20.11.2018

مادر فرهاد میثمی: همه دنیا هم نامه بنویسند فرهاد اعتصابش را نمی‌شکند

ایران وایر: فرهاد میثمی، فعال مدنی و پزشک 49 ساله، روز نهم مردادماه توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد. او در سال‌های اخیر، در برخی تجمعات و تحصن‌ها در حمایت از حقوق زندانیان و اعتراض به حجاب اجباری شرکت کرده است.

‌مادر فرهاد میثمی: همه دنیا هم نامه بنویسند فرهاد اعتصابش را نمی‌شکند

تصویری که دیروز از پسرش دیده، هیچ شباهتی به «فرهاد» سه ماه پیش نداشته است. می‌گوید: «انگار فقط استخوان‌هایش باقی مانده اند. رنگ به صورت و توانایی حرف زدن نداشت.»
«صدیقه پیش‌نماز»، مادر فرهاد میثمی روز گذشته به ملاقات فرزندش رفته و چهره‌ای که از فرزندش دیده، خواب را از چشمانش گرفته است: «تصویری که من از پسرم دیدم، دل هر مادری را می‌لرزاند.»

فرهاد میثمی، فعال مدنی و پزشک 49 ساله روز نهم مردادماه توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد. او در سال‌های اخیر در برخی تجمعات و تحصن‌ها در حمایت از حقوق زندانیان و اعتراض به «حجاب اجباری» شرکت می کرد. ماموران وزارت اطلاعات پس از دستگیری، منزل او را تفتیش و پیکسل‌هایی با عنوان «من به حجاب اجباری اعتراض دارم» پیدا کرده بودند. پیکسل، بج‌ کوچکی است که روی سینه نصب می‌شود. فرهاد میثمی این پیکسل‎ها را به دوستانش هدیه می‌داد تا به شکل مسالمت‌آمیز، اعتراض‌ خود را به حجاب اجباری بیان کنند.

او از روز دهم مردادماه در سلول انفرادی بند 209 زندان «اوین» دست به اعتصاب غذا زده است؛ اعتصاب غذایی که هنوز هم ادامه دارد. مادرش می‌گوید: «112 روز است که فرهاد در اعتصاب غذا است. الان با قد 182، وزنش به 44 کیلو رسیده است.»
با این حساب، شاخص توده بدنی فرهاد میثمی 13 است. این عدد نشان دهنده کمبود وزن خطرناک او است.

در مدت اعتصاب میثمی، گروه‌های زیادی از روشن فکران و فعالان مدنی با امضای نامه از او خواسته‌اند به اعتصاب خود پایان دهد. «سید محمدخاتمی»، رییس جمهوری سابق ایران هم در نامه ای از او همین درخواست را کرد.

شاخص توده بدنی یا «بی ام آی»(BMI)، یک سنجش آماری بین المللی برای مقایسه قد و وزن فرد است و سلامت وزن فرد را با توجه به قدش تخمین می‌زند. اگر عدد به دست آمده که از وزن بر کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد به متر به دست می‌آید کم تر از 15 باشد، نشان دهنده کمبود وزن شدید است و فرد باید سراغ درمان برود. مادر فرهاد میثمی به «ایران وایر» می‌گوید: «فرهاد به رسیدگی پزشکی فوری و خدمات بیمارستانی نیازدارد. ممکن است هر لحظه از هوش برود.»

فرهاد میثمی را چهارم مهرماه با خشونت از بند عمومی زندان اوین به اتاقی در مجاورت بهداری این زندان منتقل کردند. صدیقه پیش‌نماز هفته اول انتقال فرزندش به بهداری، او را ملاقات کرده بود و دیروز بعد از دوماه دوباره به ملاقات رفته است: «به شدت تکیده شده است. هرچه بگویم، توصیف نمی‌شود.»

