هایکو ماس بلافاصله پس از بازگشت از ایران راهی آمریکا شد
دویچهوله: وزیر خارجه آلمان به واشنگتن سفر کرده است. او در این سفر با وزیر خارجه آمریکا دیدار و درباره نتایج سفرش به ایران گفتوگو میکند. بنابر بر گزارش رسانههای آلمانی، ماس با نتایج دلخواه ایران از این سفر بازنگشته است.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان همراه با ینس پلوتنر، مدیر سیاسی وزارت امور خارجه آلمان روز چهارشنبه ۲۲ خرداد (۱۲ ژوئن) به واشنگتن سفر کرد. برنامه او در این سفر دیدار و گفتوگو با همتای آمریکایی خود مایک پمپئو است. بنا بر گزارش خبرگزاری آلمان او قصد دارد در این دیدار نتایج سفر خود به ایران و مذاکراتش با مقامهای این کشور را در میان بگذارد.
این سفر تنها یک روز پس از بازگشت او از تهران و دیدارش با حسن روحانی، رئیس جمهوری و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران انجام میشود. سفر ماس بنا بر تفسیر بسیاری از رسانههای آلمانی نتایج چندانی در تنشزادیی میان ایران و آمریکا به همراه نداشته است. مورگان اورتگا، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این رابطه گفته است که ایالات متحده آمریکا به “فشار حداکثری” خود بر ایران ادامه میدهد.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
سفر یک روزه هایکو ماس به تهران به یکی از داغترین مسائل مورد بحث در رسانههای آلمان تبدیل شد. مخرج مشترک اظهارنظرها درباره نتایج سفر او به ایران این است که اروپا در نهایت نمیتواند ایران را از مهلکه تحریمها و فشار آمریکا نجات دهد.
یک نمونه روزنامه اقتصادی سیاسی هندلزبلات آلمان است که زبان صاحبان سرمایه در این کشور است. هندلزبلات روز سهشنبه در تفسیری خطاب به ایران نوشت: «تو هیچ فرصتی نداری، اما از آن استفاده کن!»
در این تفسیر به سفر هایکو ماس به منطقه با هدف دیالوگ، تنشزدایی و جلوگیری از مسابقه تسلیحات هستهای در منطقه اشاره شده و آمده است: «تلاش وزیر امور خارجه را باید در کفه ترازویی بگذاریم که در کفه دیگرش کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و رئیس جمهوری ایالات متحده دونالد ترامپ نشستهاند؛ کفهای که به مراتب سنگینتر است.»
موضعگیری “زود دویچه” از این نیز آشکارتر بود. این روزنامه معتبر آلمان این پرسش را مطرح کرد که چرا ایرانیها در برابر چین چنین انتظاراتی ندارند، در حالی که این کشور یکی از خریداران کلان نفت ایران بوده و اکنون خرید خود را به حداقل رسانده است.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
به نظر گروهی از تحلیلگران امتیازی که اروپا قصد دارد در مقابل پایبندی ایران به برجام به این کشور بدهد، راه اندازی اینستکس (ساز و کار مالی جدید اروپا برای ایران جهت دورزدن تحریمهای آمریکا) با این تصریح است که این سازوکار قادر به رفع همه فشارهای تحریمهای شدید آمریکا علیه اقتصاد ایران نیست، هر چند که کشورهایی مانند هلند و روسیه هم برای پیوستن به آن اعلام آمادگی کرده باشند.
آنها همچنین تاکید میکنند که به خاطر فشار حداکثری آمریکا ایران رسما صادراتی نخواهد داشت که درآمدی وارد اینستکس کند تا بتواند با آن مطالبات صادرکنندگان کالا به این کشور را تسویه کند. از این گذشته امتناع و تعلل ایران در امضای دو پروتکل مربوط به “گروه مالی ویژه” (FATF) در زمینههای پولشویی و تامین مالی تروریسم هم کار را برای اروپا در گسترش و تقویت اینستکس سختتر کرده است.
سفر ماس به آمریکا همزمان است با ورود شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به ایران. برنامه سفر دو روزه آبه نیز دیدار و گفتوگو با حسن روحانی و آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به منظور میانجیگری در تنش میان ایران و آمریکاست. نخست وزیر ژاپن قبل از سفر به ایران با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفتوگویی تلفنی داشت. حال باید دید شینزو آبه با کدام نتایج از تهران به توکیو باز خواهد گشت.
پیام برای این مطلب مسدود شده.