کارگران هفتتپه برای آزادی بازداشتشدگان بست نشستند
رادیوفردا: کارگران نیشکر هفت تپه خواستار آزادی بازداشت شدگان روز یکشنبه در شهر شوش هستند
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز دوشنبه بیست و هشتم آبان، و در پانزدهمین روز اعتراض صنفی خود در شوش راهپیمایی کردند و با بستنشینی در مقابل دادگاه این شهرستان خواستار آزادی بازداشتشدگان روز یکشنبه بیست و هفتم آبان، شدند.
بر اساس فیلمهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، کارگران معترض شعار میدادند: «زندانی هفتتپه آزاد باید گردد» و «نه زندان نه تهدید دیگر اثر ندارد».
پیش از این، گزارشها حاکی از بازداشت دستکم ۱۹ تن در ارتباط با اعتراض صنفی کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در روز یکشنبه بود.
به گزارش کانال رسمی کارگران هفتتپه، ۱۶ تن از بازداشتشدگان از جمله اسماعیل بخشی، محسن آرمند، محمد خنیفر، پویا بشمه، سعید منصوری، جلیل احمدی، ایمان خضری و عظیم سرخه از نمایندگان کارگری بازداشت شده در روز یکشنبه هستند.
از دیگر نمایندگان کارگری هفتتپه، مهدی داوودی، سعید الکثیر، علیزاده، امید آزادی، حسن فاضلی، سمیر احمدی، عماد کثیر و محمود سعدی هستند که به دست ماموران امنیتی بازداشت شدهاند.
همچنین خالد تمیمی و سلامتنیا، دو تن از مدیران بخشهای شرکت نیشکر هفتتپه همراه با یک خبرنگار زن بازداشت شدهاند. نام این خبرنگار در کانال تلگرامی کارگران هفتتپه، سپیده غلیان اعلام شده است.
هنوز دلیل بازداشتها و اتهام بازداشتشدگان از سوی مقامهای جمهوری اسلامی ایران اعلام نشده است.
امروز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۷ تظاهرات کارگران #نیشکر_هفت_تپه درمقابل فرمانداری شهر شوش آغاز شد. مردم قصد دارند در خیابانها بمانند و خارج نشوند pic.twitter.com/Xmq1Hj26GK
— سکولاریسم (@Secularisme_) November 19, 2018
پیشتر غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، روز یکشنبه به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته بود که چهار تن بازداشت شدهاند و «بقیه موارد را بعداً بهصورت رسمی اعلام میکنیم».
وی در گفتوگوی خود با ایرنا، اشارهای به نامهای بازداشتشدگان و اتهام آنان نکرده بود.
بازداشتها در شرایطی انجام شدند که دادستان عمومی و انقلاب شوش روز یکشنبه به فرزانه زیلابی، وکیل کارگران بازداشتی، گفت که «گزارشی در این زمینه به دست او نرسیده است».
از سوی دیگر کانال رسمی کارگران هفتتپه روز دوشنبه به نقل از خانوادههای نمایندگان کارگری نیشکر هفتتپه نوشت که پرونده بازداشتشدگان «به شعبه اول دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شوش ارجاع شد و وکالت فرزانه زیلابی به دستور دادیار ثبت در پرونده شد اما به علت اینکه موضوع پرونده، امنیتی اعلام شده است، با دفاع او از موکلینش موافقت نشد زیرا نام این وکیل در فهرست وکلای مورد تایید رئیس قوه قضائیه قرار ندارد».
در این ارتباط، کانال رسمی کارگران هفتتپه در بیانیه خود اشاره کرد که خانوادههای بازداشتشدگان به شدت نگرانند و خواستار آزادی فوری فرزندان و همسران خود هستند.
پیشتر، یگانهای ویژه در بامداد روز شنبه در محوطه هفتتپه و شهرستان شوش مستقر شده بودند. اما گزارشها حاکی از خروج نیروهای این یگان از شوش در روز یکشنبه بود.
اسماعیل بخشی پیش از بازداشت در یک سخنرانی که فیلم آن در شبکههای اجتماعی انتشار یافت با انتقاد از دولت برای اعزام نیروهای یگان ویژه به منطقه خطاب به آنان گفته بود که «چرا اسلحه خود را به سوی مردم گرفتهاند؟» و اعلام کرده بود که کارگران نیشکر هفتتپه خواستههای صنفی دارند.
او این سخنان را در پی بسته شدن درهای شرکت از سوی یگان ویژه ابراز داشته بود.
دور جدید اعتراض صنفی کارگران هفت تپه پس از انتشار اخباری در مورد متواری یا زندانی شدن کارفرمای خصوصی این واحد منتشر شد.
چند روز پیش از آن، عباس جعفری دولتآبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، روز اول آبان به خبرگزاری میزان گفته بود شخصی که شرکتی را خریداری و بین سالهای ۹۴ تا ۹۶ حدود ۸۰۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی دریافت کرده بود، متواری است.
او به نام این شخص و شرکت اشاره نکرده بود. پس از آن نمایندگان کارگران شرکت نیشکر هفتتپه با پیگیریهای انجام شده از دو احتمال فراری بودن و یا بازداشت امید اسدبیگی، کارفرمای خصوصی شرکت خبر دادند تا اینکه سخنگوی «فراکسیون نمایندگان ولایی» در مجلس گفت: غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه، در جلسه روز یکشنبه با آنان از فراری بودن کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفتتپه خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از حسین نقوی حسینی، سخنگوی قوه قضائیه گفت: «مدیرعامل شرکت نیشکر هفتتپه فراری است و اصلا زندان نیست که فرصتی به او داده شود تا مشکلات را حل کند».
کارگران نیشکر هفتتپه همچنین با اعلام آنچه بیکفایتی کارفرمای خصوصی شرکت مینامند، خواستار واگذاری مالکیت این واحد به کارگران و اداره آن از سوی یک شورای کارگری و یا بازگرداندن مالکیت شرکت به بخش دولتی و نظارت شورای کارگری بر اداره آن هستند.
این خواسته تاکنون با پاسخ منفی مقامهای دولت حسن روحانی روبهرو شده است. در این ارتباط، امیر اشرف پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی، روز یکشنبه در مقابل انتقادها از واگذاری شرکت نیشکر هفتتپه به بخش خصوصی گفت که «این سازمان در مورد واگذاری بنگاههای دولتی به بخش خصوصی تاکنون حتی یک مورد هم تخلفی نداشته است».
این در شرایطی است که انتقادهای بسیاری از جمله در مورد واگذاری شرکت نیشکر هفتتپه به بخش خصوصی با پیش پرداخت شش میلیارد تومانی یا واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان به بهای متری ۲۸۰۰ تومان به سازمان خصوصیسازی وارد شده است.
خواسته صنفی دیگر کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، پرداخت چهار ماه دستمزد معوقه هزاران کارگر این واحد کشاورزی – صنعتی است.
مقامهای دولتی وعده دادهاند که دستمزد معوقه کارگران در چند روز آینده پرداخت خواهد شد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.