15.05.2019

ایران چه قدر پول و طلا در عراق خرج کرده است؟

ایران وایر: ستاد عتبات عالیات از سوی یک شورای سیاستگذاری برنامه‌ها و طرح‌های خود در عراق را پیش می‌برد که محمد محمدی گلپایگانی٬ مسئول دفتر علی خامنه‌ای و چند وزیر از اعضای موثر و اصلی آن هستند.

ایران از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۶ کار بیش از ۲۰۰ پروژه عمرانی و صنعتی در چهار شهر مذهبی کربلا٬ نجف٬ سامراء و کاظمین را به پایان برده است

ایران از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۶، کار بیش از ۲۰۰ پروژه عمرانی و صنعتی در چهار شهر مذهبی کربلا، نجف، سامرا و کاظمین را به پایان برده است و در حال حاضر ده‌ها پروژه دیگر در این شهر‌ها را در دست اجرا دارد.
تمام این پروژه‌ها از طریق ستادی به نام «عتبات عالیات» اجرا شده‎اند که از سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را در عراق آغاز کرده و در هر یک از این شهرها دارای یک دفتر مرکزی است.

این ستاد در تهران نیز دارای یک دفتر مرکزی و در سراسر ایران دارای ۳۱ دفتر استانی است. براساس اعلام مسوولان آن، از بودجه دولتی استفاده نمی‌کند و متکی به کمک‌های مردمی و نهاد‌های غیردولتی است.

اما بررسی متن قوانین بودجه کشور نشان می‌دهد این ستاد در سال ۱۳۹۳ حدود ۲۵۰ میلیارد تومان و در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ مبلغ ۶۲۶ میلیارد تومان کمک دولتی دریافت کرده است.

دولت «حسن روحانی» هم در بودجه سال ۱۳۹۶ مبلغ ۳۳۰ میلیارد تومان و در بودجه سال ۱۳۹۷ حدود ۲۴۰ میلیارد تومان به این ستاد کمک کرده است.

این ستاد از سوی یک شورای سیاست‌گذاری، برنامه‌ها و طرح‌های خود در عراق را پیش می‌برد که «محمد محمدی گلپایگانی»، مسوول دفتر علی خامنه‌ای و چند وزیر از اعضای موثر و اصلی آن هستند.

بودجه عمده این ستاد علاوه بر کمک‌های دولتی، از سوی دفتر رهبری، مراجع تقلید، سپاه پاسداران و برخی دیگر از نهاد‌های اقتصادی زیر نظر رهبری هم‌چون آستان قدس رضوی و بنیاد مستضعفان و ایثارگران تامین می‌شود.

بخشی از بودجه این ستاد را طلاهایی تشکیل می‌دهند که برخی از دوست‌داران اهل‌بیت اهدا می‌کنند. به همین دلیل هم در این ستاد کمیته ویژه‌ای به نام «کمیته حراست از طلا» تشکیل شده است.

میزان کمک‌های مردمی

براساس گزارشی که ستاد بازسازی عتبات عالیات منتشر کرده است، از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۲، ارزش اقلام جمع‌آوری شده این ستاد از مردم در ۳۱ استان ایران برای ارسال به عراق حدود ۵۰ میلیارد تومان بوده است.

این گزارش می‌افزاید طی همین مدت، حدود ۷۶ میلیارد تومان در ۳۱ استان به صورت نقدی جمع‌آوری و به عراق فرستاده شده است.

در این گزارش مالی هم‎چنین بندی به نام «وجوه پرداختی» دیده می‌شود که نشان می‌دهد این ستاد از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۹۳ مبلغی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به چهار شهر کربلا، نجف، سامرا و کاظمین فرستاده است.

سهم شهر نجف از این مبلغ ۷۷ میلیارد تومان، سهم شهر کربلا ۸۱ میلیارد تومان، سهم شهر کاظمین حدود ۱۲ میلیارد تومان و سهم شهر سامرا حدود هفت میلیارد تومان بوده است و مابقی این پول مشخص نشده که در کدام بخش‌ها هزینه شده‎اند.

طلاهای جمع‌آوری شده طی سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ هم ۱۰۰ کیلوگرم اعلام شده است.

این گزارش هم‎چنین نشان می‌دهد طی این سال‌ها بیش از دو هزار عدد سکه تمام، ۳۴۶ نیم‌سکه و ۸۱۹ ربع‌سکه جمع‌آوری شده است.

طی سال‌های ۱۳۸۲تا ۱۳۹۲، بیش از ۲۲ هزار نفر از استان‌های مختلف ایران به منظور بازسازی اماکن مذهبی عراق از طرف این ستاد به این کشور مامور شده‌اند که از دست‌مز‌د‌های آن‎ها اطلاعاتی در دست نیست.

پروژه‌های شهر‌های کوفه و نجف

ماحصل بخشی از این پول‌ها و طلاهای جمع‌‌آوری شده، خرج اجرا و تکمیل دست‌کم ۳۳ پروژه عمرانی و صنعتی در شهر نجف شده است.

بازسازی کامل آرامگاه امام اول شیعیان و تعویض هشت درب طلای این آرامگاه، ساخت استراحتگاه مسقف زائران، اجرای کاشی معرق و ساخت دو مجموعه مخزن بتنی دو هزار مترمکعبی آب شرب از مهم‌ترین پروژه‌های این ستاد در نجف بوده است.

