02.09.2019

ربیعی: علت انفجار در سکوی ماهواره ناهید فنی بود

دویچه‌وله: علی ربیعی با تایید خبر انفجار ماهواره‌ “ناهید” گفت همه جا “حوادثی شبیه این رخ می‌دهد. حتی در کشورهای پیشرفته هم انفجارهای متعدد و مهیبی داشته‌‌ایم». ولی شکست‌های جمهوری اسلامی در این زمینه چند برابر کشورهای پیشرفته است.

علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران روز دوشنبه ۱۱ شهریور (دو اوت) خبر انفجار یک ماهواره در مرکز فضایی ایران در سمنان را تایید کرد و گفت انفجار ماهواره نه هنگام پرتاب بلکه در محل آزمایش در سکوی پرتاب بوده است. او علت انفجار را “خطای فنی” مطرح کرده و اضافه کرده است که «در دنیا حوادثی شبیه به این زیاد رخ می دهد. حتی در کشورهای پیشرفته هم انفجارهای متعدد و مهیبی داشته ایم. خوشبختانه در این اتفاق از نظر جانی مشکلی نداشتیم کسی کشته نشده است.»

از هفته گذشته خبری در رسانه‌های بین‌المللی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که حاکی از انفجار ماهواره‌ای بود که جمهوری اسلامی قصد داشت از مرکزی در سمنان به فضا پرتاب کند و گفته شد که تلاش جمهوری اسلامی برای چندمین بار با شکست مواجه شده است. این خبر از توییتر دونالد ترامپ هم سردر آورد، با این تاکید که آمریکا نقشی در این انفجار نداشته است.

علی ربیعی با اشاره به اخباری که هفته گذشته درباره این انفجار پخش شده است گفت: «یک جریان خبری درصدد القای این بود که قادر هستند در موسسات ما جاسوسی و خرابکاری کنند که هیچ کدام از کارشناسان ما بر روی آن صحه نمی گذارند و به نظر می‌رسد سوء استفاده برای قدرت نمایی است.»

میزان شکست‌های‌ ایران در پرتاب ماهواره “شبیه” بقیه دنیاست؟

این اولین باری نیست که ایران در پرتاب ماهواره شکست می‌خورد. در بهمن ماه گذشته نیز به فاصله تنها یک ماه دو تلاش ایران در این زمینه ناکام ماند. آن زمان محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌آی با شبکه “ان بی سی نیوز” این احتمال را داده بود که انفجار به دلیل “خرابکاری عمدی” آمریکا رخ داده باشد.

گرچه علی ربیعی به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفته است که این انفجارها در کشورهای دیگر هم رخ می‌دهد اما واقعیت این است که میزان چنین اتفاقاتی در ایران بسیار بالاتر از دیگر کشورهایی با استانداردهای پیشرفته است. سال گذشته نیویورک تایمز نوشته بود که ضریب شکست این آزمایش‌ها در ایران ۶۷ درصد است که با استانداردهای جهانی، یعنی تنها پنج درصد فاصله زیادی دارد.

در دیماه گذشته هم‌چنین خبرگزاری ایسنا گزارشی درباره هفت مورد شکست جمهوری اسلامی در پرتاب موشک ماهواره‌بر منتشر کرد. این خبرگزاری هم‌چنین نوشت که «پرتاب ماهواره قطعاً یکی از پرچالش‌ترین و پرمخاطره‌ترین کارهایی است که بشر می‌تواند انجام دهد زیرا در این فرایند مرز باریکی بین موفقیت یا شکست پروژه وجود دارد و اگر پروژه شکست بخورد عواقب فاجعه‌باری خواهد داشت.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates