست و پنجه نرم میکند. کارشناسان به منظور یافتن راهحلهای علمی برای معضل خشکسالی، درباره علل آن مطالعه کرده و نتیجه پژوهشهای خود را ارائه میکنند. در همین راستا، اخیرا یک مقام ایرانی نظریه جدیدی در خصوص علل خشکسالی ایران مطرح کرده است که سریعا مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفت.
دوشنبه گذشته، سردار غلامرضا جلالی، رئیس پدافند غیرعامل کشور، در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل کشور در بخش کشاورزی که در موسسه تولید و اصلاح نهال و بذر برگزار شد، ضمن تشریح تغییرات اقلیمی، دیدگاه جدیدی پیرامون علل خشکسالی ایران مطرح کرد. جلالی با اشاره معضلات تغییر اقلیم در ایران، گفت: “تغییرات اقلیمی در ایران مشکوک به دخالت خارجیهاست؛ مراکز علمی که در کشور وجود دارد مطالعهای در این خصوص انجام دادهاند که نتیجه مطالعات این موضوع را تایید میکند”.
وی در ادامه اظهاراتی بیان کرد که مانند ماجرای مارمولکهای جاسوس (اینجا)، توجه رسانههای خارجی را جلب کرد. جلالی افزود: ” تیمهای مشترکی از اسرائیل و یکی از کشورهای همسایه، ابرهای درحال ورود به ایران را غیربارور میکنند؛ علاوه بر این، ما با بحث ابردزدی و برفدزدی نیز مواجه هستیم”.
لحظاتی بعد از انتشار نظریه ابردزدی، سازمان هواشناسی کشور به آن واکنش نشان داد. احد وظیفه، مدیر کل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی، با اشاره به دیدگاه جلالی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا، گفت: نمیدانم ایشان بر چه اساسی این موضوعات را مطرح کرده است. احیانا ایشان اسناد و مدارکی در این زمینه دارند و من در جریان نیستم. اما براساس اطلاعات هواشناسی امکان اینکه کشوری برف یا ابری را بدزدد وجود ندارد”.
رسانههای خارجی از هند گرفته تا آمریکا، از اظهارات جلالی متعجب شدند. اغلب این رسانهها، مدعی شدند که دیدگاه جلالی به نوعی از نظریه “توهم توطئه” متاثر است.
مجله نیوزویک، در گزارشی مفصل تحت عنوان “ژنرال ایرانی میگوید اسرائیل پشتپرده تغییر اقلیم است و ابرها را میدزدد”، نوشت: ” نظریه جلالی درباره روابط ادعایی بین تغییرات اقلیمی ایران و اقدام دشمن، سابقا توسط رئیسجمهور پیشین ایران، محمود احمدینژاد، هم بیان شد. احمدینژاد، تعدادی از نظریههای توهم توطئه را پیش میبرد”.
وبگاه بریتانیایی اکسپرس، ضمن “عجیب” دانستن اظهارات جلالی، نوشت: “این اولین بار نیست که یک مقام ایرانی سایر کشورها را به سرقت بارشهای جوی متهم میکند”.
اکسپرس هم در ادامه به اظهارات پیشین احمدینژاد پرداخت و گفت: او در سال ۲۰۱۱ مدعی شده بود که کشورهای غربی درگیر طرحهایی برای ایجاد خشکسالی در ایران هستند.
شبکه هندی اندیتیوی، در این خصوص نوشت: ” ایران، اسرائیل را به سرقت ابرها و برفهایش و دستکاری هوا متهم کرد”. این شبکه در وبگاه خود نوشت: ” یک ژنرال ایرانی روز دوشنبه اسرائیل را به دستکاری هوا برای منع بارش باران بر جمهوری اسلامی متهم کرد و مدعی شد کشورش با ابردزدی مواجه است”.
روزنامه هندی تایمز آو ایندیا، در گزارشی با عنوان “ژنرال ایرانی با ادعای ابردزدی تعجببرانگیز شد”، به اظهارات جلالی واکنش نشان داد.
وبگاه آمریکایی تاونهال در یادداشتی به قلم مارینا مدوین، با لحنی طنزآلود نوشت: ” مقامات ایرانی و دموکرات موافق هستد: یهودیان، آبوهوا را کنترل میکنند”. گفتنی است که منظور مدوین دموکراتهای آمریکا است. اوایل سال جاری میلادی، یک نماینده کنگره در واشینگتن، پس از بارش برف در ماه مارس، یهودیان را به کنترل کردن آبوهوا متهم کرد. مدوین با لحنی کنایهآمیز نوشت: “اما من، راز ابرهای سرقتی را حل کردم. ابرهای ناخواسته که در مارس به واشنگتن آمدند، در واقع، همان ابرهایی بودند که قرار بود در ژوئیه به ایران بروند. اما دزدیده شدند و به برای حمله به واشنگتن به آنجا ارسال شدند”.
سایر رسانههای آمریکایی و اروپایی و منطقهای همچون واشینگتن فریبیکن، فورارد و العربیه گزارشهای مشابهی منتشر کردند. اغلب رسانههای اسرائیلی هم، مانند تایمز آو اسرائیل، یادیعوت آحرونوت، عاروتص شوع و آی ۲۴ نیوز گزارشهای مشابهی منتشر کردند. ابردزدی در رسانههای عربی هم بازتاب داشت. وبگاه عیون الخلیج، در گزارشی نوشت: ” یک ژنرال ایرانی بلندپایه، اسرائیل و کشورهای دیگر را به دزدی ابرهای کشورش متهم کرد”. وبگاه الواقع آنلاین هم اظهارات جلالی را “اتهام رسمی اسرائیل به سرقت ابرها و بارشها” دانست. سایر رسانههای عربی مانند فلسطین24 و القدس العربی، اظهارات جلالی را بدون تحلیل منعکس کردند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.