در مدت اعتصاب میثمی، گروه‌های زیادی از روشن فکران و فعالان مدنی با امضای نامه از او خواسته‌اند به اعتصاب خود پایان دهد. «سید محمدخاتمی»، رییس جمهوری سابق ایران هم در نامه ای از او همین درخواست را کرد. صدیقه پیش‌نماز می‌گوید: «من از نامه‌ها اصلا خبر ندارم. خیلی از ملت برای پایان اعتصاب به دکتر میثمی نامه نوشته اند. اما من اصلا درباره اعتصاب غذا حرف نزدم چون می‌دانم اگر همه دنیا هم نامه بنویسند، فرهاد فقط تشکر می‌کند اما به اعتصابش پایان نمی‌دهد.»

او معتقد است که فرزندش خواسته‌های به حق دارد و تا زمانی که خواسته‌هایش اجرا نشوند، دست از اعتصاب غذا برنمی‌دارد: «خواسته‌های فرهاد فقط برای خودش نیست. تا زمانی که خواسته‌هایش، حالا کم یا زیاد، اجرا نشوند، از اعتصاب دست نمی‌کشد.»

فرهاد میثمی در نامه‌ای درباره دلایل اعتصاب غذای خود توضیح داد. روند ناعادلانه بازجویی‌‌ها و پرونده‌های قضایی، حفظ کرامت انسانی، حق انتخاب وکیل و دادگاه مستقل برای همه از خواسته‌های او است.

«محمد مقیمی»، وکیل این پزشک که دوهفته پیش موکل خود را ملاقات کرده است، به «ایران وایر» می‌گوید: «اول بحث دادرسی عادلانه، امکان برخورداری از وکیل انتخابی و حفظ کرامت انسانی برای متهمان و آزادی بی قید و شرط “نسرین ستوده” مطرح بود اما الان روی آزادی بی قید و شرط “رضا خندان” تاکید زیادی دارد.»

فرهاد میثمی از دوستان نزدیک نسرین ستوده و همسرش، رضا خندان است. خندان بارها درباره وضعیت این فعال مدنی در گفت‌و گو با رسانه‌ها اطلاع‌رسانی کرده بود. او روز سیزدهم شهریور ماه بازداشت شد. یکی از اتهامات وی ،نگه داری پیکسل‌های اعتراض به حجاب اجباری در خانه اش بوده است؛ پیکسل‌هایی که فرهاد میثمی به او داده بود.

محمد مقیمی می گوید درباره شکستن اعتصاب با موکل خود حرف زده است: «من درباره نامه‌ها و در خواست‌ها به ایشان اطلاع‌رسانی کردم. ایشان هم تشکر کرد. مسوولان زندان هم بارها برای شکستن اعتصاب غذا با او صحبت کرده‌اند اما دکتر میثمی مقاومت کرده‌ است. ایشان برای جامعه آرمان هایی دارد. می‌گوید من برای خودم این کار را نکرده‌ام، برای خودم هر مجازانی بدهند، می پذیرم اما این برای مردم است و در راستای اعتراضات مدنی و به خاطر محقق شدن یک سری آرمان‌های مردم، اعتصاب را نمی‌شکنم.»
به گفته مقیمی، سه اتهام «اشاعه فحشا»، «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» در پرونده فرهاد میثمی وجود دارد: «مصداق اتهام ترویج فحشا، همین پیکسل‌های مخالفت با حجاب اجباری بود که مصداق درستی برای اشاعه فحشا نیست. مصداق مخالفت با حجاب اجباری است که جرم به شمار نمی رود و یک نافرمانی مدنی در اعتراض به یک قانون اشتباه است.»

فرهاد میثمی چند بار در زمانی که نسرین ستوده در اعتراض به تعلیق پروانه وکالتش مقابل «کانون وکلا» در تهران تحصن می‌کرد، او را همراهی کرده بود. به گفته مقیمی، همراه شدن او در این تحصن را هم مصداق اجتماع و تبانی در نظر گرفته‌اند: «تحصن مسالمت‌آمیز هم مصداق درستی برای اتهام اجتماع و تبانی نیست.»

پرونده فرهاد میثمی از دادسرا به شعبه 15 دادگاه فرستاده شده اما هنوز دادگاه این فعال مدنی برگزار نشده است. محمد مقیمی می‌گوید: «امیدوارم خواسته‌های قانونی ایشان مورد توجه مسوولان قرار بگیرد چون ایشان واقعا بی گناه هستند و جان شان در خطر است.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates