18.10.2018

فلاحت‌پیشه خواستار رسیدگی به سهل‌انگاری‌های حادثه میرجاوه شد

دویچه‌وله: حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، از “بررسی کم و کیف” موضوع گروگان‌گیری نیروهای بسیجی هنگ مرزی میرجاوه خبر داد و گفت که در باره “برخی سهل‌انگاری‌ها” پیگیری‌های لازم به عمل خواهد آمد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز چهارشنبه ۲۵ مهر (۱۷ اکتبر) موضوع گروگانگیری نیروهای بسیجی هنگ مرزی میرجاوه را از چند جنبه قابل پیگیری دانست. او گفت: «کمیسیون امنیت ملی هم سهل‌انگاری‌های دولت پاکستان و هم سهل‌انگاری های احتمالی داخلی را پیگیری می‌کند.»

به گفته حشمت‌الله فلاحت‌پیشه برای مشخص کردن دلایل این حادثه در درجه اول باید پیگیری از سوی کشور همسایه پاکستان صورت گیرد. او گفت: «تفاهم‌نامه‌هایی که وجود دارد دولت پاکستان مسئول بوده و باید در این زمینه پاسخگو و حافظ جان مرزداران اسیر ایرانی باشد.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

بر اساس اطلاعیه روابط عمومی “قرارگاه قدس” متعلق به نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۱۴ بسیجی بومی و نیروی هنگ مرزی شامگاه دوشنبه ۲۳ مهر (۱۵ اکتبر) در پایگاه مراقبتی در نقطه صفر مرزی (میرجاوه) ربوده شدند. چند ساعت پس از این حادثه گروه “جیش العدل” مسئولیت این اقدام را برعهده گرفت. منطقه صفر مرزی لولکدان مربوط به بخش ریگ ملک شهرستان میرجاوه است که در ۵۰ کیلومتری شهر میرجاوه قرار دارد.

محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران نیز چهارشنبه ۲۵ مهر (۱۷ اکتبر) گفت که نیروهای مرزبانی در میرجاوه را ابتدا بیهوش کرده و سپس آن‌ها را با خود برده‌اند.

فرمانده سپاه پاسداران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا به نقش “عوامل نفوذی” در این حادثه اشاره کرد و گفت: «آن‌ها هر بار تلاش کردند با درگیری، برجک یا پاسگاهی را بگیرند ولی موفق نشدند ولی تنها راه را در این دیدند که کسی را نفوذ دهند و یک نفر از افراد آنجا را عوامل خود کنند.»

فرمانده سپاه موضوع ناامنی در ایران را از اهداف بسیار مهمی خواند که “دشمنان مردم و در راس آن‌ها آمریکا، اسرائیل، رژیم آل سعود و برخی مزدوران امپریالیسم” علیه جمهوری اسلامی ایران انجام می‌دهند.

“عوامل نفوذی” و “سهل‌انگاری‌ها”

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در مصاحبه با خبرآنلاین ضمن اشاره به وجود “برخی سهل‌انگاری” و “ضعف‌هایی که مانع از پیشگیری چنین حوادثی می‌شوند” گفت کهوزارت امور خارجه و وزارت کشور در مناسبات خارجی و همچنین دستگاه‌های اطلاعاتی- امنیتی در مناسبات خارجی با پاکستان باید پیگیر موضوع شوند که در درجه اول حفاظت از جان ایرانیان باید در دستور کار آنان قرار گیرد.

پیش از این فلاحت پیشه در ارتباط با حادثه اهواز نیز از وجود “سهل‌انگاری‌ها” و “اشتباهات امنیتی” سخن گفته بود. رژه نیروهای مسلح در اهواز در روز شنبه ۳۱ شهریور مورد حمله چهار فرد مسلح قرار گرفت و منجر به کشته شدن دست‌کم ۲۹ نفر و زخمی شدن ده‌ها نفر شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی روز شنبه ۷ مهر (۲۹ سپتامبر) در ارتباط با این حادثه به خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گفته بود: «سهل‌انگاری باعث بروز حادثه تروریستی اهواز شد.»

به گزارش خبرگزاری آلمان نیروهای امنیتی پاکستان روز چهارشنبه خبر دادند که عملیات تجسسی خود را برای یافتن ایرانیان ربوده شده در جنوب غربی این کشور آغاز کرده‌اند. وزارت امور خارجه پاکستان با انتشار بیانیه‌ای از “هماهنگی نیروهای دو کشور برای ردیابی نگهبانان ربوده شده” خبر داد.

در بیانیه وزارت خارجه پاکستان تاکید شده است که این کشور برای کمک به نیروهای ایرانی از هیچ کوششی فروگذاری نخواهد کرد. در این بیانیه آمده است که ارتش هر دو کشور در عملیات مشترک در تلاشند تا هر چه زودتر نگهبانان ربوده شده ایرانی را پیدا کنند.

جیش‌العدل پس از فروپاشی گروه جندالله تأسیس شد. رهبر گروه جندالله عبدالمالک ریگی بود که مشی مسلحانه را در مبارزه با جمهوری اسلامی ایران پی گرفته بود. او در اسفند ۸۸ دستگیر و در خرداد ۸۹ اعدام شد.

جیش‌العدل چند ماه پس از اعدام عبدالمالک ریگی توسط برادرش، عبدالرئوف ریگی تأسیس شد. این گروه بهمن سال ۹۳ پنج مرزبان ایرانی را ربود و یکی از آن‌ها را به تلافی مرگ یکی از اعضایش در زندان جمهوری اسلامی به قتل رساند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates