10.05.2013

روحانی: اگر به «فتنه» گفتن اصرار کنید ناگفته‌ها را می‌گویم

رادیوفردا: حسن روحانی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، روز پنجشنبه، ۱۹ اردیبهشت، در واکنش به کسانی که رویدادهای سال ۸۸ را «فتنه» خوانده و می‌خواستند در سخنرانی‌ او اخلال کنند، گفته است اگر همچنان اصرار کنند مجبور خواهد شد مسائلی را بازگو کند که به مذاق بسیاری خوش نمی‌آید.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسن روحانی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی ایران، در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد، به تشریح مواضع خود درباره سیاست‌ داخلی، هسته‌ای، رابطه با آمریکا و سیاست‌های اقتصادی پرداخت.

وی در پاسخ به فردی که موضع وی را درباره رویدادهای سال ۱۳۸۸ جویا شده بود گفت: «اگر می‌خواهیم به علت بروز اتفاقات ۸۸ که از آن به عنوان فتنه یاد می‌شود پی ببریم باید به دنبال ریشه‌های این اتفاق باشیم که مسئله اساساً از کجا شروع شد؟ آیا غیر از این بود که در مناظره تلویزیونی به کاندیداها علناً تهمت زده شد و صدا و سیما هم موضع مشخصی نگرفت و حتی به کاندیداهای مورد اتهام هم در آن مقطع و پیش از برگزاری انتخابات، اجازه دفاع از خود را ندادند که اگر این اجازه را می‌دادند نتیجه انتخابات جور دیگری رقم می‌خورد.»

به گزارش ایلنا، پس از این پاسخ، «عده‌ای از دانشجویان با ایجاد بلوا و آشوب سعی کردند جلسه را بهم بزنند»، که حسن روحانی خطاب به‌ آنها گفت: «اگر همچنان بعضی‌ها اصرار کنند که از لفظ فتنه در این رابطه استفاده کنند بنده هم مجبور می‌شوم خیلی از مسائل را که صلاح نمی‌بینم در این مقطع آن را بازگو کنم به زبان بیاورم، که ممکن است به مذاق خیلی‌ها خوش نیاید.»

وی همچنین از «شرایط امنیتی کشور» و «فضای امنیتی دانشگاه‌ها» ابراز تاسف کرده است.

روحانی در این نشست ضمن دفاع از دوره ای که سرتیم مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران بود، اظهار داشت که به لحاظ فکری به اکبر هاشمی رفسنجانی نزدیک است و او را از «ارکان نظام» می‌داند.

به تازگی، علی باقری، معاون سعیدجلیلی، دبیر شورای امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی در مذاکرات هسته ای، در اظهار نظری کم‌سابقه به شدت به حسن روحانی حمله کرده بود.

اظهارات حسن روحانی درباره رویدادهای پس از انتخابات سال ۸۸ در حالی مطرح می‌شود که دیگر کاندیداهای ثبت‌نام کرده و احتمالی اصولگرایان از جمله، محمد باقر قالیباف، شهردار تهران، علی‌اکبر ولایتی، مشاور آیت‌الله خامنه‌ای، و غلامعلی حداد عادل نماینده مجلس، اعضای ائتلاف پنجگانه اصولگرایان و نامزدهای جبهه پایداری از رویدادهای سال ۱۳۸۸ به عنوان «فتنه» یاد می‌کنند، هرچند اختلافاتی در تعیین مصادیق دارند.

محمدباقر قالیباف، با «قانونی» دانستن حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، «جریان فتنه» و «انقلابی نماها» را دو لبه یک قیچی خوانده که می‌خواهند ریشه انقلاب را بزنند.

علی‌اکبر ولایتی نیز در سخنرانی‌های خود از دو «قطب انحراف و فتنه» سخن می‌گوید که به گفته او باید اصولگرایان در مقابل آن متحد باشند.

با این حال، این اتحاد هنوز شکل نگرفته است و اصولگرایان با ائتلاف‌ها و کاندیداهای متعدد پا به عرصه انتخابات گذاشته‌اند.

در ائتلاف ۱+۲ که ولایتی، قالیباف و حدادعادل عضو آن هستند، رسانه‌های نزدیک به قالیباف، برای تعیین کاندیدای نهایی این ائتلاف، بر نظرسنجی‌ها تاکید دارند اما آقای ولایتی، نظر علما و مراجع را در این باره، مهم ارزیابی کرده است.

روز پنجشنبه، ۱۹ اردیبهشت، قالیباف درباره کاندیدای نهایی این ائتلاف گفت: «از ائتلاف سه‌گانه تنها یک نفر نهایی برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی می‌شود، من به عنوان عضو ائتلاف بر قول خود می‌مانم و اگر زیر قول خود بزنیم از انسانیت به دور است.»

در ائتلاف پنجگانه که محمدرضا باهنر، منوچهر متکی، محمدحسن ابوترابی‌فرد، مصطفی پورمحمدی و یحیی آل‌اسحاق در آن عضویت دارند، نیز اختلافاتی بروز کرده است.

با اینکه محمد حسین موسی‌پور، سخنگوی این ائتلاف، روز پنجشنبه نامزد منتخب این ائتلاف، را محمد حسن ابوترابی فرد اعلام کرد، منوچهر متکی، آن را نپذیرفت.

در همین حال امير مقدم، دبير کميته اطلاع رسانی ستاد باهنر نیز به انتخاب ابوترابی فرد اعتراض کرده و گفت: «چنين اتفاقی خارج از فرايندهای دموکراتيک و توافقات از پيش تعيين شده و بی‌اعتنايی به نظرسنجی‌ها است.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates