04.10.2018

جواد کریمی قدوسی؛ سخن‏گوی غیررسمی سپاه و بیت رهبری

ایران وایر: اینک عملا سخن‎گوی غیررسمی سپاه پاسداران و بیت رهبری شده و بارها سخنانی را به نقل از علی خامنه ای علیه دولت و «برجام» بیان کرده است.

«جواد کریمی قدوسی» را می توان در زمره «سرداران پس از قطع‎نامه» دانست؛ سردارانی که در جنگ حضوری جدی نداشتند اما در دوره رهبری آیت الله «علی خامنه ای»، به مدد مواضع سیاسی خود، به عنوان سخن‏گویان سپاه پاسداران نقش ایفا می کنند.

او اینک عملا سخن‎گوی غیررسمی سپاه پاسداران و بیت رهبری شده و بارها سخنانی را به نقل از علی خامنه ای علیه دولت و «برجام» بیان کرده است. اما با وجود چندین شکایت دولت، کریمی قدوسی هم‏چنان حاشیه امن دارد و کماکان به حملات خود ادامه می دهد.

او ورودش به ساختار قدرت و فضای سیاسی را مدیون برادرش، «علی» است که ۱۷ سال قائم مقام «عباس واعظ طبسی»، تولیت «آستان قدس رضوی» بود.
کریمی قدوسی درجنگ ایران و عراق حضور جدی نداشته است. خودش هم نوشته که مسوول اعزام نیرو به جبهه ها بوده و پس از پایان جنگ، فرمانده بسیج مشهد و سپاه خراسان شده است.

او مانند برخی از دیگر فرماندهان سپاه پاسداران، در دوره رهبری آیت الله خامنه ای وارد موضوعات سیاسی شد. خودش گفته است که در سال 1384 و در حالی که فرمانده سپاه خراسان بوده، نزد عباس واعظ طبسی، تولیت آستان قدس و از حامیان «اکبر هاشمی رفسنجانی»، رییس وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته و از نگرانی‌ها و دغدغه‌های خود درباره بازگشت هاشمی رفسنجانی به قدرت سخن گفته است.

کریمی قدوسی سال 1387 با قرار گرفتن در فهرست «هوالمطلوب»، وارد هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی شد. پیش از آن، گروهی از نمایندگان اصول گرای مجلس هفتم از مشهد، از جمله «علی عسگری» با مواضع سابق فاصله گرفته و به منتقدان دولت «محمود احمدی نژاد» درمجلس بدل شده بودند. از همین رو، سپاه مشهد و نیروهای حامی دولت به سمت نامزدهای جدید، از جمله کریمی قدوسی رفتند.

او از همان ابتدا به عنوان حامی نیروهای نظامی و سپاه پاسداران در مجلس فعالیت می کرد.؛ برای نمونه، زمانی که «علی کردان»، وزیر کشور کابینه احمدی نژاد در استیضاح خود از ضبط مذاکراتش با «حسن فیروزآبادی»، رییس ستاد کل نیروهای مسلح خبر می داد، کریمی قدوسی برآشفت و شروع به فریاد زدن کرد. برخی از نمایندگان مجلس گفته بودند که حسن فیروزآبادی مخالف تنفیذ فرماندهی نیروهای انتظامی به کردان به عنوان وزیر کشور بوده است، کردان اما این سخنان را رد کرد و گفت که مخفیانه و با تلفن همراهش مذاکرات خود و فیروزآبادی دراینباره را ضبط کرده است.

هر چند کریمی قدوسی از ابتدا عضو «جبهه پایداری» بود اما در مجلس هشتم چندان فروغی نداشت و جنجال‏هایش از مجلس نهم آغاز شد. شاید به این دلیل که در مجلس هشتم، چهره های جنجال برانگیزتری چون «حمید رسایی» حضور داشتند. از سوی دیگر، او از حامیان دولت محمود احمدی نژاد بود و جایی برای تقابل وجود نداشت.

