معاون اول روحانی: پرداخت بازنشستگیها با چالش بزرگی روبهرو خواهد شد
رادیوفردا: اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران میگوید تمام یا بیشتر هزینههای صندوقهای نیروهای مسلح و بازنشستگی را دولت پرداخت میکند و موضوع صندوقهای بازنشستگی، در آینده «چالش بزرگی» ایجاد خواهد کرد.
آنطور که جهانگیری در کنفرانس منطقهای سالمندی جمعیت ۲۰۱۸ اعلام کرده، «۷۰ الی۸۰ درصد از هزینههای صندوقهای بازنشستگی و ۱۰۰ درصد هزینه صندوق نیروهای مسلح، توسط دولت تأمین میشود.»
وی هشدار داده که «به همین دلیل در سالهای آینده با چالش بزرگی در صندوقهای بازنشستگی مواجه هستیم.»
هشدار جهانگیری در این زمینه در شرایطی بیان شده که سالهاست بازنشستگان ایران با تجمعات مختلف، مشکلات معیشتی و رفاهی خود را به طور علنی مطرح کرده و خواستار تحقق وعدههای مسئولان برای رفع مشکلات خود هستند.
اواخر مهرماه سال جاری شماری از بازنشستگان ارگانهای مختلف دولتی با تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران و همچنین در برخی از شهرها مانند اصفهان، به پایین بودن مستمریهای خود که بر اساس گزارشها، پایینتر از خط فقر است، اعتراض کردند.
اسحاق جهانگیری، براساس سرشماری سال ۹۵، شمار سالمندان ایران را هفت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر عنوان کرده و بر اساس برخی آمارها پیشبینی کرده که در سال ۲۰۵۰ تعداد سالمندان کشور به ۳۰ میلیون نفر برسد.
وی با بیان اینکه جمعیت ایران در ۳۰ سال آینده به رشد سالمندی میرسد، اضافه کرده است: «در هیچ مقطعی از تاریخ ایران ما با یک چنین جمعیت سالمندی روبرو نبودهایم.»
پیش از این جمشید تقیزاده، مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری گفته بود که قدرت خرید بازنشستگان در ایران «بیش از ۶۷ درصد کاهش یافته است و آنان وضعیت معیشتی خوبی ندارند».
این در حالی است که خبرگزاری ایلنا در گزارشی نوشته که «منابع سازمان تامین اجتماعی دچار بیماری ناپایداری است» و سازمان جهانی کار بدلیل وضعیت «رو به زوالِ بزرگترین صندوق بازنشستگی» ایران، «چراغهای قرمز» خود را روشن کرده و «آژیرها» را به صدا درآورده است.
سازمان جهانی کار در گزارشِ ارزیابی آماری (آکچوئریال) مزایای بلندمدت سازمان تأمین اجتماعی ایران، اعلام کرده که «با توجه به تعداد جمعیت تحت پوشش سازمان و نظر به چهره نابهنجار فقر بهخصوص در سنین سالمندی، تبعات (ورشکستگی این سازمان) این خطر بسیار گسترده خواهد بود.»
اکبر شوکت، عضو کارگری هیات امنای سازمان تامین اجتماعی، هم با اشاره به آنچه «پیری» صندوقهای بازنشستگی در ایران نامیده، «سیاستگذاریهای اشتباه» سازمان تامین اجتماعی را موجب حرکت این صندوق به سمت «ورشکستگی» عنوان کرده است.
به گفته شوکت، در حال حاضر بدهی دولت به این صندوق، «از مرز ۱۸۰ هزار میلیارد تومان» گذر کرده و «تا پایان سال هم از مرز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان عبور میکند.»
اضافه شدن «بار مالی ۱۰ هزار میلیارد تومانی سالیانه» بر دوش این صندوق بدلیل طرح تحول نظام سلامت، از دیگر دلایل ایجاد بحران در صندوق بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی عنوان میشود.
شوکت نسبت به ناتوانی سازمان تامین اجتماعی «در آینده نه چندان دور» در زمینه «پرداخت مطالبات روز خود» هشدار داده و افزوده که «بحران سازمان تامین اجتماعی که ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد، جزء ابربحرانهاست.»
این عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی، دولتها، مجلس، شورای نگهبان و وزارت بهداشت را در وضعیت فعلی سازمان تامین اجتماعی «مقصر» دانسته و گفته که «روزی که سازمان نتواند مستمریها را پرداخت کند بحران دامن همه را میگیرد و خشک و تر را میسوزاند. از این رو کاملاً در بیان ابعاد بحران جدی هستیم.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.