درخواست حذف آیتالله خامنهای از فیسبوک
دویچهوله: یک گروه لابی در تلاش است تا فیسبوک را متقاعد کند تا در آستانه انتخابات صفحه رهبر ایران را حذف کند. گروه “متحد علیه ایران اتمی” به سانسور اینترنت در ایران به عنوان یکی از دلایل این درخواست مینگرد.
گروه “متحد علیه ایران اتمی” (United Against Nuclear Iran) کمپینی آنلاین برای حذف صفحه آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، از فیسبوک آغاز کرده است. این گروه در حال جمعآوری امضا برای نامهای خطاب به مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک، است.
در آذرماه سال گذشته (۱۳ دسامبر ۲۰۱۲) صفحه رسمی رهبر جمهوری اسلامی ایران در فیسبوک آغاز به کار کرد. این صفحه توسط اکانت توییتر آیتالله علی خامنهای معرفی و مورد تایید قرار گرفت. این در حالی است که فیسبوک و توییتر در ایران فیلتر است و کاربران امکان دسترسی آزاد به این دو شبکه اجتماعی محبوب را ندارند.
گروه “متحد علیه ایران اتمی” در آستانهی انتخابات ایران که ناظران و فعالان حقوق بشر آن را “غیرآزاد” و یک “نمایش” ارزیابی میکنند پستهای دفتر رهبری در فیسبوک را مصداق “نفرتپراکنی” ، “تهدیدآمیز” و “خشونتبار” ارزیابی کرده و میخواهد که بر اساس قواعدی که فیسبوک خود تعیین کرده این صفحه حذف شود. این گروه به یکی از پستهای موجود در صفحه فیسبوک آیتالله خامنهای اشاره دارد که در آن آیتالله خامنهای کنار شعاری ضد آمریکایی دیده میشود.
فعالیتهای آیتالله علی خامنهای در فضای مجازی تنها به فیسبوک محدود نمیشود. رهبر جمهوری اسلامی در توییتر، اینستاگرام و پینترست نیز حساب کاربری دارد. آیتالله خامنهای در حالی صفحه رسمی خود در فیسبوک و توییتر را دارد که بر اساس قوانین ایران حتی لینک دادن به فیسبوک و توییتر “جرم” است.
رهبر جمهوری اسلامی به رغم فیلترینگ در بسیاری از شبکههای اجتماعی آنلاین حساب کاربری دارد Rechte: lizenzfrei, aus dem iranischen Portal momtaznews رهبر جمهوری اسلامی به رغم فیلترینگ در بسیاری از شبکههای اجتماعی آنلاین حساب کاربری دارد
بر اساس دستور “کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اینترنت” که در ماه فوریه امسال صادر شد، لینک دادن به فیسبوک یا توییتر یا دیگر سایتهای فیلترشده ممنوع شد. ممنوعیت دسترسی آزادانه کاربران ایرانی داخل ایران به فیسبوک از مواردیست که در نامه گروه متحد علیه ایران اتمی به آن اشاره شده است.
به گزارش روزنامه دی ولت گروه “متحد علیه ایران اتمی” تا کنون توانسته ۵۰۰ کمپانی را به پایان بخشیدن به تجارت با ایران قانع کند که از آن میان به کمپانیهای جنرالالتریک و KMPG اشاره کرد.
کاربران ایرانی فیسبوک هدف اقدامات امنیتی
گروه متحد علیه ایران اتمی در نامه سرگشاده خود به خطرات امنیتی گریبانگیر کاربران ایرانی فیسبوک میپردازد و مینویسد: «برخی از ایرانیانی که موفق به دور زدن فیلترینگ فیسبوک با استفاده از وی پی ان هستند، آزادی عملشان بسیار محدود است چرا که برخی از وی پی انهای که با بهترین قیمت فروخته میشوند از سوی سپاه پاسداران عرضه میشوند و به هیچ وجه امنیت کاربر را حفظ نمیکنند.»
ویپیان (Virtual Private Networks) از طریق کدگذاری اطلاعات، امکان استفاده امن از اینترنت را فراهم میآورد که در ایران معمولا بیشتر از آن برای دور زدن سد فیلترینگ استفاده میشود.
این گروه میافزاید: «فیسبوک به طور گسترده برای ایرانیان غیرقابل دسترسی است و آن دسته از ایرانیانی نیز که دسترسی به فیسبوک دارند به هدف امنیتی رژیم تبدیل میشوند.»
برخورد امنیتی ایران با کاربران فیسبوک تا بدانجا میرسد که در تابستان دو سال پیش وقتی گروهی از جوانان برای گریز از گرمای تابستان در فیسبوک قراری تنظیم کردند و برای آب بازی به یک پارک رفتند، شناسایی و چند روز پس از آن دستگیر شدند.
با اینهمه ایجاد محدویت برای کاربران اینترنت تنها به فیلترینگ فیسبوک خلاصه نمیشود. اقدامهای سرکوبگرانه دولت ایران گاه جلوههای خطرناکی نیز به خود گیرد. تا کنون سه بلاگر در سراسر جهان کشته شدهاند که دو تن از آنها ایرانی بودهاند. امیدرضا میرصیافی که در ۲۸ اسفندماه ۱۳۸۷ در زندان اوین درگذشت، یکی از آنها بود و دیگری ستار بهشتی بود که در آبان ماه گذشته در بازداشتگاه پلیس فتا درگذشت.
پلیس فتا مامور سانسور اینترنت
گروه “متحد علیه ایران اتمی” در نامه خود به فعالیتهای پلیس فتا میپردازد و آن را نمونهای از فعالیتهای ایران علیه فیسبوک میداند و بر این اساس بر ضرورت حذف صفحه رهبری ایران از فیسبوک تاکید میکند.
پلیس فتا (فضای تولید و تبادل اطلاعات) یا پلیس سایبری ایران که به صورت رسمی ماموریت خود را مقابله با کلاهبرداری و جعل و سرقت اینترنتی، هک و نفوذ و پورنوگرافی و تجاوز به حریم خصوصی افراد برمیشمارد از بهمن ماه ۸۹ فعالیت خود را آغاز کرد.
فتا در این مدت بارها به روشهای مختلف ابزاری برای سانسور و محدودیت دسترسی آزاد به اطلاعات آنلاین بوده است. از درخواست ثبت اطلاعات هویتی کاربران کافی نتها گرفته تا ایجاد محدودیت در دسترسی به ویپیانها، پلیس فتا همواره به طور گستردهای فعالیت داشته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.