کریمی قدوسی از ابتدای دولت روحانی فعالیت خود را علیه مذاکرات ایران و کشورهای غربی آغاز کرد. در سال 1392 اما استفاده کریمی قدوسی از کلمه«ام.پی.تی » به جای «ان.پی.تی»(معاهده منع گسترش سلاح‎های هسته ای) در طرح «الزام دولت به حفظ حقوق هسته ای» خبرساز شد. نماینده مشهد در بند نهم این طرح نوشته بود: «هرگونه موافقت با خواسته های طرف مقابل نباید خارج از معاهده “MPT” باشد.»

این اشتباه کریمی قدوسی بازتاب گسترده ای یافت و حسن روحانی نیز در سخن‎رانی های خود مخالفان مذاکرات اتمی را «بی سواد» خطاب کرد.

کریمی قدوسی و هشت نماینده دیگر در مجلس در تذکر دیگری به وزیر دادگستری درباره «محمد خاتمی»، کلمه «باقی» را به جای «باغی» که از ریشه «بغی» به معنای مبارزه مسلحانه است، به کار بودند.

نماینده مشهد و کلات هم‏چنین حسن روحانی را متهم کرده بود که در پایان نامه خود در دانشگاه «گلاسکو»، اطلاعات مهم فقهی را در اختیار انگلیسی‌ها قرار داده است.

او تاکنون چندین بار محتوای مذاکرات جلسات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را افشا و بارها سخنانی را به نقل از رهبر جمهوری اسلامی بیان کرده که با وجود تکذیب آن از سوی دولت و تیم مذاکره اتمی ایران، دفتر آیت الله علی خامنه ای این سخنان را تکذیب نکرده است؛ از جمله در دی‌ماه 1392، از مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با توافق ایران و گروه ۵+۱ در ژنو خبر داده و به نقل از علی خامنه ای گفته بود:«من فقیه هستم و سه بار این متن را خوانده‌ام و از آن تثبیت حق غنی‌سازی هسته‌‌ای به دست نمی‌آید.»

سال 1391 نیز کریمی قدوسی گفته بود که آیت الله خامنه ای در جلسه ای از رییس جمهوری و رییس مجلس شورای اسلامی به دلیل اختلافات‎شان انتقاد کرده و گفته است:«اگر در قیامت خداوند از من بپرسد چه کردی، من می‌گویم که کسی جز این ها را نداشتم.»

کریمی قدوسی هنگام معرفی کابینه دوم حسن روحانی گفته بود همسر یکی از وزیران پیشنهادی حسن روحانی به مجلس، خارجی است و تعدادی از مقام‌های دولت نیز دو تابعیتی هستند.

دفتر روحانی این سخنان را «جرم مشهود» و «مایه شرمساری» خواند اما جواد کریمی قدوسی پس از این اطلاعیه هیچ‏گاه نام این وزیر را اعلام نکرد.

او ده ها ادعای دیگر علیه دولت و به ویژه وزارت امور خارجه مطرح کرده است که همه آن ها تکذیب شده اند؛ مثل نامه نگاری ظریف با «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه امریکا، ورود هواپیمای حامل نظامیان عربستان به حریم هوایی ایران، قصد روحانی برای حذف بودجه سپاه، نصب وسایل شنود و ضد شنود در نهاد ریاست جمهوری و حضور «جیسون رضاییان»، خبرنگار «واشنگتن پست» در خصوصی ترین جلسات حسن روحانی.

او در سال 1395 نیز گفته بود که دولت قصد اجرای «هفت برجام» را دارد که «قطع برنامه موشکی ایران»، «قطع حمایت از حزب‌الله لبنان»، «به رسمیت شناختن اسراییل»، «مذاکره درباره حقوق بشر» و «تأسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران» از جمله آن ها هستند.