ساخت «صحن حضرت زهرا» که به نام دختر پیامبر اسلام وهمسر امام اول شیعیان است، به منظور توسعه ۱۰ برابری آرامگاه «امام علی»، از بزرگ‌ترین پروژه‌های این ستاد به شمار می‎رود که براساس گزارش‌های رسمی، ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته است.

پروژه مرمت و احیای ایوان طلای این آرامگاه از دیگر پروژه‌های گران‌قیمتی بوده که با صرف ۲۵۰ کیلوگرم طلا به اجرا گذاشته شده است.

پروژه ساخت ضریح آرامگاه «مسلم ابن عقیل» با شش کیلوگرم طلا، ۲۵۰ کیلوگرم نقره و ۹۰۰ کیلوگرم مس و با صرفه هزینه‌ای بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان، یکی دیگر از پروژه‌های این ستاد بوده است.

پروژه‌های شهر کربلا

ستاد بازسازی عتبات عالیات در شهر کربلا نیز بیش از ۳۳ پروژه عمرانی و صنعتی به اجرا گذاشته که هزینه اجرای آن‏ها بالغ بر ده‌ها میلیارد تومان بوده است.

راه‌اندازی کارگاه قالی‏شویی، ساخت صحن «حضرت زینب»، دختر امام اول شیعیان به وسعت ۶۰ هزار مترمربع، ساخت ضریح قتل‌گاه «امام حسین»، امام سوم شیعیان و ساخت دو درب طلای حرم «حضرت ابوالفضل العباس»، فرزند امام اول شیعیان، از جمله پروژه‌های به اجرا درآمده در کربلا است.

این ستاد در سال ۱۳۹۱ نیز از پروژه مجتمع خدماتی «سید‌الشهدا» در کربلا رونمایی کرده که هزینه ساخت آن ۱۷ میلیارد تومان اعلام شده است.

پروژه مرمت، مقاوم‌سازی و بازسازی آرامگاه امام سوم شیعیان در کربلا را می‌توان مهم‎ترین پروژه این ستاد معرفی کرد که در چهار مرحله به اجرا درآمده و هم‎چنان در حال اجرا است. در این پروژه هفت در طلا و ۱۳ در نقره ساخته شده و کل ضریح آرامگاه امام سوم شیعیان تعویض شده است.

در ساخت این ضریح، ۱۱۸ کیلوگرم طلا و شش هزار و ۵۰۰ کیلوگرم نقره مورد استفاده قرار گرفته است. مقام‌های مسوول گفته‌اند هزینه ساخت این ضریح بیش از ۱۵ میلیارد تومان بوده است.

مسوولان این ستاد برای ساخت گنبد آرامگاه «امام حسین» نیز ۲۴ هزار خشت طلا پیش‌بینی کرده و قیمت هر خشت طلا را دو میلیون و ۱۵۰ هزار تومان اعلام کرده‌اند که تاکنون ۱۰ هزار خشت مورد نیاز آن‎ها تامین شده است.

ساخت بیمارستان ۱۲۰ تخت‎خوابی «زین العابدین» در شش طبقه با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع و با صرف بودجه‌ای بالغ بر ۲۵ میلیارد تومان، یکی دیگر از پروژه‌های این ستاد در کربلا است.

این ستاد هم‎چنین اقدام به ساخت هتلی به نام «الزهرا» کرده که هزینه ساخت آن بیش دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.

پروژه‌های شهر کاظمین

پروژه‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات در شهر کاظمین هم تاکنون ۲۱ مورد بوده است. طلاکاری و مقاوم‌سازی گنبد حرم «امام جواد» و «امام موسی‎بن جعفر»، ساخت در‌های ۶۲ حجره صحن حرمین «امامین الجوادین» و طلاکاری گل‎دسته‌های کاظمین با ۱۶ هزار خشت طلا از مهم‎ترین این پروژ‌ها است.

هزینه تقریبی برخی از این پروژه‌ها از سوی مسوولان این ستاد ۱۷ میلیارد تومان اعلام شده است که تنها مربوط به بخش کوچکی از این پروژه‌ها می‌شود.

پروژه‌های شهر سامرا

ستاد بازسازی عتبات عالیات در شهر سامرا نیز ۱۹ پروژه صنعتی و عمرانی به اجرا گذاشته که برخی از آن‌ها بهره‌برداری رسیده‌اند.

بازسازی، مقاوم‎سازی و طلاکاری گنبد حرم «امامین عسگریین»، بازسازی و تعویض سنگ این حرم، ساخت ضریح جدید برای آن و راه‌اندازی کارگاه شست‎وشوی پتو و فرش از جمله این پروژه‌ها است.

مصرف بیش از ۴۵۰ کیلوگرم طلا و اختصاص بیش از پنج میلیارد تومان برای اتمام برخی از این پروژه، از جمله هزینه‌های این پروژه‌ها اعلام شده است.

ستاد بازسازی عتبات و عالیات در سال ۱۳۹۵ نیز اعلام کرده بود که ۱۵۰ پروژه صنعتی و عمرانی دیگر برای شش سال آینده در عراق تعریف کرده و برای اجرای آن‎ها به نرخ آن زمان، به سه هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates