احمد خاتمی: فرمول ساخت بمب اتم را داریم
رادیوفردا: احمد خاتمی، امام جمعه تهران و عضو مجلس خبرگان رهبری با ذکر اینکه «داشتن انرژی هستهای را برای خود حیاتی میدانیم»، گفت که «فرمول ساختن بمب اتم را داریم».
به گزارش خبرگزاری ایرنا، احمد خاتمی شامگاه شنبه، ۲۰، بهمن در سخنرانی در یک جلسه سوگواری در مشهد گفت: «ایران هیچگاه قصد ساختن بمب اتمی نداشته است. البته فرمول آن را دارد ولی نمیخواهد از سلاحهای کشتار جمعی استفاده کند».
مقامهای جمهوری اسلامی همواره هرگونه حرکت به سمت ساخت بمب اتم را تکذیب کردهاند. امام جمعه تهران هماکنون از در دست داشتن «فرمول» ساخت چنین بمبی سخن میگویند؛ وی توضیح بیشتری در این مورد نداد.
در آذرماه ۱۳۹۴ یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در گزارش خود از ابعاد نظامی احتمالی پیشین برنامه اتمی ایران یا «پیامدی» اعلام کرد که جمهوری اسلامی پیش از پایان سال ۲۰۰۳ میلادی طیف وسیعی از فعالیتهای مربوط به ساخت وسیله انفجاری هستهای را انجام دادهاست.
براساس این گزارش بخشی از این فعالیتها تا سال ۲۰۰۹ میلادی نیز ادامه پیدا کردهاست. این پرونده هماینک مختومه شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس پیش از این نوشته بود که ذخایر ۲۰ درصدی اورانیوم ایران که تا زمان توافق ژنو درسال ۹۲، حدود ۲۰۰ کیلوگرم تخمین زده میشد تنها یک مرحله تا تبدیل به مواد لازم برای ساخت حداقل یک بمب اتمی فاصله داشت.
با این حال براساس اسناد آژانس بینالمللی انرژی اتمی در زمان دستیابی ایران و قدرتهای جهانی به توافق هستهای، ایران بیش از ۱۰۰ کیلوگرم اورانیوم مایع و جامد با غنای پایین در دست داشت.
برای ساخت سلاح هستهای، به حجمی بسیار بالاتر از ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم نیاز است.
با این حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود که ایران بعد از برجام نه تنها اسناد برنامه هستهایاش برای تولید بمب اتمی را از بین نبرد بلکه مواد هستهای زیادی را در تورقوزآباد مخفی کرد.
مقامهای جمهوری اسلامی اما این ادعا را رد کردهاند.
برخی از اصولگرایان با تاکید بر اینکه ایران قصد دست یافتن به بمب اتمی را ندارد، در عین حال با برجام مخالفت و اعلام میکنند که این توافق باعث از بین رفتن بخشی از برنامه اتمی جمهوری اسلامی شده است.
احمد خاتمی نیز روز یکشنبه در ادامه سخنانش گفت: «شیطنتهای آمریکا فتیله اقتدار هستهای ایران را پایین کشید، برجام هم تمام شد. آنچه ایران را در این شرایط حفظ میکند همین اقتدار موشکی است».
در حالی که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا توافق هستهای با ایران، موسوم به برجام، را «بدترین توافق ممکن» نامیده و از آن خارج شدهاست، مقامهای اروپایی امضاکننده توافق درحالیکه اذعان دارند برجام «ایدهآل» نیست، اما میگویند برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هستهای گزینه مناسبی است.
کشورهای اروپایی که خواستار حفظ برجام هستند، با واشینگتن در اعتراض و انتقاد از آزمایشهای موشکی همصدا شدهاند.
خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمها تأثیر منفی زیادی بر اقتصاد ایران گذاشته است.
احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در این مورد نیز روز یکشنبه گفت: «به واقع نمیتوان مشکلات مردم را انکار کرد، مردم در عذاب هستند، اگر تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی نبود و شورای عالی اقتصادی تشکیل نمیدادند و به قوه قضاییه دستور نمیدادند که با متخلفان قاطعانه برخورد کند وضعیت از این بدتر میشد.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.