کریمی قدوسی در همان سال «حسین فریدون» را متهم کرد که با تقلید صدای رییس‌جمهوری در تماس‌هایی با مراکز اقتصادی، در راستای ترخیص کالاهای غیر مجاز اقدام کرده است. او هم‎چنین در تماسی تلفنی با «شهیندخت مولاوردی»، معاون رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده، از او خواست که یک سفر کاری خود را لغو کند. براساس این روایت کریمی قدوسی، شهیندخت مولاوردی نیز این سفر را لغو کرده و چندي بعد در جلسه اي رئيس‌جمهور به او مي‌گويد كه چرا به سفر موردنظر نرفته و وي ماجرا را شرح مي‌دهد.

نماینده مشهد همواره نقش توجیه گر اقدامات سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را نیز بر عهده داشته است به گونه ای که این نهاد در تقابل با وزارت اطلاعات، فیلمی را درباره «عبدالرسول دری اصفهانی»، کارشناس تیم مذاکره اتمی دراختیار او قرار داد تا در جلسه سوال از «محمدجواد ظریف» پخش کند. کریمی قدوسی هم‏چنین «کاووس سید امامی»، فعال محیط زیست که پس از بازداشت، به طور مشکوکی در زندان «اوین» جان سپرد را «نفوذی» و «سرپل اصلی سازمان موساد درایران»خوانده بود.

نماینده مشهد اخیرا ادعا کرده است که پلاکارد جنجالی«استخر فرح در انتظارت»،کار خود خانواده هاشمی رفسنجانی بوده است.

در پی این ادعای نماینده مشهد، «محمد هاشمی»، برادر اکبر هاشمی رفسنجانی گفت: «استخر فرح در حقیقت در مشهد است که وقتی آقای قدوسی فرمانده بسیج مشهد بود، برای شنا به آن جا می‌رفت و با دوستانش در آن جا درباره مسایلی صحبت و رایزنی می‌کرد. استخر فرح یک علامت و کد است بین آن ها والا در تهران چنین استخری وجود ندارد و این استخری که آقای‌ هاشمی در آن جا فوت شد، سال 1377 ساخته شده است.»

کریمی قدوسی در واکنش به نطق های جنجالی منتقدانه «پروانه سلحشوری» و «غلامرضا حیدری»، دو نماینده اصلاح طلب در صحن علنی مجلس در انتقاد از سیاست های حکومت گفته بود: «استکبار جهانی به ویژه در کشورهای اروپایی (هلند، فرانسه، انگلیس) سه مرکز شبانه‌روزی تأسیس کرده است که برای مبارزه با جمهوری اسلامی تولید محتوا می کنند… و این نطق‌ها کپی‌برداری از متونی است که در این مراکز تهیه می‌شوند.»

کریمی قدوسی درپاسخ به سوال «کمپین فرزندت کجا است»، در توییتر خود نوشته بود:«هفت فرزند دارم. از سه پسرم، دو تا طلبه هستند و در قم ساکنند و دیگری در سپاه مشغول خدمت است.»

این پاسخ کریمی قدوسی درفضای مجازی بازتاب زیادی داشت و عده ای از کاربران نوشتند که او دراین میان، چهار دختر خود را عملا نادیده گرفته و اشاره ای به آن ها نکرده است.

آخرین اظهار نظر جنجالی کریمی قدوسی، ادعایی درباره سخنان رد و بدل شده بین محمد خاتمی و «ملک عبدالله»، پادشاه سابق عربستان پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 است.
براساس روایت او، ملک عبدالله خطاب به خاتمی می گوید:«چرا ایران درمنطقه وکشورهای عربی فعال است؟ می خواهید دستوربدهم ایران را روی سرتان خراب کنند؟»
خاتمی در پاسخ می‌گوید: «اعلی‌حضرتا! در صورت رای آوردن ما، از هرکجا که امر بفرمایید، خارج می‌شویم.»

هرچند برخی از کاربران فضای مجازی این سخنان کریمی قدوسی را مایه خنده دانسته اند اما شبیه این سخنان در مواضع دیگر نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی نیز تکرار شده است و به نوعی موضع او نیز محسوب می شود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates